sreda, december 19, 2012

Živela " Pro-Slava!"

V soboto zvečer bom prvič v svojem, niti ne tako kratkem življenju, obžaloval, ker nisem prebivalec Ljubljane in se ne bom mogel udeležiti "državne proslave" organizirane v čast državi in v njej živečemu ljudstvu.

Tista v Cankarjevem domu in namenjena le izbrancem političnih, kapitalskih in ljubljanskih malomeščanskih elit, ter nabita z odbijajočo propagandno ideologijo ter ikonografijo, me niti nikoli ni zanimala. Da, prav imate, me tudi nikoli nihče nanjo ni in ne bo povabil.

Z veseljem pa bi se kar sam povabil na vzporedno "državno" proslavo, ki jo v čast slovenski državi in njegovemu ljudstvu, organizira alternativa "Protestival" ob 18.00 uri na Kongresnem trgu pod naslovom "Pro-Slava".

Organizatorji slovenskim ljudem namenjene "državne" proslave v čast in slavo domovini, so objavili tudi program proslave, ki med ostalim udeležencem ponuja nastope večjega števila različnih umetnikov, poklonili se bodo mrtvi socialni in pravni državi, potem naredili "častni" špalir za politike in ostale goste ter povabljence, ki bodo prihajali na tisto elitno proslavo v Cankarjevem domu. Verjamem, da bodo takrat iz špalirja tistim mimo hodečim bahatim elitnežem povedali kar jim gre.

"Enotnosti ljudstva" se bodo udeleženci ljudske proslave državnosti poklonili z glasbo, v programu pa je predvidenih tudi nekaj govornih nastopov, gledališki vložki, branje poezije in še kar nekaj idej  je, ki jih želijo organizatorji uresničiti in pokloniti udeležencem.

Drage Ljubljančanke in cenjeni Ljubljančani! Mnogi, iz malo bolj oddaljenih krajev naše lepe Dežele, vam kar zavidamo, ker se vam ne bomo mogli pridružiti in skupaj z vami doživeti tega veličastnega kulturnega in edino pravega domoljubnega dogodka. Bomo pa v mislih in s srcem z vami!


Ni komentarjev:

Objavite komentar