četrtek, maj 01, 2014

1. maj - praznik, ki ga vsi zanikajo in vsi slavijo

Minil je večer prižiganja kresov in nagovorov ljudi zbranih na proslavitvi praznika dela 1. maja - praznika, katerega pomen vsi zanikajo in vendar ga vsi slavijo. Minil je torej večer, ko so o zatiranih in vedno bolj brezpravnih ter v revščino pahnjenih delavcih, mladih, upokojencih ter brezposelnih govorili in se za njihove pravice zavzemali tisti, ki so za njihove nesreče tudi najbolj odgovorni.

Izkoristili so torej predstavniki državnih in lokalnih oblasti in političnih ter kapitalskih elit svojo enkratno priložnost nagovoriti svoje kapitalistične tlačane in sužnje, da jim še enkrat povedo kako slabo jim gre in da tudi na kaj boljšega v doglednem času naj ne računajo. Kakor, da vsi ti, ki imajo doma polne kupe neplačanih položnic, prazne hladilnike in še bolj prazne denarnice, vsega tega ne bi vedeli in so na kresovanje prišli le za to, da jim krivci za njihovo nesrečo to povedo. Veliko bolj moralno in etično bi bilo, da bi te prvomajske kresove zakurili kar kapitalistični tlačani in sužnji sami in se o svoji nesreči pogovarjali med sabo. Morebiti bi se celo uspeli kaj pametnega dogovoriti kako v prihodnje kolektivno in predvsem složno ter enotno ravnati, da bi vsaj njihovi otroci in vnuki lahko živeli mirno ter človeka vredno življenje, če že njim to ne more biti dano.

Iskrene čestitke ob prazniku delavstva in kapitalističnih revežev. Proslavite ga z dano zavezo, da pa boste tokrat zares nekaj kolektivno storili in začeli spreminjati ta zatiralski in izkoriščevalski svet. Rojeni ste za svobodo in mirno ter normalno življenje in ne za izkoriščanje ter kapitalistično tlako in zatiranje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar