ponedeljek, julij 01, 2013

Hudo trpljenje poslank in poslancev v EU parlamentu!

EU parlament je sklepčen, če je na zasedanju prisotna le poslanska EU trojka. Ti potem sprejemajo zelo pomembne odločitve. Vse od zakrivljenosti kumaric in banan pa do drugih slaboumnosti s katerimi nas osrečujejo. Moramo pa biti do poslank in poslancev EU parlamenta korektni in si priznati, da tudi sami za plačo borih 12.000 evrov mesečno in kopico raznih privilegijev in ugodnosti, ne bi ure in ure sedeli v tisti dvorani ter poslušali in potrjevali traparije, ki bi nam jih na mizo dostavljali Komisija in drugi oblastni  organi EU.

Uboge in že skoraj do konca izčrpane EU poslanke ter poslanci vse noči prebedijo ob branju debelih kupov raznih poročil, zakonov, odredb in drugih pravnih ter zavezajočih aktov in materialov.  Če jim potem na parlamentarnem zasedanju, ki se ga slučajno ali po pomoti naslednji dan udeležijo, malo omagajo očesne veke, jim tega seveda ne smemo jemati za slabo.Ob tem moramo vedno pomisliti, da trpijo za naše dobro in da bi bilo nam lepo.



Gospod poslanec je očitno imel hudo. dolgo ter predvsem zelo naporno noč. Razlogov za to je lahko res veliko. Mogoče se je vso noč prebijal skozi papirnato goro raznih dokumentov, lahko so s kolegi šli malo na pivo in se je zavleklo ali pa je morebiti v njegovo sobo po pomoti zašla kakšna kolegica poslanka in se je potem prav tako malo vse skupaj zavleklo. Mogoče pa je tudi sam čisto po pomoti in zaradi utrujenosti vrata svoje sobe  zamenjal z vrati kakšne druge sobe, v kateri seveda čisto slučajno prebiva kakšna poslanska kolegica, ki ji je bilo ravno takrat izredno dolgčas in sta pač malo pokramljala ter se potolažila. Kdo bi vedel kaj ga je res tako zelo izmučilo. Očitno pa si je v poslanskih klopeh EU parlamenta mogoče kar dobro odpočiti in se sladko naspati ter se tako pripraviti na sprejemanje pomembnih in odgovornih poslanskih odločitev.

Tudi ta dva poslanska gospoda je nekaj hudo izmučilo. Mogoče ju je obiskala žena in obveznosti so pač obveznosti, ki se jim ni mogoče izogniti. Lahko, da so priletni fantje malo dalj časa v noč prebedeli pri kakšnem šanku in dolgemu ter zelo napornemu delovnemu dnevu je potem sledila še veliko prekratka in tudi zelo naporna noč.

Pa nič hudega. Ko se bo glasovalo ju bodo že prebudili in pritisnila bosta pravo tipko. Predsedujoči pa pri vodenju zasedanja EU parlamenta tudi nima prevelikih težav in tistih nekaj prisotnih poslank ter poslancev že uspe pravočasno prebuditi. Za ta namen pa so mu dali tisto leseno kladivo s katerim pred glasovanjem pošteno udari po mizi in k glasovanju pozove fizično prisotne poslanke ter poslance.

Na naslednjih volitvah v EU parlament moramo biti res pozorni in izvoliti le takšne poslanke in poslance, ki bodo fizično in umsko zmogli velike napore in ne bodo na sredini mandata omagali ali celo zboleli. Slovenskih poslank in poslancev fotograf v objektiv ni uspel ujeti, ker jih v EU parlamentu tiste dni enostavno ni bilo. So verjetno imeli nekje drugje druge pomembne obveznosti in so trpeli ter se razdajali za naše skupno dobro in našo EU srečo.

1 komentar: