četrtek, januar 14, 2016

Kar je preveč, pa je le preveč!

"Šta bi postao mali Alan da je odrastao? Napasnik u Njemačkoj"
Vir: ALJAZEERA Balkan

Charlie Hebdo - mrtvi dječak prikazan kao seksualni napasnik

14 Jan 2016

Crtež koji prikazuje Alana Kurdija kao seksualnog napasnika u Njemačkoj je rasistički, smatraju korisnici društvenih mreža.

Francuski magazin Charlie Hebdo je izazvao bijes javnosti objavom karikature kojom se pokušala satirizirati izbjeglička kriza i skorašnje optužbe o seksualnim napadima u Njemačkoj. Karikatura prikazuje Alana Kurdija, trogodišnjeg sirijskog dječaka koji se u septembru utopio u moru prilikom puta ka Evropi, kao odraslog muškarca.


Alan Kurdi, ki ga je morje odložilo na grško obalo v opomin vsem nam

" Kaj bi postal mali Alan, če bi odrastel? Posiljevalec v Nemčiji!"

Kar je preveč pa je vendarle preveč! Kje so meje sovražnega in izzivalnega govora ali medijskega poročanja v tej nesrečni Evropi? Mogoče pa se vse to niti ne dogaja slučajno ali zaradi slaboumnosti nekaterih, ki enačijo demokracijo z anarhijo in so prepričani, da jim je vse dovoljeno. Bi takšna neokusna in skrajno primitivna ter neetična sporočila lahko bila namerna, zavestna in celo spodbujena s kakšnimi že v naprej določenimi cilji in posledicami? Kdor seje veter, bo žel vihar, pravi star ljudski rek! Komu takšen primitivizem koristi in zakaj nihče tega ne ustavi? Kdo si želi še več mrtvih po evropskih mestih in do kraja zaostriti odnos evropske javnosti do migrantov, beguncev, pribežnikov in drugih, ki so se znašli na tleh Evrope? 

Če sem doslej še vsaj malo verjel evropskim politikom in medijem, ki dnevno poročajo o zapletih te nesrečne begunske krize, bo odslej veliko kaj drugače. Svinjske glave v Ljubljani, dnevni spopadi domačih skrajnežev z migranti v skoraj vseh državah Evrope kjer so se ti zatekli, sprejemanje prav čudne in zlovešče zakonodaje v mnogih evropskih državah glede ravnanja z migranti in begunci, vedno več sovražnega ter hujskaškega medijskega poročanja in prav sovražno bojeviti komentarji bralcev na spletnih omrežjih ter medijih, napovedujejo le kri, smrti, solze in trpljenje ne le migrantov in beguncev, temveč tudi prebivalcev držav v katerih domača politika ne bo želela ali ne bo v stanju vzpostaviti reda. Tudi Slovenija ni tukaj prav nobena izjema in nič kaj veliko boljši nismo od drugih in tako nas tudi kaj veliko boljša prihodnost ne čaka. Smo res že povsem izgubili razum in z nami manipulirajo ter naša ravnanja in celo že možgane usmerjajo razni patološki skrajneži ter politični, medijski, ideološki in drugi neodgovorneži? Takšne fašistično neoliberalne združene Evrope ne potrebuje nihče razumen in odgovoren.

Ni komentarjev:

Objavite komentar