sreda, junij 18, 2014

Prispevek št. 1 k slovenski volilni blaznosti!

Prvi prispevek na to temo je posvečen dami, ki je vso to godljo tudi zakuhala. In seveda tudi njenim koalicijskim partnerjem in še veliko bolj njenim strankarsko separatističnim kolegicam ter kolegom, ki so želeli vse in bodo sedaj dobili - nič. Kritiko pa si še kako zaslužijo tudi drugi Alenkini politični svetovalci in prišepetovalci, ki so se izkazali kot pravi politično strateški diletanti.

Na veliko nesrečo slovenskih državljank in državljanov pa ni edina, ki pri obdelavi svoje politično oblastne gredice sproti potepta to kar ji je tik pred tem uspelo razrahljati in posaditi. V tem predvolilnem času polnem slovenske predvolilno volilne norosti seveda tudi ostalih glavnih igralcev te tragične politične farse ne bomo izpustili in jim bomo do dneva volitev posvetili nekaj malega potrebne pozornosti.

Alenka Bratušek je pač prva, ker je še vedno predsednica vlade ( res, da sicer v odstopu ), je političarka, ki je uničila stranko Pozitivna Slovenija in tako zrušila slovensko vlado v najmanj primernem času in je  sedaj tudi ustanoviteljica svoje nove stranke, ki je nihče resno ne jemlje in je skoraj nihče ne bo volil. In je slovenska političarka, ki se je po opravljenih evropskih volitvah, tam v cesarskem Bruslju prav slinavo udinjala Merklovi ter evropski desnici s podporo desničarskemu kandidatu Jeanu-Claudu Junckeru za predsednika Komisije EU.

Pa je Alenka Bratušek kot kandidatka, skupaj s svojo stranko in nikomur prav poznanim predvolilnim programom, na teh bližajočih parlamentarnih volitvah res res tako zelo slaba izbira?  Ne, prav nič slabša izbira ni od ostalih strankarsko političnih igralcev, ki se nam sedaj ponujajo, sadijo rožice o naši lepši prihodnosti, če bi oni vodili državo, in pri tem prav neusmiljeno ter grdo lažejo in se sprenevedajo. Pravzaprav bi lahko bila celo mnogo boljša izbira od mnogih starih in tudi novih političnih strank, ki sedaj zahtevajo vašo podporo in vam zanjo ponujajo kup laži, popolnoma nerealnih obljub in demagogije.

Prava katastrofa tega začetka predvolilnega časa pa je, da so se tudi slovenski mediji in njihovi novinarji spremenili v čisto navadne navijače posameznih strank in njihovih predsednikov. Namesto, da bi bili nepristranski, kritično objektivni in "v službi" volivk in volivcev, postavljali prava vprašanja in zahtevali prave odgovore, se vedno bolj spreminjajo v propagandiste posameznih političnih in ideoloških skupin in njihovih liderjev. Volivke in volivce se dnevno prav nasilno obstreljuje z informacijami o Janezu Janši in njegovih zapletih z vsemi sodnimi instancami ter kaj je in česar ni povedal ali zapisal kak pravnik. Če bo Janša v zaporu, te volitve ne bodo ne demokratične, ne legalne in ne legitimne, kričijo glasno mnogi in nekateri mediji jim pri tem celo pritrjujejo. Kaj se je v tej deželi res že vsem zmešalo? Je pa na drugi strani seveda še kako demokratično, legalno in legitimno,  hinavsko ter lažno poveličevati vlogo, vpliv in pomen Milana Kučana na naše današnje ter jutrišnje življenje. Čeprav imenovani gospod nima nobene funkcije in o ničemer formalno ne odloča. Javno se mu celo odvzema pravica biti aktiven državljan, se družiti s komer sam želi, javno povedati kaj misli, biti član legalnih organizacij, če se tako odloči in nekateri gredo celo že tako daleč, da bi mu bili pripravljeni odvzeti opravilno sposobnost ter ga razrešiti državljanskih pravic.


Ni komentarjev:

Objavite komentar