nedelja, avgust 12, 2012

Črne sanje gospe ministrice!

Ljudmila Novak, predsednica koalicijske in vladne stranke Nova Slovenija ( NSi ), ministrica za Slovence po svetu in kot je videti, v zadnjem času še Janševa referentka za popravljanje tistega kar je njen šef zapacal, mi je včeraj ves popoldan na tretjem kanalu nacionalke vsa zgrožena razlagala v kakšnih hudih težavah da smo.

Vendar je o konkretnih težavah s katerimi se srečuje država povedala bolj malo. Več besed in časa je posvetila strahovom, da bi jo že letošnja jesen lahko odnesla z oblasti. To pa bi bilo res nekaj najbolj groznega kar bi se ji lahko dogodilo. In to ravno sedaj, ko je komaj postala ministrica. In je prestrašena ministrica tako pozivala svoje koalicijske partnerje naj vendar strnejo vrste in zaupajo njenemu in skupnemu šefu Janezu Janši ter ne povzročajo notranje koalicijskih in notranje vladnih težav.

Potem pa je svoj milo proseči pogled usmerila še proti opoziciji in jo rotila naj vendar podpre predloge in ukrepe največjega sina, ki ga je kdaj rodila kakšna slovenska mati, in preneha le kritizirati in vlado ovirati. Ter jih še prav prijazno in z nasmeškom pozvala, da tudi sami še kaj predlagajo. In na koncu je opoziciji ponudila še trdno sodelovanje ter obljubila, da bodo njihove predloge res dobro proučili in jih tudi upoštevali, če bodo boljši od koalicijskih.

Naši prestrašeni Ljudmili pa je v njenem nastopu iz spomina kar nekako ušlo, da bi pa opozicijci mogoče radi predlagali tudi kakšno svoje ime ob preimenovanju vojašnic ali pa bi mogoče kaj radi dodali k organizaciji državne proslave ali pa bi mogoče radi kaj rekli o vlogi domobranstva v preteklosti in morebiti še o čem, pa jih Ljudmila takrat ni povabila. Zagotovo so sedaj opozicijci ( razen Boruta Pahorja, ki je tako bolj Janezov in Ljudmilin kot Lukšičev ) malo jezni in razočarani ter v kakšne aktivnosti s katerimi bi zgroženi Ljudmili zagotavljali nadaljnje ministrovanje, skoraj zagotovo ne bodo šli. Janez in Ljudmila sta želela biti oblast in sedaj naj se izkažeta. S stokanjem in kazanjem s prstom na druge se jima ne bo ravno izšlo.

Tudi s pozivom opozicijcem, da naj sedaj, ko vrag jemlje šalo, kaj pametnega predlagajo, skoraj zagotovo ni najbolj resno mislila, ker si je res težko predstavljati, da bi predlogi opozicije lahko bili boljši od predlogov njenega šefa Janeza in ostalih koalicijskih ter ministrskih kolegov. Skoraj zagotovo se je to na koncu malo prijazno pošalila, da bi vlila opozicijcem vsaj malo optimizma in jim ponudila skromen razlog za dvig prepotrebne opozicijske samozavesti.

In na koncu svojega TV nastopa, je zaskrbljena Ljudmila TV gledalcem zastavila res neumestno in ob vsem še hudo retorično vprašanje, ali poznamo v tej deželi koga, ki bi lahko bil boljši oblastnik kot sta ona in Janez v tandemu ter ali je sploh mogoče sestaviti boljšo vladno koalicijo od sedanje? Da jo takoj potolažimo, ji na glas povejmo, ne, raje kar zakričimo: z vami ni mogoče sestaviti boljše koalicije in ne imenovati boljšega predsednika vlade in ne boljših ministrov od sedanjih!

Saj si vas sploh ne zaslužimo, ker tako slabi kot narod in prebivalci te dežele pa menda le nismo. Hudičevo smo morali nekoč grešiti, da nas je sedaj doletela ta božja kazen v podobi vaše koalicije in vaše vlade.

7 komentarjev:

  1. čudi me kako je ta gospa samozavestna in se sploh ne zaveda ,da ne opravlja nekega velikega dela.Zapravlja davkoplačevalski denar za svoje zabluzenje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne vem sicer, kaj zna gospa delat oziroma kaj je na področju gospodarstva do sedaj naredila. Predsednk vlade je obramboslovec in je pojasnil, da si je za pol miljona eurov nepremičnin kupil s pisanjem knjig. Ni problem politična usmeritev ampak to, da ne eden ne drug nimata ne znanja ne izkušenj z odpiranem novih projektov. Z razvojem. Kajti če bi imela, bi tudi vedela, kje, kako in na kakšen način lahko država zasebnemu sektorju pomaga.
    Sicer pa splošni nivo razuma ocenjujem ne le po reklamah, ki jih tuja podjetja vrtijo na tv, po tem, da občuten del ljudi ne zna ločevat odpadkov in vozit po avtocesti temveč tudi tem, da je ta gospa, gospod Pukšič, Kelemina in gospod Jerovšek najbolj svetel predstavnik tistega dela naroda.
    In da se 99,99 odstotka najbolj pogumnih borcev proti komunizmu leta 2012 pod svoj komentar ne upa niti podpisati.

    OdgovoriIzbriši
  3. pa kaj ni nobene umobolnice več v naši sfukani deželici

    OdgovoriIzbriši
  4. Gospa Ljudmila Novak, še niste razumeli, kakšno vlogo igrate v koaliciji? Verjamem, da si mislite, da ste najboljša. Toda pokazati bi morali, kaj sploh znate, poleg slavospevov Janši. Ali veste, da sta na svetu le dve državi, kjer stojita pred sodiščem predsednika vlad? To sta Pakistan in Slovenija!! Vas ni sram, da podpirate človeka, ki je pravomočno obtožen suma kaznivega dejanja? In kaj rečete na dokaze v 3 knjigah Mateja Šurca in Blaža Zgage o trgovanju z orožjem. To je bilo trgovanje s SMRTJO in predvsem za lastni žep. Doslej si niti novinarji niso upali politično oceniti teh važnih del. Gospa Novak, kaj vas vera uči? Ali ste verna kljub številnim Janševim dejanjem. Ali je zadosti, da vsak dan, ko greste k spovedi, odmolite 1 ali 2 Očenaša, potem pa greste po stari poti naprej. In kaj rečete na dejstvo, da so bili mariborski nadškof Kramberger, celjski škof in škofjeloški župnik visoki sodelavci UDBE, te zločinske organizacije? Veste, da sem o tem pisal v Pismih bralcev? Nobenega odziva ne s strani RKC ne vernikov.
    Napisal: dr. Ludvik Čanžek

    OdgovoriIzbriši
  5. Škoda besed o tej gospej LUDIMILI. Ostala bo kar je, nora baba! Njene sanje so se uresnićile, naše upabnje pa je izpuhtelo. Upanje, da pride na oblast človek, ki bi državo vodil kot gospodarstvenik. Makar kot dobra gospodinja, ki zna obrnit vsak evro v prid gospodinstvu in še kaj prišpara.
    Žal, zadnjih 10 let so očitno vse gospodinje odpovedale, zabluzile kot Pahor, ki išče meglo, da bi mu pomagala priti spet na dober položaj.

    Dajte, dajte Slovenci velik rabijo, da jih dobijo po pi.....Prej ne nardijo nič.

    Le ukup, le ukup uboga gmajna...

    OdgovoriIzbriši
  6. Ta "gospa" ni naredila nič. O njej je škoda vsake besede!!!

    Kaj je tu sploh za spraševati! Njen partner Majer pa je naredil ogromno škode. Ogromno. V denarju se ne da izmeriti, čeprav je je tudi v denarju ogromno (vemo kje se nahaja ta). Razdelil je narod. Narod je razdeljen vedno ko se on pojavi na vrhu ali blizu njega. Tako razdeljen kot je pa sedaj ni bil še nikoli. Za to je poskrbel kljub stokrat hujšim drugim problemo te države...ampak kaj saj nima o ničemer pojma. Kaj je tip v življenju vendar dela?? Škoda je in bo zato astronomska. Žal si pa tipo ne da ničesar reči. Počne natanko to kar je počela Partija. Je njen klon! Klon stoječ na piedestalu iz domobranskega marmorja. Ni slabše kombinacije.

    Informacije so danes največja vrednota. Njih hitrost je izjemna. Obstaja informacija, da je Pakistanski predsednik odpoklican torej ni več dveh predsednikov vlad na svetu (čez 200 držav!) kjer bi imeli na vrhu nekoga, ki je v sodnem postopku in to celo v 3 državah. Slovenija je tako v slabšem stanju kot je bila nekoč Kraljevina pod Karađorđeviči! Si lahko to predstavljate. In takratni plebs je bil bolj razumen kot je današnji. Šli so na ulice in kričali, če jim nekaj ni bilo všeč (recimo bolje rat nego pakt) danes pa je moderen Slovenec (civilno) len, pasiven, za vse mu je vseeno, niti ozre se ne ko ga počasi dajejo v okove!
    POvedati moram na glas. Slovenija se spreminja v Auschwitz! Ograjen z nevidno a močno bodečo žico. Kdo so kapoji, firerji, gestapovci v njem in kdo taboriščniki, vemo.

    Sloveniji vlada pravi pravcati diktator. Človek, ki ni le pokvarjen ampak tudi psihično bolan a veste kako ubijalska je to kombinacija?
    Bojim se, da ne bo šel mirno z oblasti. Storil bo veliko sranje, ker ve, da je tukaj še zadnjič in da od tukaj lahko zakoraka (če bo čudež) direktno v zapor. Nič ni večno. Zapomnimo si to.
    In res je Slovenci rabijo doboto zalo veliko po pi***, da končno vstanejo.
    Ampak takrat PONORIJO! Torej le vkup, le vkup Uboga Gmajna.

    Polde

    p. s. Ludvik Čanžek (opeharjen in okraden) je pravi Slovenec, ker ima jajca. Drugi, ki kaže svetlobo v pošastni temi je Mitja Kunstelj.
    Raja pa le še sanja in sanjari. Morda zadnjič.

    OdgovoriIzbriši
  7. Se strinjam, da je Ljudmila slavospenica JJ, ki hrepeni za oblastjo. Moram pa priznati, da me je je na intuitivni ravni njenega profila malo strah, ker me spominja na zahrbtne babe, ki pred javnostjo ali nadrejenimi prikažejo svoj najlepši možen obraz, v resnici pa so hudobne, zahrbtne in zafrustrirane babe, ki zato, ker nimajo rešitev, ki bi jih morale imeti, krivdo prenašajo na druge (nasprotnike (v tem primeru opozicijo) ali podrejene).

    OdgovoriIzbriši