sreda, januar 25, 2012

Darilo Koalicije 1+4 Slovencem ob njihovem kulturnem prazniku!

Slovenci smo že več stoletij zelo ponosni na svojo kulturo in smo prepričani, da se imamo le njej zahvaliti, da smo se kot mali narod na južni strani Alp sploh obdržali in obstali. Ponosni smo na Primoža Trubarja in ga imenujemo za očeta slovenskega naroda, ker nam je podaril prve knjige. Ponosni smo na pesnika Franceta Prešerna, pisatelja Ivana Cankarja, ponosni na množico drugih nekdanjih in današnjih  piscev, gledaliških velikanov, slikarjev, glasbenikov, kiparjev ter množico drugih kulturnih in umetniških ustvarjalcev, ki so nas v preteklosti ali nas tudi danes predstavljajo v svetu.

Svojo narodno bit smo temeljili na naši slovenski kulturi in slovenskem jeziku, ker v svoji zgodovini pač nismo osvajali tujih ozemelj, nismo izvajali svetovnih revolucij ali počeli karkoli drugega s čimer bi lahko bili prepoznavni. Brez trdne slovenske kulture Slovencev pač ne bi več bilo in z njenim morebitnim izumrtjem ali s stopitvijo z drugo večjo, bomo pač odšli na smetišče zgodovine.

Janševa Koalicija 1+4 pripravlja Slovenkam in Slovencem ob njihovem kulturnem prazniku 8. februarju neprijetno darilo. Ukinili bodo ministrstvo za kulturo. V celotni koaliciji niso uspeli najti niti enega samega kandidata ali kandidatke, ki bi imela ustrezne strokovne in kulturne reference, da bi lahko prevzela kulturno ministrstvo in ga bodo zaradi tega raje kar ukinili.

Za slovenski narod bi bilo manj usodno, če bi ukinili ministrstvo za obrambo ali čisto brez posledic bi lahko ukinili resor za Slovence po svetu, za katerega res nihče prav ne ve čemu obstaja in komu koristi. Narodu, ki svoj obstoj temelji na kulturi, ukiniti kulturno ministrstvo je enako odreči se slovenskemu jeziku in slovenski narodni identiteti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar