nedelja, oktober 21, 2012

Rastejo kot gobe po dežju!



Podpredsednici SDS, poslanki državnega zbora in celjski mestni svetnici Sonji Ramšak že tri leta grozi rubež in izselitev iz občinskega stanovanja, kjer je najemnica.

Predsednik parlamenta Gregor Virant pa ima novo težavo. Rad bi ponovil to kar je počel z Vogrinom ali Simčičem, pa si ne upa. Sedaj bo pa moral biti lepo tiho. Tako kot je slovenski javnosti nalival mlačno vodo ob primeru Marinič, bo tudi sedaj v primeru Ramšakove mogoče malo po moraliziral in vse bo potem lepo in prav.

Res čudno druščino kandidatov  in kandidatk za poslance je to volivkam in volivcem ponudil v izbiro Janez Janša. Le kje mu jih je uspelo nabrati? Če k tem Janševim prištejemo še nekaj drugih o katerih tudi že nekaj vemo in potem še nekaj tistih o katerih bomo nekaj zvedeli še v bližnji prihodnosti, potem pa imamo resen problem že državljani. Ti in takšni poslanci ter poslanke sprejemajo za naše današnje in jutrišnje življenje usodne odločitve. Legalnost njihovega poslanskega mandata jim seveda zagotavljata ustava in zakon, kako pa je z njihovo legitimnostjo, pa je seveda že drugo vprašanje.

Takšne poslanke in seveda poslanci, ki so skupaj s sabo, v parlament privlekli tudi rep svojih spornih dejanj in ravnanj iz preteklosti, niso v svojih odločitvah ne svobodni in ne suvereni. Z njimi upravljajo drugi in jih držijo za vrat z bolj ali manj prikritimi grožnjami ter izsiljevanji. Ob tem spoznanju pa si potem že smemo zastaviti vprašanje tudi o njihovi legalnosti. Več jih je, bolj je kontaminiran celoten Državni zbor in bolj je vprašljiva legalnost in legitimnost odločitev tega najvišjega državnega organa. Očitno nastopa čas, ko bi kazalo začeti razmišljati o novih predčasnih volitvah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar