ponedeljek, februar 29, 2016

Zbor članov RK Slovenije danes sprejel modro odločitev!

Zbor članov Rdečega križa Slovenije danes ni podlegel izsiljevanju predsednice Nataše Pirc Musar in ni razrešil sekretarke Renate Brunskole. V posledici te odločitve Zbora članov je predsednica Nataša Pirc Musar odstopila kot predsednica Rdečega križa Slovenije.

S tem so delegati v najvišjem organu Rdečega križa Slovenije presekali kadrovski gordijskega vozel, ki sem ga sam v enem od zapisov na teh straneh imenoval kar babji ravs in kar je v to zelo pomembno humanitarno organizacijo vnašalo povsem nepotreben nemir, nasprotja in konflikte ter hromilo njene aktivnosti na terenu.

S tem kar se je danes dogodilo na Rdečem križu Slovenije si niso oddahnili le zaposleni v območnih enotah RK, temveč so si oddahnili tudi številni aktivisti po celotni državi, ki nosijo veliko breme aktivnosti na terenu in oddahnili so si tudi številni podporniki in donatorji Rdečega križa Slovenije. Članom Zbora RK gredo tako čestitke za modro odločitev in obenem jim lahko le zaželimo še srečno roko pri iskanju in imenovanju novega ter kompetentnega predsednika ali predsednice. Res si želimo, da jim politika ne bi ponovno podtaknila kakšnega kandidata ali kandidatke, ki bi ponovno želeli pred interese organizacije ter ogromne množice tistih nesrečnikov, ki od organizacije vsakodnevno pričakujejo razne oblike pomoči, postaviti kakšne svoje osebne ali kolektivne interese. Ena neprijetna izkušnja zadnjega časa naj bo dovolj in glede na današnjo modro in pogumno odločitev Zbora članov RK, si organizacija ponovno pridobiva zaupanje in simpatije mnogih tistih, ki vanjo verjamejo, ji zaupajo, ji s svojim prostovoljnim delom ali prispevki pomagajo ter predvsem ogromnih množic tistih zaradi katerih organizacija RK sploh obstaja in njeno pomoč v težkih časih pričakujejo.

1 komentar:

  1. Moralno bi bilo. da odstopi tudi politično nastavljena gospa Renata. Nekako ne zaupam ljudem, ki prodajajo le nasmeške namesto. da bi akcijsko delovali...

    OdgovoriIzbriši