petek, avgust 03, 2012

A to je bilo to?

Kitarist in pevec Sašo Zver v Gornji Radgoni poje za srečo na volitvah predsedniškemu kandidatu Borutu Pahorju in v tolažbo radgonskemu županu in novemu upokojencu Antonu Kampušu, ki pa ga ni na fotografiji, ker si je pri šanku brisal solze.


Danes so radovedni Radgončani zvedeli, da se je včeraj v njihovem simpatičnem obmejnem mestecu mudil sam predsedniški kandidat Borut Pahor. Domačini, ki so se včeraj popoldan sprehodili po svoji Panonski ulici ali peljali v Avstrijo po nakupih mimo znane picerije Casa del Nonno, so sicer videli nekaj veselo razpoloženih ljudi na vrtu picerije, ni se pa jim niti sanjalo, da tam veseljači kandidat za predsednika države.

Kot mi je povedala moja radgonska znanka, so še danes dopoldan  radgonski zlobneži natolcevali, da je v piceriji skoraj zagotovo svoj odhod v več kot zasluženi pokoj proslavljal radgonski župan in Pahorjev poslanec v prejšnjem sklicu Anton Kampuš, ki so mu Janševi ter Virantovi v parlamentu z zakonom ukinili skromno in težko prisluženo poslansko nadomestilo.

Niso pa Radgončani mogli niti slutiti, da je Kampuša prišel tolaži sam Pahor, ki je potem to združil še s svojimi predvolilnimi aktivnostmi in občasnemu lokalnemu dopisniku Slovenskih novic so naročili, da vse to nekako spravi v medije. Zabičali pa so mu tudi, da Kampuša in njegove prisilne upokojitve v prispevku ne omenja. Kako pa se je tam znašel v ZDA živeči znani kitarist in pevec Sašo Zver, ki naj bi Pahorju zapel nekaj pesmi, pa dopisnik ne poroča.

Nek radgonski šaljivec pa je danes popoldan pri šanku nekega drugega lokala  modro ugotovil, da če bodo Pahorja volili le tisti povabljeni v picerijo, potem niti za člana sveta kake male krajevne skupnosti ne bi bil izvoljen.

Ni komentarjev:

Objavite komentar