sobota, december 01, 2012

Če je otrok lačen doma, pa naj bo še v šoli!

Na današnji seji odbora državnega zbora za državni proračun so opozicijski poslanci vložili amandma s katerim so želeli zagotoviti prehrano vsem otrokom v osnovni šoli. Tako bi odpravili to nezaslišano in kruto krivico, ko imajo nekateri otroci premožnejših staršev zagotovljeno v šoli kosilo in malico in drugi, ki jim straši tega ne morejo zagotavljati, ostajajo pač lačni.

Na problem že dalj čas opozarjajo ravnatelji, učiteljice in učitelji, drugi strokovni pedagoški delavci, šolske kuharice, starši in tudi s pretresljivimi izpovedmi nesrečni otroci sami. Nekatere šole iščejo različne načine, da bi kar čim več oziroma vsem otrokom zagotovili vsaj en obrok, vendar so zaradi ukrepov države njihove možnosti vsak dan bolj omejene. Tako je opozicija danes s svojim amandmajem k predlogu državnega proračuna želela to nevzdržno stanje presekati in zagotoviti šolam potrebna sredstva, da bi vsi otroci lahko bili deležni prehrane v šoli.

Koalicijske poslanke in poslanci ( SDS, NSi, DeSUS, SLS in DL ) so vloženemu amandmaju nasprotovali in ga na koncu tudi zavrnili. Najbolj kruto in po svoje že prav slaboumno razpravo s katero je podkrepil svoje nasprotovanje sprejemu amandmaja pa si je privoščil poslanec Žerjavove SLS  Roman Žveglič, ki je izjavil: "da s tem, ko bomo v šoli otroke nasitili, ne bomo rešili problema lačnih otrok, ker bodo otroci potem, ko bodo prišli domov, ponovno lačni."

Kar vrglo me je iz fotelja v katerem sem sedel, ko sem na TV poslušal razpravo tega neobčutljivega in polnoritnega ter bahatega poslanca. Kakšna brezčutna logika in kakšna nizka čustvena inteligentnost slovenskih poslank in poslancev je to, da kot predstavniki ljudstva kategorično zagovarjajo načelo, da, če so otroci že doma lačni pa naj bodo še v šoli.

Res je skrajni čas, da slovenska ljudska vstaja odpihne Janševo vlado, Janševo koalicijo in celoten Državni zbor. Tudi, če bi do danes imel še kak najmanjši dvom v zahteve ali upravičenost ter koristnost slovenske ljudske vstaje, bi bil ta dvom sedaj dokončno  odpravljen.


2 komentarja:

  1. kaka zalost, da imamo take voditelje da niti OTROKU nebidalo hrane.....

    malo se dajte poslusat kake govorite...

    ko bo vecina ljudi videla in slisala to kar delate..... nam boste hoteli dat svoje lastne place!

    OdgovoriIzbriši