četrtek, maj 23, 2013

Poniževanje države Slovenije!

Vir: POP TV 24 ur.com

Mussomeli se je vpletel v denacionalizacijo Radenske!

Gornja Radgona, 22.05.2013

 

Ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli , znan po komentiranju dogajanja v Sloveniji, se je vpletel tudi v reševanje zahtevka za vrnitev Radenske. Uradnikom na Upravni enoti v Gornji Radgoni je kar v angleščini pisal, naj zadevo rešujejo hitro in pošteno, kar na upravni enoti razumejo kot pritisk.

Kako pa naj bi na Upravni enoti v Gornji Radgoni to posredovanje veleposlanika Mussomelija drugače razumeli kot neprimeren pritisk avtoritete diplomatskega predstavnika svetovne vojaške, politične in ekonomske velesile? Se gre morebiti gospod veleposlanik v Sloveniji tudi čisto navadnega ekonomskega lobista, ki zlorablja svoj položaj in diplomatski status?

Seveda to ni prvi primer neprimernega ali vsaj zelo spornega vmešavanja ameriškega veleposlanika v notranje zadeve Slovenije kot njegove države gostiteljice in je pred kratkim na takšno nedopustno delovanje ter prakso gospoda Mussomelija javno opozorila tudi že skupina slovenskih diplomatov.  Pri tem se postavlja resno vprašanje kaj v resnici počnejo naš zunanji minister Erjavec, predsednica vlade Bratuškova in tudi predsednik države Pahor, da se takšnemu početju tujega diplomatskega predstavnika ne postavijo po robu in ga na primeren način ne opozorijo na njegova neprimerna ter nesprejemljiva ravnanja ter tako zaščitijo in zavarujejo suverenost naše države in njen ugled. 

V skrajnem primeru bi gospodu ameriškemu veleposlaniku Mussomeliju morali odločno povedati, da če namerava s takšno prakso nadaljevati, se mu bo odkazalo gostoljubje v državi Sloveniji. Omenjeni gospod se v državi Sloveniji obnaša kot, da bi bival v kakšni koloniji ali od ZDA okupirani državi in s takšnim svojim bahatim ter neprimernim in za diplomata nedostojnim ravnanjem ne žali le države Slovenije kot njegove gostiteljice, slovenskih oblastnih institucij, temveč tudi vse nas v tej državi živeče državljanke in državljane. 

Tega kar si dovoli ameriški veleposlanik gospod Mussomeli ne moremo zaslediti pri nobenem drugem veleposlaniku ali diplomatu kake druge države v državi Sloveniji. Nikjer nič ne slišimo ali prebiramo, da bi, recimo, ruski, kitajski, britanski, nemški, francoski ali kateri koli drugi diplomatski predstavnik tuje države lomastil po slovenski deželi in v vsako stvar vtikal svoj nos, se vedno in povsod razmetaval z nasveti in priporočili, ki bi jih skoraj morali razumeti kot ukaze. ter k sebi na veleposlaništvo na pranje možganov klical visoke politične in oblastne predstavnike države Slovenije.

Zunanjemu ministru Karlu Erjavcu priporočam, da našemu veleposlaniku v ZDA naroči, da na pogovor v prostore našega veleposlaništva pokliče samega predsednika ZDA Obamo ali vsaj kakšnega od njegovih najožjih sodelavcev, da bomo videli kaj se bo zgodilo.  Verjetno bo naš veleposlanik že naslednji dan pil kavo v Ljubljani. Slovenskim politikom in visokim državnim funkcionarjem očitno krepko primanjkuje državniškega in domoljubnega ponosa ter nacionalne samozavesti. Če že iz sebe pred tujimi predstavniki delajo male poslušneže in kimavce, pa nimajo pravice s takšnim ponižujočim obnašanjem sramotiti vseh nas državljank in državljanov države Slovenije.



Ni komentarjev:

Objavite komentar