petek, maj 24, 2013

Bo danes slovenski politični režim spremenil Ustavo v gorjačo za ljudstvo?

  
Napovedi niso vzpodbudne. Slovenska politična elita je včeraj dosegla soglasje in se uklonila zahtevam nemške kanclerke Angele Merkel ter bruseljske oblastne vrhuške in bo danes v slovensko ustavo zapisala zlovešče "zlato fiskalno pravilo". Tako bo v Slovenijo na široko odprta vrata vstopil dobro znan uničujoč grški sindrom z vsemi njegovimi posledicami. Povampirjen neoliberazilem bo na slovenskem slavil svojo veliko zmago nad lastnim ljudstvom in neoliberalna diktatura bo porazila nedonošeno mlado slovensko demokracijo.

Janez Janša ima še kako prav, ko na veliko razglaša, da gre za zgodovinski trenutek in bi lahko le še dodal znamenite besede prvega slovenskega predsednika države Milana Kučana, ki je ob razglasitvi slovenske neodvisnosti dejal: danes so še dovoljene sanje, jutri bo nov dan. Dan, ko bodo sanje izginile in bomo zaživeli v kruti stvarnosti naše nesrečne pretekle nerazumnosti in evropske usode. Če bodo, in v to skoraj ni mogoče več dvomiti, danes poslanke in poslanci Državnega zbora spremenili slovensko Ustavo in vanjo zapisali to uničujoče "zlato fiskalno pravilo" ter ljudem odvzeli še možnost referendumskega odločanja, se bomo jutri res prebudili v nov dan ter v nov zgodovinski čas. Čas v katerem ne bo več prostora za demokracijo, vladavino ljudstva, socialno in pravno državo, temveč bo zavladala diktatura evra in političnih elit. Kar nekoč ni uspelo s stricem tankom, bo sedaj očitno uspelo s stricem evrom. Slovenska Ustava v katero smo doslej v težkih in kritičnih trenutkih ekonomskega, socialnega, pravnega in političnega zatiranja vedno polagali svoja upanja, se bo spremenila v neusmiljeno gorjačo s katero nas bodo tolkli po naših trdih in naivnih beticah. Očitno je prišel čas, ko smo državljanke in državljani države Slovenije svoje lepe in upanj polne sanje o naši bodočnosti izsanjali.

Za velike družbene nevarnosti in katastrofe je vedno značilno, da jih ljudje nekako čutijo in podzavestno vedo, da prihajajo, pa vendar le zelo redko kdaj zmorejo dovolj razuma, potrebnega poguma in prepotrebne družbene samo organiziranosti, da bi se nanje pripravili, jih celo skušali odvrniti in se jim še pravočasno upreti in katastrofalne posledice  preprečiti. Slovenija bo z jutrišnjim dnem stopila na pot svojega odhoda na smetišče zgodovine. Stopili bomo torej na pot, ki smo si jo v svoji kratki pretekli  zgodovini samostojnosti sami tlakovali s svojimi idealističnimi ter nerealnimi predstavami o svetu, združeni Evropi, naših "prijateljih, ki to nikoli niti niso bili in naši namišljeni pomembnosti.

Prihaja čas naše streznitve, ki bo poln krivic, trpljenja, solz, krvi in znoja, siromaštva najširših ljudskih množic in novih političnih in ideoloških zablod. Vseslovenska ljudska vstaja se bo iz velikega obupa in narodove bolečine ter vse ljudskega besa, kot novo upanje, ponovno rodila šele čez čas in to s povsem  novimi vodji, novo družbeno politično ter ideološko  paradigmo. Srečno pot, drage naivne slovenske kapitalistične tlačanke in tlačani, v ta nov čas, ki se po zaslugi ter pokvarjenosti naših lastnih političnih elit in njihovih domačih ter tujih gospodarjev, začne z jutrišnjim dnem.

2 komentarja:

  1. Vse pohvale velikima Angeli Merkel in Janezu Janši. Komunajzi v kot.Komunajzi v kot ali bo šiba pela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem vesel tega tvojega komentarja, ker vem, da bo šiba zapela tudi po tvoji goli in lačni riti. Takrat se seveda ne boš oglašal s komentarji in častil Merklove ali Janše, temveč boš čas porabil, da boš prešteval drobiž s katerim bi si kupil košček kruha.

      Tudi Hitlerja in še koga v zgodovini, so nekoč nekateri v najini domovini najprej častili, potem pa kri in solze točili. Kar verjemi, da se zgodovina zelo rada ponovi.

      Pa lep tlačansko-suženjski pozdrav!

      Izbriši