sreda, maj 21, 2014

Zločin nad čebelami v okolici Gornje Radgone!

V noči od torka na današnjo sredo je neznanec čebelarju iz okolice Gornje Radgone v čebelnjaku s strupom poškropil čebele, ki so se hladile pred žreli panjev. Prizadete so bile tri najmočnejše čebelje družine in na fotografijah si lahko ogledate rezultat nerazumnega dejanja anonimnega brezvestneža.

Čebelar je povedal, da je prepričan, da ve, oziroma vsaj zelo močno sumi, kdo bi to zločinsko dejanje lahko storil. Pravi, da je bil zvečer ob prvem mraku še pri čebelah in je bilo vse v redu. Ko pa danes je zjutraj ponovno obiskal čebele pa je našel pravi pomor.

Čebelar je še povedal, da si je že lansko leto nakopal neupravičeno jezo nekaj okoliških malih ljubiteljskih vinogradnikov, ki so takrat škropili vinsko trto v nasprotju s priporočili proizvajalca ter svetovalne službe in povzročili velik pomor čebel pri dveh čebelarjih.

Takrat je bil sprožen uradni predpisan postopek in ti vinogradniki so bili besni, ker so imeli opravka s policijo ter inšpekcijskimi službami. Potem naj bi se celo sestali in dogovorili maščevanje čebelarjem v okolici. Očitno so sedaj svojo maščevalno zavezo tudi realizirali in prizadetemu čebelarju pomorili čebele v treh panjih. O morali in etiki takšnih ljudi, ki svojo jezo ter  še maščevanje izvedejo na nič krivih čebelah, niti ni vredno govoriti. Kdorkoli že je to zločinsko dejanje maščevanja nad nedolžnimi čebelami izvršil, je veliko intelektualno revše in velika človeška moralna pokveka. Če že ima s čebelarjem kakšne neporavnane račune, naj jih poravna z njim in se ne znaša nad nedolžnimi čebelami, ki nikomur nič nočejo in nikogar ne ogrožajo. Vprašanje pa je. če je bedakom kaj takšnega sploh mogoče dopovedati? Prav zanimivo bi bilo vedeti kaj je takrat, ko je v zavetju noči po čebelah škropil strup, sploh razmišljal in ali se je sploh zavedal, da čebelar lansko leto ni njemu naredil škode, temveč obratno, tudi takrat on čebelarju. Človeška zloba in pokvarjenost ter brezčutnost res nimajo meja. Ob vprašanju prizadetemu čebelarju kako se bo ta nesrečna zgodba na koncu končala, je zagrenjen in jezen odvrnil, da se bo slišalo.




3 komentarji:

  1. Hja, kapljica rujnega, tako čaščena v moji domovini, naredi iz človeka nekaj, kar v vesolju ni moč najti niti s čemer koli primerjati. Ker bi bilo tisto žalitev za ono s čemer bi ga primerjal. Nekateri so žal ponoreli.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nekaj komentarjev na Facebooku;

    Gregor Kolarič banda, kak se lahko znašajo nad čebelami gamad, pa da vem kdo je bil mu vse trse ven posekal!

    Iztok Horvat grem s tabo...

    Mesarič Alex ni mi vsec

    Kajtarski Veganček žalostno

    Monika Velcl Norci...kaj ma clovek v glavi,da se spravi na cebele.... zalostno...

    Nataša Galer groza, nimam besed ...

    Anita B Ožič Narod fukjen :@ kaj so jim te zaj čebele storile??? Vse se jim bo še vrnilo, za vsako rit šiba raste...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zadnji vzpodbudni komentar na facebooku:

      Tako se v kraju govori. Gospa se je po bližnjici skozi gozd vračala domov in ker jo je bilo strah, se je skrila za drevo, ko je slišala stopinje. Opazila je domačina, ki ga je takoj prepoznala in se spraševala kaj ta človek v tem času kolovrati tam. Drugo jutru je v smehu sosedom povedala kaj se ji je dogodilo in kako zelo strah jo je bilo. Za pomor čebel ni vedela in je verjetno tudi zaradi tega svojo zgodbo brezskrbno pripovedovala in pri tem navajala koga je takrat v resnici prepoznala ter kdo jo je tako zelo prestrašil. Zagotovo ime nočnega junaka sedaj pozna tudi že prizadeti čebelar.

      Izbriši