sreda, september 23, 2015

Brez veliko besed povedana resnica o migrantski krizi!

POŠTENA IZMENJAVA!?




Brez veliko besed je mogoče povedati zakaj se nam danes dogaja begunska kriza in to celo na način, da sporočilo lahko res vsak takoj razume.

Evropski in naši slovenski politiki ter mnogi njihovi nekritični sledilci, ki bebavo sledijo njihovi demagogiji ter zavajanjem in lažem, vključno z veliko večino evropskih in naših slovenskih medijev, nam danes na veliko govorijo ter pišejo le o posledicah velike migrantske krize in prav nič o vzrokih, ki jo je vzpodbudila. 

Pa se da vzroke prikazati le z eno samo humorno narisano slikico in povedano je skoraj vse. Če razumemo gornje slikovno sporočilo, potem imamo možnost razumeti odkod težave s katerimi se danes v Evropi srečujemo in čas je, da se zavemo, da bomo najvišjo ceno te krize plačali državljanke in državljani južnih držav EU ter ostalih, ki v EU niti niso. Ne Nemčija, ki danes sicer začasno sprejema na svoje ozemlje največje število migrantov in kje bi jih tudi velika večina rada ostala. 

Ko bo migratska kriza dosegla svoj vrhunec in bo realno pričakovati bližino njenega konca, bo za južne države Evrope in tudi za Slovenijo, da si kdo ne bi delal kakšnih neupravičenih pričakovanj,  prava kriza šele nastopila. To kar danes severnjaki oblastem južnih držav Evrope prikrivajo bo silovito udarilo po najrevnejšem delu evropske celine. Na to se pripravimo, ker s prehodi migrantov preko našega ozemlja ter njihovimi začasnimi nastanitvami in pomočmi tem nesrečnikom, se bomo še nekako lahko spopadali in vse težave in izzive tudi uspešno premostili. Ker Slovenci to znamo. In takrat bomo tudi veliko lažje razumeli današnja ravnanja Madžarske in Hrvaške ter še posebej Srbije. Vsem slovenskim velikim vernikom združene Evrope se bo v njihovih glavah kar naenkrat sesul svet. Bodimo torej pripravljeni na ta čas, ki niti ni tako zelo daleč, ker bomo sesutje tega EU sveta občutili prav vsi.



 

1 komentar:

  1. Zelo povedni zapis, bravo! Evropska unija je jugovzhodne nove članice najprej rabila za smetišče (odlaganje starih avtomobilov, smrdečega mesa in nevarnih odpadkov) in okoljsko sporno proizvodnjo marsičesa... Danes postajamo odlagališče ljudi, ki bežijo s krajev, ki jih je Stara Evropa pomagala uničiti... Katastrofa... In smo dalje tiho... Zaradi strahu in nesposobnosti...

    OdgovoriIzbriši