sobota, junij 14, 2014

Fotografija tega tedna: v Ukrajini zrušeno letalo "II- 76"

Tuji mediji ( slovenski seveda ne! )  poročajo, da so uporniki na vzhodu Ukrajine v noči iz 13. na 14. junij uspeli zrušiti vojaško transportno letalo "IL-76 in je bilo pri tem ubitih 49 ukrajinskih vojakov.

Letalo je bilo namenjeno v Lugansk kamor naj bi pripeljalo okrepitve ukrajinski vojski, ki tam izvaja vojaške operacije proti upornikom in civilnemu prebivalstvu. Iz poročil uradnih ukrajinskih virov je bilo moč razbrati, da je tako umrlo okrog 30 ukrajinskih komandosov in člani posadke zrušenega letala.  Po navedbah ukrajinskih vojaških oblasti naj bi uporniki letalo zrušili z ognjem iz protiletalskega orožja velike moči. O svojih mrtvih, ki jih ne uspevajo prikriti, seveda poročajo, o desetinah mrtvih otrok, žena in drugih civilistov v obkoljenih mestih, pa molčijo. Niso v stanju ali pa ne želijo vzpostaviti niti koridorjev skozi katere bi se lahko najbolj ogroženi in nezavarovani civilisti umaknili na varna področja. ZDA in Evropa, ki sta vso to tragedijo tudi zakuhali pa molčita  in grozita Rusiji ter tako spravljata celotno Evropo v zelo negotove razmere.

Za koristi kogar v resnici danes umirajo ljudje v vzhodnih deželah Ukrajine? Za jutrišnje koristi kapitala ZDA in finančno ekonomskih lobijev nekaterih razvitejših držav Evrope. Ko se bodo Ukrajinci med sabo pobili ter do konca človeško in materialno izčrpali in bo za njihovimi državljanskimi vojnami ostala le požagana zemlja ter ogromno mrtvih ter pohabljenih, pa bodo prišli Američani in nekateri Evropejci in prinesli demokracijo, blagostanje in napredek. Enako kot v Iraku. Libiji in Afganistanu kjer se po vojaških in ekonomskih intervencijah ZDA in Evrope danes cedita med in mleko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar