sobota, julij 06, 2013

Kako dolgo še tako cenjene dame poslanke in gospodje poslanci?

Včerajšnja izredna seja Državnega zbora Republike Slovenija je ponovno pokazala, da je nujna čimprejšnja intervencija ljudstva. Prebivalstvo države ječi pod bremeni denarnih obremenitev s katerimi plačuje slaboumnosti, nesposobnosti in pokvarjenosti preteklih oblastnih političnih garnitur, realni sektor je pred propadom in komaj še diha, pred sesutjem so pokojninski sistem,  zdravstveni sistem, škripa v izobraževalnem sistemu, sesuvajo pravosodni sistem in 90 izvoljenih poslank in poslancev si v parlamentu privošči dan blebetanja in slaboumnega čvekanja. Uprizorili so nam pravo slaboumno politično in ideološko seanso.

In ob tem početju prav uživajo ter trenirajo svoje retorične sposobnosti in krepijo lastne tehnike manipulacije, laži, sprenevedanja ter mešanja megle. Sramota brez primere. In vse to počnejo ljudje, ki jih je ljudstvo ( posredno ) izvolilo, da bi upravljali z državo in v njej živečim državljankam ter državljanom zagotavljali pogoje za znosno življenje. Izgovori tistih "levih?" poslank in poslancev, da so jim to izredno sejo slaboumnega blebetanja vsilili Janševi esdeesovci in Ljudmilini boga boječneži v skladu s poslovnikom, so le žalostno izgovarjanje in lažno opravičevanje pred slovensko javnostjo. Ker so vedeli kako se bo ta izredna seja odvijala in kaj ter o čem se bo tam nakladalo in govoričilo, bi tako lahko povsem mirno ves ta zrežiran ideološki parlamentarni cirkus s svojo kolektivno odsotnostjo preprečili ter pustili avtorje scenarija in njihove vernike, da uživajo v združbi čvekanj enako mislečih.

Pa tega niso storili, temveč so ponujeno igro sprejeli in v njej veselo sodelovali. Tako so eni kričali, da je rdeča zvezda fuj in drugi so jim v enakem zanosu vračali, da je rdeča zvezda vsega spoštovanja vreden simbol. Drug drugega so obmetavali z nekimi nevidnimi strici iz ozadja in niso desni navedli nobenega strica levičarjev in ne levičarji nobenega strica desničarjev. Če ti strici res obstajajo, potem jih imajo oboji za cele črede. Sam pa menim, da so ti nevidni strici kar gospe in gospodje poslanski blebetači sami, njihovi strankarski liderji in drugi njihovi pokvarjeni pajdaši iz elitnih združb, ki jim pripadajo in ki jim zagotavljajo oblast v državi.

Odkar je bil prvak desnice Janez Janša nepravomočno obsojen na ljubljanskem okrajnem sodišču, se dnevno vršijo razne politično ideološke seanse "Ivanovih bratov" in njihovih zvestih pristašev, kot jih malce zlobno označuje moj znanec, v katerih avtoritativno nastopajo razni, predvsem pravni "strokovnjaki", ki razdirajo take, da se za glavo prijemljejo celo tisti, ki o pravu malo ali nič ne vedo. Še največjemu zarukancu v tej deželi se je že posvetilo, da je vse to namenjeno le neizmernemu političnemu, pravno "strokovnemu" in še kakšnemu pritisku na drugostopenjsko sodno instanco, da bi tako pod pritiskom "javnosti" sodno odločitev nižjega sodišča spremenila ter Janšo oprostila vseh obtožb. Prava blamaža pa je, da sta v to igro zarote in rušenja pravnega reda v državi, sramotenja institucije pravosodja in pritiskov nanj iz ozadja vpletena celo strankarska kolega  DL in ministra aktualne vlade Alenke Bratušek.

Oblastniki v Sloveniji so očitno izgubili že ves občutek za odgovornost ter normalnost in  pomembni so jim le še njihovi osebni ter kolektivni strankarski, politični in ideološki interesi ter koristi. Ljudstvo je tu očitno le kot neko nujno zlo brez katerega pač ne gre, ker za njihovo lepo ter lagodno življenje nekdo pač mora delati, plačevati in se žrtvovati. Od vseh treh vej oblasti, zakonodajne, izvršne in pravosodne, je le še pravosodna bila doslej deležna nekaj zaupanja ljudstva in to je verjetno tudi razlog za strah pri pripadnikih drugih dveh vej oblasti, da se sedaj tako složno trudita zrušiti prav pravosodje. Ker prav med člani oblastnih garnitur, vrhovih političnih strank in drugih političnih ter ideoloških združb in institucij, nekdanjih in sedanjih, ter njihovimi levimi in desnimi pajdaši ter strici iz ozadja, je kar cela armada takih, ki imajo zelo tehtne razloge za strah in nelagodje, da bi se lahko že jutri znašli v kolesju pravosodja in bi jih doletele pravične kazni. Če želimo v državi rešiti neodvisnost pravosodja in mu tako zagotoviti nadaljnje delovanje in s tem rešiti državo Slovenijo pred dokončnim propadom, potem bi moralo ljudstvo takoj zamenjati vse garniture, ki obvladujejo drugi dve veji oblasti. Razlogov, da ljudstvo zahteva takojšen odstop vlade in celotnega Državnega zbora je več kot dovolj in bi se to moralo čim prej tudi zgoditi. Včerajšnja izredna seja državnega zbora je le še dodatna potrditev, da se mora to takoj dogoditi. Sploh ni pomembno kaj si kdo od posameznikov med državljankami in državljani misli o slovenskem pravosodju, sedaj mu moramo takšnemu kot še je ter v korist nas samih in naših potomcev, ponuditi svojo zaščito in ga obvarovati pred vsemi zunanjimi napadi, ki jih je te dni deležno. S tem, ko bomo rešili pravosodje, bomo rešili pravno državo ter tudi demokracijo in človekove pravice v državi Sloveniji. Smo že na pragu diktature in tega se moramo zavedati ter se skušati izviti iz njenih grozečih krempljev.


1 komentar:

  1. toliko časa še, kot jim bomo dovolili….naslavljanje naših parlamentarcev z “gospodje”, pa je bil upam cinizem, ker gosposkega nimajo niti R…..

    OdgovoriIzbriši