sreda, september 10, 2014

Pred lokalnimi volitvami: vsi za enega in eden za vse!

Iz volilnega arhiva naše preteklosti
Tako, drage državljanke in cenjeni državljani, občanke in občani, od jutri pa bo šlo zares. Le še danes je čas, da se uradno vložijo kandidature za župane  in člane občinskih svetov. Imamo 212 občin in ljudstvo nujno potrebuje toliko županov in toliko občinskih svetov. Prihaja torej vaš čas, da stopite iz anonimnosti, se ponudite kot rešitelji vseh, no bodimo skromni kot je v vaši naravi, skoraj vseh, nakopičenih težav in problemov v vaši občini.

Vsi dosedanji in tako tudi aktualni  občinski oblastniki so skorumpirani,  nesposobni in pravi politični šalabajzerji ter navadni egoisti, ki  so pretežno skrbeli le za svoje in svojih prijateljev in znancev koristi. Ves čas svojega mandata so tekali od ene in do druge lokalne radijske, TV in časopisne hiše ter se hvalili in ubogemu ter zavedenemu ljudstvu razlagali kaj vse so naredili in kaj vse bi, če bi bilo več denarja na razpolago. Vi pa veste kje je denarja na  kupe in vi veste kaj občanke in občani najbolj želijo ter potrebujejo in boste seveda vse to tudi naredili in "z levo roko" zadovoljili vsa njihova pričakovanja. Občanke in občani vas morajo le izvoliti in vse njihove težave bodo rešene.

Vaš kandidat za župana je najboljši. V to naj nihče niti ne podvomi. Pripravljen se je žrtvovati za  dobro in koristi, dragih občank in cenjenih občanov. Za nji bo žrtvoval svoje idilično družinsko življenje, blestečo profesionalno kariero, večino izredno pomembnih ter družbeno koristnih in zelo odgovornih funkcij v gasilskem, lovskem, čebelarskem, vinogradniškem, planinskem in še kakšnem društvu. Ker on ve to česar vsi dosedanji župani niso vedeli in niso bili sposobni narediti. Vaš kandidat za župana je politično in ideološko neopredeljen in ni ne levi in ne desni. Ni za črne in ne za rdeče ali rumene in ne za modre. Prav nizkotno nesramni bodo očitki drugih županskih kandidatov, ko mu bodo morebiti očitali, da je v preteklosti bil že član neke druge in propadle politične stranke in vi jim boste seveda suvereno odgovorili, da pa sedaj ni član te stranke, ker je pač propadla in od nje ni pričakovati nobenih koristi ter je zaradi tega očitek povsem brez osnove in je kot tak le zlonamerno politično podtikanje.

Verjetno bodo konkurenti odkod privleki še kakšne policijske ali tožilske ovadbe ali celo kakšno obsodilno sodbo oziroma kak potekajoč sodni postopek in tako skušali diskvalificirati vašega kandidata za župana. In vi imate seveda odgovor tudi na ta očitek. Kdor dela lahko pač kdaj tudi pogreši in se, seveda po krivici,  znajde v kolesju našega nesposobnega in neprofesionalnega ter komunajzarsko usmerjenega sodnega sistema. Vsak takšen očitek vašemu kandidatu za župana  je tako v resnici le potrditev njegove demokratične in domoljubne usmerjenosti in razlog več, da občanke in občani glasujejo zanj. Ker vsakdo, ki ga v demokratični in neodvisni Sloveniji  niso vsaj enkrat v postopek vzeli preiskovalni, tožilski in sodni organi te države, je že po definiciji stvari lahko sumljiv in skoraj zagotovo spada med rdečkarje, jugonostalgike, elitneže stare komunistične garniture v odmiranju ter  skoraj zagotovo ni pristaš in zagovornik sodobnih evropskih vrednot, ki jih predstavljata ter uspešno udejanjata  predvsem gospa Merklova in gospod Junker. Pravzaprav takšnim niti ne bi smeli dovoliti, da sploh kandidirajo, kaj šele, da bi bili izvoljeni.

Tudi kandidatke in kandidati vaše liste za članice in člane občinskega sveta so pravi jagodni izbor modrosti, razuma, občih in strokovnih znanj ter najvišjih moralnih in etičnih vrednot. Ne tako kot pri političnih konkurentih, ki so skupaj navlekli vse kar so uspeli kje najti in nekako prepričati, da so se dali napisati na listo kandidatov za občinski svet. Med vašimi kandidati seveda ni patoloških političnih in ideoloških stremuhov, koristolovcev, vase zagledanih bahačev ter prenapetežev in podobnih nesreč, ki si z ogledovanjem svojih imen na kandidatnih listah potem zdravijo razne  travme in druge duševne ali socio-patološke težave. Tega pa seveda za liste nasprotnih in konkurenčnih skupin kandidatov ne morete zatrditi, ker tam so pa na listi zbrani pretežno takšni. Vaše je, da to na primeren in dovolj učinkovit način sedaj predstavite še občankam in občanom, ki bodo na volitvah odločali, da bodo lahko prav odločili.

Do 5. oktobra vam tako ni preostalo veliko časa za to odgovorno in izredno težaško ter pomembno delo. Vsi v ekipi torej morate zavihati rokave in do volitev ne smete zapraviti niti enega samega dneva. Malo se skušajte pogovoriti z domačim župnikom, da stori kaj za vaš uspeh. Ker nanj računajo tudi drugi, mu pač obljubite vse kar bo želel slišati, ker ni je boljše ter učinkovitejše predvolilne propagande kot jo vedo izvesti prav župniki in kaplani. Ti so si v zadnjih dveh desetletjih na tem področju nabrali obilo dragocenih ter praktičnih izkušenj in če se le da, jih skušajte izkoristiti zase in svojo ekipo.

Predstavljanje z malimi in velikimi plakati je bolj tako,,,tako. Ljudje so se večinsko nanje že tako navadili, da jih velike večine sploh več ne zaznajo. Tudi razdeljevanje raznih zloženk in drugega podobnega pisnega materiala v poštne nabiralnike ni ravno posebej učinkovita metoda prepričevanja občank in občanov. Tako lahko po blokih vidite, da jih ogromno tega potem niti s sabo v stanovanje ne vzame, temveč jih odlagajo na nabiralnike, da jih potem čistilka pospravi v zabojnik za zbiranje starega papirja. Vendar brez tega pa tudi povsem ne gre, ker mnogim vašim kandidatom veliko pomeni, če v teh zloženkah naročite natisniti njihove fotografije. Mnogi se prav zaradi takšne objave svojih fotografij in navedbe imen tudi odločijo, da bodo kandidirali.

Če ste pa imeli srečo ali poznate prave ljudi, ki imajo kaj pod palcem in ste uspeli zbrati dovolj denarja, potem pa kar veselo na vse lokalne TV postaje. To je danes še edino kar res učinkuje. Kako pa se potem pred kamerami prav obnašati in kaj ter kako govoriti, pa je seveda veščina, ki se je v tem kratkem času ne boste uspeli naučiti. Če vam je kaj od tega že prirojenega ali malo kje priučenega, potem se boste morebiti še srečno izvlekli. Ne dajte veliko na ocene ljudi po prvi takšni oddaji, ker vam zaradi veliko različnih razlogov ne bodo povedali po resnici. Če pa vam kdo bo po resnici  povedal kaj si o vašem TV nastopu res misli, pa ga boste tako ali tako smatrali za navijača kake nasprotne skupen kandidatov.

Malo bi znalo biti tudi nerodno, ker boste sedaj morali na ulici, na vasi, v trgovini, v gostilni in še kje, kjer boste dnevno srečevali vaše občanke in občane, biti vedno nasmejani, prijazni, vsem stiskati roke, plačevati pijačo, odgovarjati tudi na najbolj neumna vprašanja najbolj bebavih ljudi. Sami sebe in svojo skupino kandidatov neprestano hvaliti, lagati, da se bo kar kadilo, se pretvarjati, da imate odgovore na vsa vprašanja in rešitve za vse probleme, ki se jih bo spomnil kak tepec in početi še veliko kaj drugega. Cilj seveda opravičuje sredstva in splača se še teh nekaj dni do petega oktobra potruditi, ker koristi bi lahko bile zelo velike, tako za vaš osebni račun kot za vašo redko kdaj povsem zadovoljeno  dušo. Ker biti župan ali vsaj član občinskega sveta pa le ne more vsakdo. Dvig samozavesti, občutek pomembnosti, izpolnitev tihih dolgoletnih sanj, izboljšanje osebnega in družinskega standarda, občutek ugleda v svoji lokalni skupnosti, vasi, ulici in bloku in celo v politični grupaciji kateri vi in vaši kandidati pripadate, so koristi za katere se splača pošteno potruditi. Ne zapravljajte torej časa in takoj v akcijo ter na delo.


 
Ni komentarjev:

Objavite komentar