sreda, september 23, 2015

Kako so Američani zabili gol Nemcem!

Le nekaj dni je minilo od takrat, ko je nemška kanclerka Angela Merkel pozvala Američane, da naj vendarle sodelujejo v porazdelitvi bremena evropske migrantske krize. Merklova je seveda dobro vedela zakaj je ta poziv naslovila Američanom, ker so ob evropskih državah članicah vojaške alianse NATO najbolj krivi, da se Evropi dogodila ta nesrečna migrantska zgodba.

Američani so takoj odgovorili, da bodo verjetno v naslednjem letu celo sprejeli kakih deset tisoč predvsem sirijskih beguncev in potem se o tem problemu niso več želeli pogovarjati.

Potem pa se je izkazalo, da Merklova ni upoštevala starega dobrega reka, "ne diraj lava dok spava" in kdo je v mednarodni politiki šef, ki se mu ukazovati ali nalagati kakih bremen ne sme. Minilo je le nekaj dni, in nemška kanclerka ter neformalna šefica EU Merklova, je dobila vrnjeno pošiljko v obliki zelo hude gospodarske in finančne afere VW. Angelci je od presenečenja kar sapo zaprlo in danes ji na kraj pameti ne pade, da bi še Američanom ponujala migrante. Le špekuliramo lahko kako dolgo so Američani imeli to afero VW pripravljeno in so le čakali na pravi trenutek, da jo sprožijo. Kepa se je zakotalila po pobočju ter postaja vedno večja in vedno bolj neprijetna ne le za koncern VW, temveč za celotno Nemčijo in mnoge podizvajalce koncerna v drugih državah. Nekatere znane ameriške odvetniške pisarne so že vložile tožbe proti koncernu VW in mnoge to tudi še napovedujejo. Zahtevane odškodnine bodo v višini več milijard dolarjev kar tudi za tako velik koncern kot je VW in gospodarsko ter finančno uspešno Nemčijo ni mačji kašelj.

Preiskave in ustrezne ukrepe proti koncernu VW pa napovedujejo tudi v nekaterih uspešnih in razvitih azijskih državah in tudi v nekaterih državah EU. Merklova je očitno želela biti všečna oblastem nekaterih držav EU, ki se upirajo enotni in zaukazani politiki EU do migrantov, da bi jih lažje prepričala v obveznost sprejema kvot razselitve migrantov. Pa se očitno tokrat ni izšlo ravno po njenih pričakovanjih in sedaj ima doma v Nemčiji problem, ki bi lahko bil celo veliko večji od problema migrantov samih. In tudi migrante je še pred nekaj tedni na široko vabila v Nemčijo, se hodila z njimi fotografirat ter vsem okrog po Evropi delila nauke in tako pritiskala na druge države EU, da naj ravnajo enako kot Nemčija. Danes pa ta ista Merklova grozi z zapiranjem nemških meja, nasilnim razseljevanjem migrantov po celotni Evropi in pravi, da bo vsak migrant obvezen sprejeti odhod na odrejeno mu lokacijo. Nič pa ne pove kdo bo delal selekcijo in odločal v katero državo bo kakšen migrant napoten. Članicam EU Merklova in nekateri njeni ministri grozijo, da bodo migrante tudi vračali v države v katerih so bili ob prihodu na teritorij EU registrirani. Torej tudi v Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Italijo. Kam pa naj jih potem te države vrnejo? V Srbijo ne bo šlo, ker jih Srbi ne registrirajo in tudi članica EU niso in tako niso zavezani k reševanju nesposobnosti in medsebojnega egoizma posameznih članic EU.

Pričakovati je, da bosta vsaj afera VW in kopičenje migrantov v Nemčiji streznili nemško kanclerko Merklovo, ki v zadnjih letih funkcionira tako kakor da Svet, Komisija in Parlament EU sploh več ne obstajajo in vse navedene institucije EU samo čakajo kaj po povedala, svetovala ali ukazala velika nemška kanclerka. Tako je ravnala v primeru svetovne finančne krize, v velikem delu je sokriva za bankrot Grčije, lomastenje zloglasne Trojke po Španiji, Portugalski in še kje, za strašenje Slovenije s Trojko, za izvedbo državnega udara v Ukrajini in kaos, ki je v tej državi po tem sledil in skoraj popolnoma enako je do izbruha VW krize ravnala tudi na področju reševanja begunske krize. Le želimo si lahko, da bi bilo odslej vsaj nekaj drugače, čeprav v to sam ne verjamem, ker očitno oblastne strukture EU v Bruslju niso dorasle nalogam, ki jim jih nalaga pravni red EU. In tudi zaradi tega, ker politične elite v posameznih državah članicah  še vedno tekajo k Merklovi po nasvete in priporočila ter ukaze in potem v Bruslju izvršujejo to kar jim je naročila. Tudi slovenske na žalost,

Ni komentarjev:

Objavite komentar