sreda, marec 23, 2016

Gre za patološko paranojo Žana Mahniča in njegovih strankarskih kolegov ali kaj za veliko bolj nevarnega?

Žan Mahnič, prvi z leve v prvi vrsti pred domobranskim plakatom
Vir:Politikis

Kljub temu, da gre za zelo resne stvari, se je skoraj nemogoče ne grenko nasmehniti ob branju članka, ki ga pod naslovom "Mahnič:Slovenija je tarča ruske propagande. Naši viri: kmalu Sputnik Slovenija!, objavlja portal Politikis. Portal, ki je  med številnimi slovenskimi bralci znan kot hišno trobilo stranke SDS in Janeza Janše in v svojih objavah pretežno zastopa najbolj skrajna desničarska stališča.

Včeraj naj bi se na zaprti seji sestali člani Odbora Državnega zbora za obrambo in obravnavali nekonvencionalne oblike vojskovanja. Nekoč  smo takšne prikrite oblike raznih vojaških, obveščevalnih, političnih, diplomatskih, finančno-gospodarskih ter medijsko propagandnih aktivnosti  imenovali kar specialna vojna. Zadnje čase dobivamo državljani vedno bolj občutek, da se Slovenija nahaja v stanju izrednih razmer, ker se ta odbor za obrambo, ki ga vodi član SDS Žan Mahnič, neprestano sestaja in zaseda. Enkrat na odprtih ter drugič zopet na zaprtih sejah in enkrat išče ter odkriva zunanje sovražnike ter potem ponovno notranje ali kar oboje hkrati. Predsednik odbora Žan Mahnič naj bi tako po zadnji zaprti seji Odbora za obrambo v svoji izjavi za medije povedal, in to naj bi potem avtorju pisanja na portalu Politikis sporočili iz poslanke skupine SDS, da so na zaprti seji Odbora za obrambo ugotovili, da je Slovenija tarča ruskega hibridnega vojskovanja ali specialne vojne. To obliko hibridnega vojskovanja naj bi ruska stran proti Sloveniji izvajala že dalj časa, naj bi medijem povedal Mahnič in svojo trditev podkrepil z izjavo: "Gre za neko nekonvencionalno bojevanje, ki vključuje tako ekonomsko, kibernetsko, kot tudi propagandno bojevanje." K povedanemu pa naj bi še dodal, da so na zapri seji Odbora prišli do ugotovitev, da Rusi v Sloveniji izvajajo specialno vojno predvsem na propagandnem področju. Kot trden dokaz, na osnovi katerega se je Odbor za obrambo dokopal do tega zelo zaskrbljujočega se varnostnega spoznanja, pa Mahnič potem navede poročanja nekaterih slovenskih medijev v katerih je mogoče zaslediti veliko proruskih stališč na eni strani ter proti ameriških stališč na drugi. In to pretežno v medijskih poročanjih o dogodkih v Siriji, Iraku ter v Ukrajini. Mahnič tudi pove, da so na zaprti seji Odbora dobili potrditev o aktivnostih ruske obveščevalne službe , da naj bi ta uspela pridobiti celo nekatere slovenske novinarje, ki naj bi jim v tej specialni vojni proti Sloveniji pomagali. Mahnič seveda ni bil konkreten in ni povedal ali gre v primeru teh prodanih slovenskih novinarskih duš le za novinarje ali morebiti tudi za kakšne novinarke in če ni med njimi morebiti tudi katera od tistih dveh, ki jih je njegov strankarski šef Janez Janša pred dnevi na Twitterju javno označil za medijske prostitutke.

Pred obiskom ruskega predsednika Vladimirja Putina v Sloveniji je po predvidevanjih Mahniča mogoče pričakovati, da se bo v slovenskem medijskem prostoru pojavil nek nov spletni medij, na katerem bodo objavljene večinoma ruske novice v slovenskem jeziku. Te naj bi služile predvsem propagandi in vnašanju proruskih stališč v slovenski medijski prostor, so Mahničeve besede povzeli v SDS in po njih potem Politikis. Ta nov medij, ki se ga Mahnič in njegovi sotrudniki v stranki SDS tako zelo bojijo, na bi bil znameniti Sputnik, ki bi objavljal seveda same laži in grda propagandistična sporočila v slovenskem jeziku. Pa kaj? Saj gre vendar za uravnoteženost v slovenskem medijskem prostoru, ki je tako že večletna mantra prav vodstva in članov stranke SDS. Če imajo Slovenci možnost v slovenskem jeziku spremljati informacije, poročanja in laži tujih zahodnih medijskih agencij in medijev, zakaj ne bi potem še ruskih ali katerih koli drugih? Pa menda Mahnič ne želi sedaj povedati, da zahodni mediji in medijske agencije objavljajo same svete resnice v katere se ne dvomi, ruski pa bi objavljali same laži ter sovražno propagando s katero bi grdo zastrupljali naivne ter nedolžne slovenske dušice?

Kot eden od zelo tehtnih argumentov na osnovi katerih naj bi se Odbor za obrambo dokopal do svojih ugotovitev, da je Slovenija tarča ruske specialne vojne, je tudi ugotovitev, da Slovenijo trenutno vodi proruska slovenska vlada s predsednikom dr. Mirom Cerarjem. Priznam, da sem to slaboumno zapisano trditev kar dvakrat prebral, preden sem bil prepričan, da to res tako tudi piše. Se je članom tega nesrečnega odbora do konca utrgalo ali pa se zaradi svoje mlečnozobosti sploh ne zavedajo kakšne nevarne informacije širijo in kakšno škodo s tem počnejo državi Sloveniji? Prava poslastica že prav patološke neumnosti pa je trditev, da naj bi na seji Odbora bila izrečena trditev, da Rusija v zadnjem času v Sloveniji ustanavlja protifašistična gibanja z namenom destabilizacije EU in Nata. Če bi seveda bilo to res, potem bi moral Odbor Rusiji na tej seji izreči zahvalo in vso priznanje za kaj takega, ker proti fašizmu se je potrebno vedno in povsod ter z vsemi sredstvi boriti in vse njegove pojavne oblike brez milosti zatirati ter onemogočati. Mogoče pa naš Žan Mahnič ne misli tako in verjame, da bi lahko fašizem bil tudi kaj dobrega.

Se je pa tukaj naš mlečnozobi predsednik odbora Žan Mahnič kar krepko zaletel in si sam nastavil zelo neprijetno zanko iz katere se bo pa težko izvlekel. Ker bo sedaj moral odgovoriti od kdaj so protifašistična gibanja lahko nevarna EU, ki je svoj nastanek ter ves dosedanji razvoj temeljila prav na zgodovinskih krvavih izkušnjah fašizma in nacizma v Evropi? EU je med ostalimi razlogi nastala prav zaradi tega, da Evropa nikoli več ne bi zapadla v kremplje povampirjenega fašizma in medsebojnih krvavih vojn. In zakaj bi protifašistične organizacije želele destabilizirati Nato, če pa se vendar ta organizacija zavzema za demokracijo, človekove pravice, svobodo. sodelovanje, enakost in mir v svetu? Tako je vsaj mogoče razbrati iz temeljnih dokumentov te organizacije in menda Mahnič ne želi sedaj povedati, da se Nato spogleduje s fašizmom in bi mu zaradi tega bila antifašistična gibanja in organizacije lahko nevarne. Zelo zanimive in lahko tudi hudo nevarne teze, ki jih postavlja in v javnost pošilja predsednik Odbora za obrambo Državnega zbora Republike Slovenije Žan Mahnič. Moj znanec bi zagotovo ob tem tekel: pubec je nekaj bleknil, ne da bi prav vedel kaj in ob tem ostal živ! Verjetno je  res tako. Vendar ta pubec ni kak vaški posebnež, ki malce okajen po šihtu pri šanku s svojimi pijanskimi kolegi politizira, temveč je ta pubec poslanec Državnega zbora in predsednik Odbora za obrambo in njegove javne izjave imajo lahko tudi prav neprijetne posledice za državo in njene prebivalce. Res pa je, da se Mahnič zadnje čase v javnosti  in tudi kot predsednik Odbora za obrambo, vse prepogosto obnaša kot kak tak pubec pri šanku.

Sploh so nekatera ravnanja, obnašanje in  javne izjave predsednika Odbora za obrambo Žana Mahniča vedno bolj vznemirljive in kot take vredne posebne pozornosti, ker cilji, ki jih s temi svojimi čudnimi, neodgovornimi  ter pogosto prav nevarnimi nastopaštvi želi doseči niso povsem jasni. Če pa držijo navedbe nekaterih bolje obveščenih, da je Žan Mahnič le čvekalo stranke SDS in njenega predsednika Janeza Janše, potem pa je potrebna še toliko večja previdnost in verjetno tudi že ustrezno ukrepanje pristojnih državnih organov in služb.

Ni komentarjev:

Objavite komentar