sobota, januar 30, 2016

Za poslanke in poslance DZ ni prestopnih rokov!

Kaj so govorili smo slišali, kaj so pa pri tem mislili, pa ne vemo!
Prestopi, selitve, trasferji, trgovina, koristilovstvo......

Poslanci v slovenskem Državnem zboru v zadnjih mesecih, tednih in dneh in ves čas poslanskega mandata odprtega prestopnega roka, še naprej pridno menjujejo poslanke ekipe.

Med zadnjimi je to storil Jani Möderndorfer, znan kot oster napadalec nekdanje neslavno propadle ekipe LDS, potem član razpadle izbrane vrste selektorja Zorana Jankoviča PS in nazadnje član na hitro skrpane ekipe ZAB selektorice Alenke Bratušek. Zadnjih nekaj mesecev je bil brez ekipe strankarskega kluba ter že nekaj časa prvi na lestvici čakajočih za transfer v ekipo SMC. Nekateri zlobneži so namigovali, da je bil Jani Möderndorfer na strogem opazovanju in ocenjevanju kot neke vrste čakajoči vajenec ali pripravnik za sprejem v strankarsko in poslansko ekipo SMC, ki jo bolj in zadnje čase tudi nekaj manj, uspešno vodita Miro C. kot predsednik in Simona K. L. kot glavna selektorica. V prvi poslanski ligi slovenskega Državnega zbora smo tako pred časom doživeli že kar nekaj podobnih prestopov. Tako so barve poslanskega kluba v tem mandatu skupaj z Janijem Möderndorferjem zamenjali tudi že Bojan Dobovšek, Alenka Bratušek, Mirjam Bon Klanjšček, Franc Laj in upam, da nisem koga izpustil. Vse navedene nepovezane poslanke in poslance javnost sedaj dojema kot samo organizirane proste strelce in volivke ter volivci niti prav ne vedo kaj bi z njimi in kaj lahko od njih sploh koristnega pričakujejo.Če že volivke in volivci ne poznajo kakih koristi, ki bi jih smeli pričakovati od teh poslank in poslancev, pa gotovo ti veliko bolje poznajo svoje koristi takšnega poslanskega statusa in jih seveda tudi pridno koristijo. Je pač tako v vseh doslej znanih družbenih sistemih, da tisto kar je dovoljeno bogovom ni dovoljeno tudi volom.....!

S prihodom ostrega in vedno zelo glasnega Janija Möderndorferja se je napadalna vrsta ekipe SMC zelo močno okrepila in bo tako njena udarna moč postala še izrazitejša in bolj nevarna za nasprotnike. Tega se očitno zavedajo tudi v ostalih dveh koalicijskih klubih, DeSUS in SD, ki skupaj s SMC sestavljajo državno koalicijsko poslansko reprezentanco in tako niti ne skrivajo svoje zaskrbljenosti nad novim razmerjem moči. Pogoji prestopnega manevra Janija Möderndorferja v ekipo SMC so strogo varovana skrivnost in jih selektorica Simona K.L. ne želi razkriti. Škodoželjneži iz opozicijskih ekip SDS, NSi, ZL in nepovezanih poslanskih rezervistov, pa si po tihem manejo roke v pričakovanju, da se dosedanja tradicija ne bo izneverila sama sebi in se bo prekletstvo, ki Janija Möderndorferja spremlja že ves čas njegovega udejstvovanja v slovenski državni politiki, nadaljevalo in bo tako tudi z ekipo SMC hitro konec, kot je bilo doslej z vsemi ekipami katerih član je bil naš gostobesedni poslanec Jani.

Državljanke in državljani pa kot bolj ali manj vneti ali mnogi že iz obupa povsem nezainteresirani navijači, lahko le nemočno spremljamo dogajanja v prvi ligi medsebojnih tekem ekip slovenske parlamentarne državne  oblasti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar