četrtek, avgust 23, 2012

Dan spomina!

Zakaj se po ukazu spominjati le tistega slabega in tragičnega ter hudega  kar se je našim prednikom, dedom in očetom v preteklosti dogodilo? Skušajmo v teh zelo nesrečnih časih biti vsaj malo pozitivni in svoj spomin usmerimo v čase, ko nam pa je bilo lepo. Veliko lepše kot nam je danes in vsekakor veliko lepše kot bo jutri našim otrokom in vnukom.

Mogoče pa bomo z usmeritvijo spomina v stare lepe čase dobili nove ideje in novo moč za premagovanje težav v katere so nas spravili pokvarjeni, grabežljivi in hlapčevski slovenski politiki in njihovi potrčkoti organizirani v razne izkoriščevalske in zajedavske elite.

Želeli so si torej imeti "dan spomina" in dobili so ga. In vzemimo si ga tudi ostali, ki skupaj z njimi na ukaz ne želimo blatiti lastnih dedov in očetov in pljuvati po lastni zgodovini. Če že v bližnji prihodnosti ne moremo videti nič lepega in vzpodbudnega, pa se na ta dan ozrimo nazaj, ker tam v tistem minulem včerajšnjem času, ki so nam ga nasilno uničili, je lepega bilo veliko.

1 komentar:

  1. NAŠI očetje so ravnali prav in so se v tistih časih pravilno odločili ! Zato nima nihče pravice , da se v mojem imenu bilo komu opravičuje in se v mojem imenu pred bilo kom ponižuje !
    Če se ob tem "prazniku" po diktatu na nekoga moram spomniti , se bom spomnil na žrtve farško / habzburške golazni ki je 30 let morila po Evropi , na žrtve Farško / španske golazni ki je iztrebila domorodce Južne Amerike , na žrtve farško/naci - fašistične morije v španski državljanski vojni in 2. svetovni vojni , kjer je imela hlapčevsko morilko vlogo domobranska drekasta banda ! To so samo najbolj v nebo vpijoče cvetke papističnih "herojev" !

    OdgovoriIzbriši