sobota, junij 07, 2014

Ameriška CIA bi si želela biti naš sogovornik na Twitterju in naš prijatelj na Facebooku!

 
We can neither confirm nor deny that this is our first tweet.

Ste spregledali? Verjamem, da niste, le prepričani niste ali gre tokrat res za ameriško tajno službo CIA ali pa se je morebiti ponovno prebudil kak šaljivec. Ne, tokrat gre res za ameriške svetovne vohljače. Mediji poročajo, da naj bi to bil prvi pravi twit te nesrečne organizacije, kar naj bi potrdil celo njen direktor. "Ne moremo potrditi niti demantirati, da je to naš prvi twit", so kot svoj prvi in otvoritveni twit zapisali na Twitterju.

Odprli pa naj bi tudi svoj Facebook profil in se tako pridružili milijonom uporabnikom po celem svetu, ki so dnevno ali tudi le občasno aktivni na obeh najbolj razširjenih in priljubljenih družabnih  omrežjih. V le dveh urah naj bi tako ustvarili že okrog 90 tisoč retwitov in okrog 115 tisoč sledilcev.

Direktor CIA naj bi povedal, da ima njihov angažma na obeh najbolj popularnih družbenih omrežjih  za cilj predstavitev dela in zgodovine agencije CIA ter posredovanje informacij domači in tuji javnosti o njihovih aktivnostih. Saj bi jim radi verjeli, pa jim seveda ne. Le kaj imajo tokrat za bregom in kaj jih je resnično spodbudilo, da so se na tak način začeli dobrikati svetovni in domači javnosti?  Ta zlovešča ameriška organizacija nikoli in nič ne počne brez tehtnega razloga. Na to in še številna druga vprašanja bi morebiti vsaj delno lahko odgovorili strokovnjaki za funkcioniranje in doktrine dela tajnih vohunskih služb. Ameriška CIA ima pri svobodomiselni in demokratično usmerjeni svetovni javnosti tako slab ugled, da si ga s prilizovanjem na teh dveh družbenih omrežjih seveda ne bo popravila. To tudi sami prav dobro vedo in jih v resnici njihov ugled pri tistih, ki jih sami ne marajo ali onih, ki ne marajo njih, tudi posebej ne moti. Mogoče pa se kje daleč vstran od oči in ušes nas navadnih ter slabo informiranih ljudi, pripravlja kaj res velikega ter zelo neprijetnega in so se v CIA odločili, da nas bo potrebno v pravem trenutku zasuti s "pravimi" informacijami? Ker to kar vsi mi nakladamo in pisarimo po Twitterju, Facebooku ter raznih portalih, forumih in blogih lahko v CIA spremljajo in analizirajo ( to seveda tudi pridno počnejo ) tudi brez tega, da bi se sami angažirali in začeli z nami komunicirati.

Že mora obstajati dober razlog, da želijo, da vemo, da so to oni in nihče drug, ki bi nas v njihovem imenu kot kak "zlonamernež" oziroma tudi šaljivec skrit pod njihovim logotipom in imenom, izzival in nam sporočal kaj česar nam sami nikakor na tak način ne bi želeli povedati. Na nas pa je koliko se bomo pustili zapeljati in koliko vere v njihova sporočila ter njihovo dobronamernost jim bomo poklonili. Star pregovor pravi: kdor hodi s psi spat, ta se z bolhami prebuja! Le pazite, da se ne boste kdaj praskali tam kjer vas bo res hudo srbelo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar