sreda, avgust 01, 2012

Kako Pahor nateguje slovensko javnost!

Slovenski mediji zadnje dni na veliko poročajo kako je na inšpektorat za delo prišlo kar nekaj prijav v katerih prijavitelji obtožujejo predsedniškega kandidata Boruta Pahorja, da so njegove propagandne predvolilne aktivnosti zlaganja nogavic in vihtenja lopate pri polaganju asfalta, delo na črno ter zahtevajo ukrepanje tega državnega organa.

Pustimo ob strani delovno pravni vidik tega Pahorjevega "dela na črno", ki ga seveda nihče nikoli ne bo inšpekcijsko obdelal, ker seveda ne gre za delo na črno. Če bi se s tem morebiti le morala ukvarjati kakšna inšpekcija, bi to moral biti inšpektor za varstvo pri delu, ki bi pod drobnogled lahko vzel delodajalca in njegovo odgovornost za zagotovitev vseh potrebnih pogojev varstva pri delu, da je Pahor to delo lahko opravil varno in z ustreznim predznanjem s tega področja.

Ves ta medijski rom-pom.pom okrog tega ljubega Pahorjevega "dela na črno" pa bi kaj lahko bil le dobro premišljen marketinški trik njegove ekipe, ki skrbi za njegovo predvolilno kampanjo. Vse bolj se mi dozdeva, da tudi v resnici gre za nekaj takega.

V njegovi ekipi seveda niso tepci in so prav dobro vedeli, da Pahorjevo zlaganje nogavic in polaganje asfalta,  medijsko kaj veliko časa ne bo zanimivo in bodo tako mediji kot ljudje v nekaj dneh na vse to lepo pozabili. Torej je bilo potrebno tej zgodbi zagotoviti primerno odmevno nadaljevanje in kaj bi lahko bilo drugega bolj učinkovitega kot, da se Pahorja prijavi, da je delal na črno. Mediji so zgodbo prijeli in sedaj vsi lajajo v luno o Pahorjevem delu na črno in prijavi delovni inšpekciji. Vendar se zdi, da med ljudmi tudi ta štos ni ravno najbolje prijel in to seveda vedo tudi Pahorjevi strategi, ki imajo na zalogi zagotovo še kopico podobnih demagoških prijemov promocije svojega varovanca.

Prav nestrpno že čakam kaj bo naslednja Pahorjeva predvolilna propagandna poteza in s čim nas bo želel presenetiti ter nam zlesti pod kožo. To z "delom na črno" ter potem prijavo delovni inšpekciji, se očitno ni ravno najbolje posrečilo ter zagotovo med ljudmi ni doseglo pričakovane odmevnosti, česar pa Pahorjevi propagandni strategi seveda   javno priznali ne bodo.

1 komentar:

  1. PAHOR počenja bedarije , po nasvetu BEDAKOV, ki ga obkrožajo !

    OdgovoriIzbriši