nedelja, september 27, 2015

Kaj takega pa Madžari počnejo, da so tako zelo prestrašili uboge Slovence?

Pravzaprav zelo napačno zastavljeno vprašanje, ki bi se moralo pravilno glasiti: kaj to počnejo oziroma ne počnejo v Bruslju, da silijo Madžare v takšne ukrepe  zavarovanja svojih meja? Seveda so v Bruslju zelo aktivni in veliko tega počnejo, le da državam juga EU svojih odločitev in načrtov še ne razkrijejo. Še ni pravi čas.

Pa pustimo tiste tepce v Bruslju od katerih lahko le propagandno zaveden slovenski naivec pričakuje kakšno rešitev in si raje poglejmo kaj počnemo v Sloveniji. Ko so Madžari na slovensko-madžarski meji raztegnili nekaj deset metrov bodeče žice in montirali železna vrata, je v Sloveniji nastal grozen halo in odprli so vse propagandne pipe in močne demagoške curke usmerili prodi madžarskim oblastem. Lokalni, strankarski in nekateri oblastni politiki so preko TV in drugih medijev začeli slovensko javnost prepričevati v kakšen grozen strah so zapadli prebivalci na slovenski strani meje in da doživljajo hude travme, ko se jim v spomin vračajo izkušnje iz preteklosti, ko je ta meja veljala za smrtno nevarno. Propagandna neumnost brez primere in prav bebavo zavajanje in nepotrebno strašenje celotne slovenske javnosti.

Prekmurski poslanec Nove Slovenije Jožef Horvat je vsak dan kar nekajkrat dobil termin na TV in  nam zelo vidno zaskrbljen  razlagal, da bo takoj sklical na skupni nujni seji kar tri delovna telesa Državnega zbora. To je očitno tako zelo prestrašilo madžarske oblasti in že naslednji dan so vso žico lepo odstranili in jo shranili, da jo bodo ponovno uporabili, ko bodo ocenili, da bo to potrebno. Naš zunanji minister Karel Erjavec je ob tej novici takoj hitel v TV kamere razlagati kako uspešna je slovenska diplomacija, ki je uspela v nekaj urah prisiliti Madžare, da so žičnato ograjo umaknili in notranja schengenska meja med Slovenijo in Madžarsko je ponovno svobodna. Naj slovenski politiki mislijo in nakladajo kar jih je volja in še dalje zavajajo svojo javnost, očitno je, da so Madžari svoj cilj dosegli. Pripravili so teren in material ter izvedli praktično vajo za hitro postavitev ograje, če in ko bodo ocenili, da je to potrebno. Prav malo jih zanima koliko izrednih in nujnih sej kakšnih odborov bo sklical poslanec Horvat in kaj naklada slovenski zunanji minister Erjavec. Madžarski oblastniki z Orbanom na čelu očitno vedo veliko tega kar seveda vedo oziroma bi vsaj morali vedeti tudi slovenski oblastni in politični voditelji in je nam navadnim državljankam in državljanom Slovenije skrbno prikrito in zamolčano.

Pa ne le madžarski in slovenski oblastniki, veliko tega očitno ve ali vsaj sluti tudi hrvaški premier Milanovič in nič kaj manj njegov srbski kolega premier Vućič. V teh dneh lahko o vsem veliko slišimo in prebiramo kar se nanaša na reševanje problema beguncev oziroma migrantov, le o tem kakšna naj bi bila končna rešitev tega zanimivega sociološkega in predvsem humanitarnega problema selitve ljudstev ne vemo popolnoma nič. Oblasti in mediji južnih držav EU nam dnevno  poročajo koliko novih migrantov je prišlo v Grčijo, koliko jih potem dnevno pride v Makedonijo in Srbijo in Hrvati si pulijo lase ter obupujejo, ker dobijo vsak dan kar nekaj tisoč novih migrantov, ko pa še s tistimi "starimi" ne vedo prav kako in kam. Edini, ki so se vsaj poskušali doslej upreti skrivnim načrtom Bruslja in severnega dela EU  so doslej bili Hrvati s svojim predsednikom vlade Milanovičem. Ni jim uspelo, ker so povzročili precej hud konflikt s Srbi, ki so glede reševanja te migrantske krize v zelo podobni situaciji kot so Hrvati in v kakšni se bomo v kratkem očitno znašli tudi Slovenci.

Mar res še ni nastopil čas, da se slovenskim oblastem postavi jasno in nedvoumno razločno vprašanje: kakšen je načrt združene Evrope za rešitev begunskega vprašanja? Državljanke in državljani Slovenije imamo pravico vedeti kako se je EU namenila še pred zimo te valove prihoda vedno novih več deset tisoč migrantov ali zaustaviti ali pa jih sprejeti, nastaniti, in zanje primerno poskrbeti. Slovenske oblasti brez posebej velike medijske pozornosti že pripravljajo nove nastanitvene kapacitete in pospešeno zbirajo material za preskrbo nastanjenih migrantov. Očitno pričakujejo, ali pa morebiti obstaja za kaj takega celo kakšen zaplotniško dogovorjen in skriven načrt Bruslja ter severnih držav EU, da bosta Nemčija in Avstrija zaprli svoje meje in popolnoma prenehali sprejemati nove begunce. Potem bi lahko ta begunski val treščil ob neprehodno alpsko pregrado, ki deli sever in jug Evrope in se razlil po državah juga. Je to nevarnost o kateri Madžari morebiti kaj več vedo in so začeli z zavarovanjem svoje zahodne meje proti Sloveniji  in sočasno zavarujejo tudi svoje južne ter vzhodne meje, ker enostavno ne želijo in verjetno tudi ne bi zmogli bremena prezimitve nekaj deset ali celo sto tisoč beguncev?

Celoten Balkan vključno s Slovenijo bi tako kaj lahko postal prezimitveno taborišče za več sto tisoč beguncev, ki prihajajo. Je morebiti to tudi skrivni načrt EU? Severne države EU, ki v Bruslju vodijo kolo odločanja, bodo skozi sitem EU državam juga EU nakazale nekaj malega denarnih sredstev, nekaj humanitarne pomoči pretežno v obrabljenih oblačilih  ter veliko zapovedi, nasvetov, obveznih priporočil in seveda tudi moralnih, ideoloških ter političnih očitkov in ti se potem naj s problemom beguncev spopadajo kakor vedo in znajo. Kaj bi tak scenarij "začasne rešitve?" begunskega vprašanja pomenil za notranje razmere v državah juga EU in Balkan ter kaj za njihove medsebojne odnose, pa očitno v tem trenutku nikogar posebej ne zanima. Srbi bi temu rekli "predži brigo na drugoga"! Ker če nič od tega o čemer pišem ni zaplotniški scenarij EU, kakša pa potem je rešitev? Naj nekdo odgovoren vendarle že odgovori na to vprašanje.

V celotni tej nesrečni migrantski zgodbi še najbolj naivno ter bebavo izpadamo prav Slovenci s svojo politiko in oblastjo ter celotnim nacionalnim propagandnim strojem. Smo ednina država schengenskega sistema, ki se sklicuje na nek, že nekaj časa povsem neobstoječ pravni in varnostni režim in seveda to lahko počnemo izključno zaradi tega, ker so Hrvati na našo mejo poslali le prgišče teh begunskih nesrečnikov in ker glavnino več tisoč migrantov še uspevajo vsiliti Madžarom in ker so Avstrijci v štiriindvajsetih urah od Slovenije prevzeli vse kar smo jim na njihove mejne prehode dostavili. Tudi od Madžarov Avstrijci še sprejemajo vse kar jim ti pripeljejo na njihovo mejo. Kaj pa bo, ko Avstrija tega ne bo več zmogla, ker bodo tudi Nemci rekli, da je pa dovolj in bodo zaprli mejo?

Zadnji sestanki zunanjih in notranjih ministrov ter potem še predsednikov vlad članic EU v Bruslju, ko naj bi našli rešitve in izhode iz te begunske krize, še najbolj spominjajo na sestanke evnuhov v kupleraju. Ničesar se niso dogovorili, ničesar razrešili, nobene koristi od teh političnih EU seans. Javnosti pa so po tem le sporočili, da je potrebno najti načine kako onemogočiti trgovce z ljudmi, ki naj bi, po njihovih ugotovitvah, bili glavni krivci za to nenavadno selitev ljudstev v Evropo. Verjamem, da državljanke in državljani preveč brihtni nismo, tako neumni in zabiti, da pa bi kaj takega verjeli, pa tudi ne. Očitno EU načrta in operativnih zamisli rešitve tega migrantskega problema nima in potem nas ne sme presenečati ravnanje Madžarske ali Hrvaške, ker se kaj hitro lahko dogodi, da bo tudi Slovenija morala nujno sprejeti podobne ukrepe, ker lahko nastopijo razmere zelo podobne vojnemu stanju, ko je pač potrebno nekatera obča humanitarna načela omiliti ali nekatera kar odmisliti.


Ni komentarjev:

Objavite komentar