nedelja, september 28, 2014

Hudič je lahko, ko policisti vzamejo ukaze nadrejenih preveč resno!

Večernje novosti, Srbija, 28.09.2014

Kot pravkar poročajo srbski mediji in med ostalimi tudi Večernje novosti, naj bi danes pripadniki srbske žandarmerije krepko premlatili Andreja Vučiča, ki je brat predsednika srbske vlade Aleksandra Vučiča. Ob Andreju Vučiču naj bi jih dobro skupili vsaj še trije moški, ki so bili v njegovi družbi.

Kot poroča ta srbski medij, ki se sklicuje na neuradne vire, je skupina z Andrejem Vučičem skušala priti skozi kordon žandarmerije, ki je varovala udeležence gej parade. Očitno jih žandarji niso prepoznali in so vse krepko obdelali, tako, da je Andrej Vučič končal na zdravljenju na VMA ( Vojno medicinska akademija )

Kot sem napisal že v samem naslovu tega zapisa, je res lahko pravi hudič, ko pripadniki policije in v tem srbskem primeru še žandarmerije, vzamejo ukaze preveč resno. Bi pa tudi brat predsednika srbske vlade moral poznati ter upoštevati splošna in posebna navodila varnostnih organov, ki so bili zadolženi za zagotavljanje javnega reda in miru ob poteku te visoko rizične manifestacije istospolnih po ulicah Beograda. Andrej Vučič se lahko sedaj na VMA vsaj tolaži s tem, da ni bil edini, ki jih je krepko skupil. O njem in njegovih bolečinah sedaj vsaj poročajo srbski mediji. O bolečinah vseh drugih navadnih državljanov, ki so jih tudi krepko dobili z gumijevkami, pa ne bo poročal nihče in se  zanje tudi ne bo nihče zavzel. Žandarmerijski oficirji verjetno ta čas, ko pišem ta zapis, že stojijo postrojeni pred predsednikom srbske vlade Aleksandrom Vučičem in se v strahu za svoje čine ter položaje zagovarjajo. Na koncu pa bodo tako ali tako vsega krivi navadni žandarji, ki niso storili nič drugega kot le dosledno izvršili navodila, napotila in ukaze, ki so jim jih dali njihovi predpostavljeni. Mogoče pa bo odletel tudi kak visok žandarmerijski oficir, če so ga premier Aleksander Vučič ali njegov policijski minister, že doslej imeli na spisku za kadrovski odstrel in so le čakali prave priložnosti. Vedno in povsod in ne le v Srbiji,  je v takih primerih zelo podobno.


 


Ni komentarjev:

Objavite komentar