četrtek, september 25, 2014

Poteka v Sloveniji poskus državnega udara?

Kaj je to državni udar? Po najbolj preprosti in ljudem najbolj razumljivi definiciji, je državni udar nasilna sprememba oblasti, ki jo izvede vojska ali pa skupina organiziranih državljanov z namenom zamenjave legalne in legitimne oblasti, ki se jo potem zamenja z režimsko oblastjo, ki jo praviloma vodi ljubljenec dela ljudstva ali vojaških oziroma drugih močnih in vplivnih elit, ki so udar pripravile, vodile in ga  izpeljale.

Tovrstni izvedeni nasilni in praviloma protiustavni prevzemi oblasti se v svetu med sabo zelo razlikujejo. Zmotno je mnenje, da se državni udari ali puči dogajajo le v nerazviti Afriki, Latinski ali Južni Ameriki in v deželah arabskega sveta. Državni udari se dogajajo tudi v razvitejših delih sveta. Razlikujejo pa se seveda v sofisticiranosti izvedbe in organizatorji tovrstnih državnih udarov v najbolj razvitih delih sveta se zelo trudijo, da svoje aktivnosti pokrijejo z navidezno ustavno in zakonsko legitimnostjo ter lažnim videzom demokratičnosti, pravičnosti, zaščite človekovih pravic in predvsem voljo ljudstva. Pučisti imajo vedno podporo močnih političnih, vojaških, ekonomskih in drugih interesnih elit zunaj države, ki jih ne razkrijejo in se ti tudi sami praviloma razkrijejo šele po uspešno izvedenem državnem udaru s svojim priznanjem legalnosti in legitimnosti novemu režimu.

Lahko to kar se pravkar dogaja v Sloveniji, ko ena od parlamentarnih opozicijskih političnih strank z hudo zlorabo pravnega reda države, zlorabo poslovnika o delu zakonodajne veje oblasti, v zavetju z ustavo  zagotovljene imunitete poslank in poslancev ter organiziranjem skupin državljank in državljanov v tako imenovano civilno iniciativo pod imenom Odbor 2014, imenujemo poskus državnega udara? Sam sem prepričan, da v tem primeru gre prav za to. Ob podpori določenih medijev in dela inteligence ter politično in ideološko enoumnih ljudi, se že nekaj časa izvaja nasilno rušenje ene od vej legalne in legitimne veje oblasti v državi Sloveniji. S padcem sodne veje oblasti brez vsakršnega dvoma padeta tudi zakonodajna in izvršna veja. O tem seveda nihče ne govori in to pred ljudmi skrivajo kot skriva kača noge. Zaradi te neizogibne katastrofične okoliščine je skrajni čas, da se v tej državi začnejo stvari in politični ter ideološki procesi, ki smo jim prav te dni priča, začeti poimenovati s pravimi imeni in da se ljudem odkrito pove, kakšne bi bile posledice za državo Slovenijo in v njej živeče državljanke in državljane, če bi tem navedenim družbenim organizacijam in skupinam  uspelo zrušiti sodno vejo oblasti.

S padcem sodne veje oblasti bi zakonodajna ( Državni zbor ) in izvršna ( Vlada ) postali operativno nesposobni marioneti ter slepi izvrševalki politike ene od opozicijskih strank ter maloštevilnih pristašev ulice organiziranih v Odbor 2014 in še kakšne civilne organizacije, ki iz ozadja podpirajo ter podpihujejo aktivnosti tega odbora, ki bi v resnici na ta način prevzeli oblast v državi. V državi bi nastopila pravna anarhija, ki bi delovala po načelu "kadija tuži, kadija sudi"! To kar je bilo mogoče včeraj slišati na nesklepčni seji Komisije za človekove pravice Državnega zbora je razkrilo vsa prikrita ozadja in namene rušiteljev tretje - pravosodne - veje oblasti. Verjetno niti niso imeli namena razkriti vseh svojih namer in ciljev, pa jih je očitno krepko zanesla okoliščina, da so bili brez sogovornikov na drugi strani in so tako v svojih TV nastopih namenjenim širši slovenski javnosti in mogoče še komu, postali nepozorni na svoje izjave in tako pač razkrili tudi tisto za razkritje česar očitno še ni dozorel pravi čas. Ali pa mogoče celo že je. Naslednji dnevi in tedni bodo pokazali kaj od tega je bilo namerno in kaj naključno in nenamerno.

Včeraj proti večeru sem se na kavi srečal z znancem, ki me je vprašal ali imam tudi sam občutek, da v državi Sloveniji ob legalni in legitimni vladi v ozadju deluje še neka skrivna in prikrita vlada? Priznam, da me je vprašanje presenetilo in sem želel vedeti kaj ga je pripeljalo na to misel. Pa je nadaljeval: "Američani so nas uvrstili na neko listo vojaško voljnih zaveznikov za sodelovanje v tretji svetovni vojni in naša vlada pravi, da o tem nič ne ve in da okrog tega ni bila sprejeta prav nobena odločitev. Ne gre le za vojskovanje s tistimi nesrečnimi Arabci ali muslimanskimi skrajneži in njihovo para državo, temveč v ozadju gre za obračun z Rusijo." In je potem nadaljeval: "Poglej, to kar se dogaja v Sloveniji, ko nekateri organizirani maloštevilni jurišniki tako nasilno in brezobzirno rušijo sodno vejo oblasti in s tem državo ter vse njene legitimne institucije in se ob tem početju celo sklicujejo na voljo ljudstva, čeprav jim sam za kaj takšnega nikoli nisem dal soglasja in v mojem imenu nimajo pravice ne govoriti in ne nastopati. To niso več normalne razmere v državi. Že kar nekaj časa živimo v izrednih razmerah, ki jih ustvarja ena politična stranka in maloštevilna skupina njenih pristašev ter malikov zapornika Janeza Janše in pristojni državni organi ne storijo prav ničesar, da se ta nevarna norija zaustavi in prepreči. Če tako pomembnih odločitev ne sprejema in v državi ne vlada legalna vlada, potem jih pač sprejema in iz ozadja vlada neka druga prikrita vlada."

Znanec ima zelo prav. Če se bo ta država sesula sama vase, ne bodo odgovorni le politični in ideološki zdrahar ter zapornik Janez Janša, člani in poslanci stranke SDS in tista skupina nesrečnikov organiziranih v Odboru 2014 ter še nekaj domoljubnih organizacij ali kake posamezne sodnice ali sodniki Vrhovnega in Ustavnega sodišča, temveč bodo levji delež odgovornosti nosili prav izvoljeni koalicijski in drugi odgovorni poslanci Državnega zbora in od njih imenovana legitimna Vlada Republike Slovenije ter drugi najodgovornejši nosilci državnih funkcij katerih prvenstvena naloga je zaščita ustavnega reda, zakonitosti in  zagotavljanje reda in miru v državi. Državljanke in državljani Slovenije živimo v izrednih razmerah že vse od leta 1985 in počasi imamo tega res že dovolj. Res nimamo pravice mirno živeti v normalni državi? Na zadnjih parlamentarnih volitvah smo skoraj plebiscitarno povedali kaj si želimo in izvoljeni so nam dolžni sedaj to tudi zagotoviti. Ta dosežen  volilni rezultat ni bil želja ljudstva, temveč je to bil ukaz ljudstva!



























4 komentarji:

  1. Seveda, komunistični uzurpatorji so že izvedli državni udar...

    šlosar

    OdgovoriIzbriši
  2. panika je odveč - v primeru državnega udara nastopi brezvladje, zakoni ne veljajo in dobro vedo da bi jih narod počistil v 24urah, nismo mi banana republika, smo sinovi partizanske vojske in ni je sile, ki bi zdržala povračilni udarec

    OdgovoriIzbriši
  3. Vse skupaj je brez veze. Slovenija je razdeljena na polovico.
    Eni so za Kučana eni so za Janšo.
    Mislim, da postajamo banana država.
    Gospodarska elita skrbi izključno za svoje riti in svoje potomce, za slovensko bit jih pa boli k.....
    Upam, da bodo nekoč imenovani s priimki in imeni, da bomo lahko videli kdo so bili grobarji slovenske države.
    Nekaj jih poznamo Zidar, Tovšakova, Kordež, Černigoj......

    OdgovoriIzbriši