sreda, maj 01, 2013

Zlovešče prvomajsko darilo Sloveniji!

Na današnji prazničen dan bi bilo prav, če bi se posvečali kakim bolj prijetnim stvarem. Slovenci smo dobili celo praznično darilo. Poklonili so nam ga tisti, ki odločajo o naši usodi in nam z njim sporočili, da smo enostavno prišli na vrsto za uničenje ter je ime naše države na seznamu že odkljukano.

Sploh ni pomembno ali smo ga v preteklosti res tako zelo lomili in si zapravili vse priložnosti za lepšo bodočnost in še manj je pomembno ali smo se sami sposobni izleči iz težav v katerih se nahajamo. Sedaj pomembno le še ali se nam bo rešiti sploh dovolilo. Očitno nam to ne bo omogočeno ter dovoljeno in v kratkem nas želijo združiti v korpus južnih držav EU povezave obsojenih na uničenje in v totalno ekonomsko, finančno, politično ter kulturno odvisnost.

Mediji so nas včeraj v prvi polovici dneva še obveščali, da se prodaja slovenskih obveznic in s tem pridobitev nujno potrebnih denarnih sredstev v ZDA dobro odvija in interes naj bi bil celo nad pričakovanju. Potem je sledil hladen tuš, ko so nam začeli poročati, da bo obrestna mera našega zadolževanja nenormalno visoka in da bomo odplačevanje dolga po tej ceni težko zmogli, da bi nas na koncu neprijetno presenetili z novico, da se je prodaja naših obveznic nenadoma ustavila ker je prav sredi največje prodaje obveznic bonitetna hiša Moody's  znižala bonitetno oceno Sloveniji za dve stopnji z Baa2 na Ba1 in s tem ustavila prodajo ter zaprla vrata naše ameriške tržnice.

Vprašanje je ali bomo državljanke in državljani Slovenije sploh kdaj zvedeli kaj se je v ozadju dogajalo in kdo vse so bili botri tega napada na slovenski poskus finančne samo rešitve in kakšni vse motivi so jih vodili? Po odmevih, ki jih lahko danes slišimo ali prebiramo v domačih in tujih medijih, se tudi sam priklanjam mnenju tistih, ki namigujejo, da so odločujoča ter usodna  posredovanja prišla prav iz države Slovenije. Nekoč so to imenovali domača peta kolona. 

Pustimo tokrat za hip postrani vse tri razloge, ki jih navaja bonitetna hiša  Moody's za svoj napad na relativno uspešno prodajo obveznic Slovenije, ker je bonitetna hiša vse to kar v svoji obrazložitvi navaja  vedela prej preden se je Slovenija pojavila na trgu s ponudbo obveznic in bi tako lahko v ta posel posegla takoj, ko je Slovenija najavila odprtje svoje ameriške tržnice. Zakaj niso tako ravnali, če so bili prepričani, da je Slovenija tako zelo kritična država in da svojega dolga ne bo sposobna povrniti? In kaj si naj mislimo o intelektualni sposobnosti ter splošnem poznavanju razmer "ubogih" kupcev slovenskih obveznic oziroma investitorjev, ko se jim učeno reče, ki so se kar množično drinjali ob slovenski stojnici in vlagali svoja denarna sredstva v zameno za slovenske obveznice? Je te zadolžnice na slovenski stojnici res kupoval množičen trop nerazgledanih bedakov, ki imajo pač od nekod denar in ne vedo kaj bi z njim ter so nasedli slovenskim mešetarjem, špekulantom in nepridipravom, ki so želeli izkoristiti njihovo naivnost ter slaboumnost? Da bi uboge zavedene investitorje rešili in jih zavarovali pred lastno neumnostjo, je seveda morala vmes poseči bonitetna hiša Moody's in sredi trgovanja zapreti slovensko stojnico ter tako rešiti naivne ter dobroverne imetnike denarja in kupce slovenskih obveznic. In mi naj bi v vse to na koncu še verjeli.

Ob tem dogodku so močno obrvi povzdignili in svojega začudenja niso skrivali tudi neodvisni ekonomsko finančni strokovnjaki v svetu in nekateri so celo javno ter ogorčeno izrazili nestrinjanje s takšnim  zahrbtnim ter doslej nevidenim napadom na neko demokratično državo in članico EU ter njene poskuse, da se izkoplje iz težav v katere se v glavnem niti ni sama spravila in zanje ni v celoti sama kriva ter odgovorna. Tudi sam sem tokrat prepričan, da so včeraj maske padle in bi ta zlovešč dogodek moral odpreti oči vsem tistim slovenskim državljankam in državljanom, ki so doslej še verjeli mednarodnim in EU gospodarskim, finančnim, državnim ter političnim institucijam,  in so z obema rokama zavračali vsakršno pomisel, da bi se v ozadju tega ali drugih podobnih dogodkov lahko skrivale tudi kakšne domače ali tuje podle zarote. 

Slovenijo so se očitno namenili kar najhitreje spraviti s seznama držav določnih za uničenje in popolno ekonomsko, finančno, politično ter kulturno likvidacijo, saj jim že krepko zmanjkuje časa, ker jim na vrata trkata najmanj dva nova velika in hudo rešljiva problema, ki slišita na imeni Italija in Francija. Pri tem nečednem in zgodovinsko zločinskem poslu pa jim kot vse kaže izdatno pomagajo tudi nekateri iz Slovenije. V zadnjih sto letih Slovenija na takšni hudi in usodni preizkušnji še ni bila. Ne leta, temveč že naslednji meseci bodo odločilni ter usodni glede tega kako se bo zavedna, demokratična in domoljubna slovenska javnost odzvala ter ravnala. Iztekel se je čas, ko smo smeli usodo države Slovenije in v njej živečih državljank ter državljanov prepusti le slovenski razdvojeni ter hlapčevski politiki in raznim elitam in kastam ali celo le Bruslju in šefom nekaterih držav severa EU povezave. Slovenskim včerajšnjim in današnjim političnim elitam je potrebno takoj omejiti opravilno sposobnost odločanja o usodi države in v njej živečih ljudi ter odgovornost in iniciativo mora takoj prevzeti ljudstvo oziroma v njegovem imenu zavedne ter osveščene civilno družbene skupine izrasle iz VLV. Te pa so dolžne takoj prenehati z utopističnimi nakladanji ter učenimi filozofskimi modrovanji in spregovoriti v ljudstvu razumljivem jeziku ter pokazati pot za obstanek države in obstoj naroda. Če to ni mogoče z evrom in v okviru EU, pa bo moralo biti mogoče brez tega. To smo dolžni storiti za dobro naših otrok in vnukov. Če se v EU ni mogoče več ničesar pametnega in v korist obstoja EU dogovoriti in je njena usoda določena na delitev na siromašen, izkoriščan, brezpraven in teroriziran jug ter oblastni in gospodarni sever, potem naša odločitev ne bi smela biti težka. 



1 komentar:

  1. Izstop iz evra ni tako enostavno dejanje. Potrebuje vsaj nekaj časa. Zato bi odgovorna politika že zdaj morala pripravljati vse potrebno, če ne bo več druge možnosti. Tako da bi lahko ta korak v nekem trenutku storila zelo hitro. Sicer se bo zgodilo isto kot s Ciprom, ko bomo postavljeni pred dejstvo. In govori se, da bo tudi pri nas uporabljen ciprski model in bodo banke zaprte in jih bodo morali reševati varčevalci. Vprašanje, če bodo zavarovani tisti z majnšimi privarčevanimi zneski.

    OdgovoriIzbriši