ponedeljek, maj 06, 2013

Evropa je že tik pred katastrofo!

Oskar Lafontaine
Nisem prepričan, da večina Slovenk in Slovencev sploh pozna tega možakarja in ve za kaj je zaslužen ali kot se danes vse bolj kaže, kaj je pred več kot desetletjem zakrivil.

Oskar Lafontaine je nekdanji nemški finančni minister in ga danes smatrajo za enega od glavnih utemeljiteljev in očetov skupne valute evro. Kor piše Telegraph je  možakar danes zgrožen nad tem kar se v EU dogaja in napoveduje, da če se hitro ne bodo spremenili smer ter načini reševanja krize in razdvajanja evra, bo to pripeljalo do katastrofe v celotni EU ter najprej v državah juga EU povezave. Možakar opozarja, da države juga EU povezave, Grčija, Ciper, Španija, Portugalska in Slovenija, v skupni in enotni politiki evra nimajo niti najmanjših možnosti za preživetje. Kaj šele, da bi v okviru takšne vsiljene ekonomsko finančne EU politike lahko kdaj računali na njihovo ekonomsko stabilizacijo in bi lahko zagnale nov razvojni gospodarski ciklus.

Kakor pravilno ugotavlja nekdanji nemški finančni minister in eden od očetov uvedbe skupne valute evro, se ekonomska situacija v deželah juga EU povezave iz meseca v mesec poslabšuje in vsem tem državam v kratkem grozi prava ekonomsko finančna, politična in socialna katastrofa. Nezaposlenost v teh državah dosega nivo, ki postaja že prav zastrašujoč in zaradi vedno bolj nestabilnih ter nevzdržnih ekonomskih, socialnih in političnih razmer v teh deželah, se demokratični režimi vidno spreminjajo v "demokratične"  diktature. Ne delajmo si utvar in se ne slepimo, ker Slovenija tukaj ni prav nikakršna izjema. To nam potrjujejo tudi zadnji dogodki in nerazumne ter politično zelo nevarne zahteve nekaterih političnih krogov po vpisu fiskalnega pravila v ustavo ter omejitvi pravic ljudstva na področju referendumskega odločanja.

Lafontaine ne napoveduje rožnate bodočnosti tudi Franciji, za katero se predvideva, da bi se hitro lahko pridružila klubu ekonomsko in finančno zatiranih dežel juga EU povezave. Takšne razmere v enotni in združeni EU  postajajo vsak dan bolj nevzdržne ter napete in le še vprašanja časa je, ko bo prišlo do odkritega in hudega konflikta med jugom in severom EU povezave z Nemčijo na čelu. Na te nevzdržne in zelo nevarne razmere že nekaj časa opozarjajo tudi v Veliki Britaniji in svarijo Bruselj ter predvsem Nemčijo, da se ta zgodba nikakor ne bo dobro končala.

Tudi sam že nekaj časa vztrajno iščem vire iz katerih bi bilo mogoče razbrati kdaj EU birokracija, Evropska centralna banka, druge mednarodne finančne organizacije ter Nemčija, ki ves ta ekonomsko finančni apokaliptični cirkus vodi in koordinira, predvidevajo, da dežele juga EU povezave, kot so recimo, Španija, Grčija, Portugalska in Ciper, ne bodo več potrebovale zunanjih finančnih pomoči in kdaj bi njihova gospodarstva lahko začela okrevati in kdaj bodo lahko začele vračati vsa ta ogromna finančna sredstva?? Iščem torej čas, ki so jim ga odredili in v katerem bodo ljudske množice teh dežel v fevdalno suženjskem odnosu do tujih finančnih, kapitalskih in političnih elit? Vse to velja tudi za Slovenijo, ki pa še ima nekaj malega časa, da iz tega vrelega kotla pobegne.

Teh informacij o katerih zgoraj pišem in jih iščem, ni mogoče dobiti nikjer. So jim res usodo zapečatili za zmeraj? Kakšne namene imajo torej "gospodarji sveta in Evrope" s temi deželami in seveda tudi s Slovenijo? Dobrih očitno vsekakor ne. V to sem vedno bolj trdno prepričan. To mi potrjujejo tudi odzivi predstavnikov Bruslja, ki so takoj, ko je Slovenija proti pričakovanjem nekaterih, v ZDA uspela prodati svoje zadolžne papirje, začeli Sloveniji groziti in so bili na TV videti prav hudo nesrečni ali mogoče celo zelo jezni. Prebudili pa so se tudi domači slovenski bruseljsko-nemški hlapčiči in začeli od znotraj rovariti ter izsiljevati aktualno vladajočo politiko, parlament ter vlado. So te dame in gospodje v resnici pod mizo in skrivoma Slovenijo že zabarantali za kakšne politične in druge, mogoče tudi materializirane, bodoče ugodnosti in privilegije?

Odgovore na to vprašanje bomo dobili razmeroma hitro. Če v Bruslju res načrtujejo odvzem opravilne sposobnosti slovenskim demokratično izvoljenim državnim oblastnim organom in nam vsiliti tako imenovano trojko, potem naj vedo, da bomo državljanke in državljani takšno dejanje razumeli kot okupacijo naše države in se temu primerno tudi odzvali. Dobro pa bi bilo, da to tako razumejo tudi nekateri domači - slovenski - politiki in finančno ekonomski lobiji, da potem ne bo stokanja in jokanja. Če že moramo jesti travo, jo bomo mirno jedli le v svobodni in neodvisni ter demokratični državi Sloveniji v kateri bomo sami gospodar na svojem.




Ni komentarjev:

Objavite komentar