četrtek, januar 19, 2012

Želimo vsaj tak status kot ga imajo kolegi na Kitajskem !

VEČER, 19.01.2012

Na Kitajskem za zapahi še en aktivist za človekove pravice

To je v manj kot mesecu dni že tretji disident, ki bo moral za rešetke. Kazen za Li Tieja naj bi bila posledica njegovih člankov, v katerih je kritiziral vlado, ter sodelovanja v forumih na spletnih straneh, ki jih kitajske oblasti označujejo za reakcionarne.

Slovenski borci za človekove pravice so danes varuhinji človekovih pravic Zdenki Čebašek Travnik in predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije Gregorju Virantu predali peticijo z zahtevo po enakopravni obravnavi v kateri odločno vztrajajo, da se aktiviste gibanj boja za človekove pravice v Deželi obravnava vsaj enako kot to počnejo na Kitajskem. Zgroženi namreč  ugotavljajo, da slovenske oblasti borcev za človekove pravice v Sloveniji niti ne opazijo in jim tako ne izkažejo prav nikakršne pozornosti, kaj šele, da bi jih sploh  želele zapreti. Če jih lahko zapirajo na Kitajskem, Rusiji, ZDA in drugje, bi jih lahko tudi v Sloveniji, so prepričani vztrajni aktivisti in borci za človekove pravice.

Plagiator jim sporoča, da naj bodo le še malo potrpežljivi, ker hitro prihaja čas, ko bi kaj lahko postali "enakopravni" s svojimi kolegi v naštetih državah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar