sreda, december 26, 2012

Protioblastni plagiat, ki verjetno v današnjih razmerah tehta vsaj nekaj mesecev, če že ne kakšnega dobrega leta, sobivanja z mariborskimi kolegi!



Pahor delil kosila v mariborskem zaporu priprtim protestnikom

Prvič v zaporu kot kandidat, drugič kot predsednik države

25. december 2012
Ljubljana - MMC RTV SLO

Predsednik republike Borut Pahor je obiskal priprte demonstrante v mariborskem zaporu, kjer jim je pomagal razdeliti božično kosilo. Tako je izpolnil obljubo, ki jo je dal državljanom Slovenije v času predvolilne kampanje, da bo predsednik vseh, ki so na prostosti in onih, ki so v zaporih.
Predsednik republike se je namreč v okviru projekta Skupaj - spodbujajmo drug drugega  za  en delovni dan pridružil tudi kolektivu paznikov in drugega osebja ter priprtih  v mariborskem zaporu. Ko je v okviru svojih humanitarnih obveznosti v zaporu pripornikom delil kosilo, so nekateri priporniki menili, da  bi bili raje doma in bi raje doživeli, da bi jim kosilo na mizo postregle njihove mame ali babice. A jim je predsednik obljubil, da jih bo prišel obiskat in delit kosilo tudi na božični ali novoletni dan prihodnje leto v redni zapor, pač glede na svoje delovne obveznosti. "Tako se je danes na zaukazano veselje priprtih demonstrantov zapora in  zaposlenega osebja pridružil zaporniškemu kolektivu ter neprostovoljnim stanovalcem zavoda in se z njimi poveselil na božič ter vsem skupaj ob tej priložnosti zaželel vse najlepše želje v novem letu 2013, in da bi jim leto v zaporu hitro minilo" so zapisali v uradu predsednika republike.

                                                        *   *   *
Priznam! To kar ste pravkar prebrali je čisto navaden plagiat. Priznajte pa tudi vi, da je v gornjem plagiatu več mojega avtorskega teksta kot ga je v Kanglerjevi diplomski nalogi. Tako bi zagotovo ugotovili tudi Delovi mojstri, ki bi se do takšnega spoznanja dokopali s pomočjo strokovne doktrine za ugotavljanje plagiatov,   imenovane "škarje in OHO lepilo".

Če bi na MMC RTV SLO objavili namesto svojega originalnega teksta gornji plagiat, bi vrli SDS-ov Janez zagotovo takoj tvitnil in zapisal, da podpira predsednikove humanitarne aktivnosti in da bo poskrbel, da bo Borut ta svoj obisk naslednje leto vsekakor lahko ponovil.

Mariborski nadškof Turnšek pa bi v mariborski stolnici najavil mašo za priprte zapornike in pozval vernike, da se je v kar največjem številu udeležijo in se pomolijo za njihovo vzdržno bivanje v zaporu.



Ni komentarjev:

Objavite komentar