torek, april 30, 2013

Še en ukraden praznik!

Živel 1. maj!
Praznik, ki ga pretežno obeležujejo ter zlorabljajo tisti, ki do njega nimajo pravice in ki jih njegovo izvorno sporočilo nikoli ni nagovarjalo in vzpodbujalo.

Kdo bodo ponovno glavni govorci ob številnih kresovanjih ter drugih prireditvah uradno posvečenih temu dnevu opomina? Bodo to morebiti pretežno sindikalni vodje, brezposelni delavci, starši lačnih otrok, predstavniki obubožanih upokojencev ali brezposelnih mladih intelektualcev? Petelinili se bodo ponovno ter nakladali in demagogijo zganjali razni župani, poslanke in poslanci, nekdanji in sedanji politiki in mogoče kje še kak kulturnik, ki je vse svoje življenje skupaj z vsemi navedenimi ostalimi preživel ob državnih jaslih.

Sočasno, ko v državnem zboru poslanke in poslanci množično podpisujejo zahtevo ter soglasje za spremembe ustave s katerimi bodo slovenskim državljankam in državljanom onemogočili še tisto malo možnosti vpliva na odločanje o pomembnih skupnih javnih in državnih zadevah, bodo prvomajska srečanja izrabili za prodajanje politične in oblastne megle ter zavajanje ljudi. Obljubljali jim bodo lepšo bodočnost, ki naj bi jih nekje že čakala in jih sočasno prepričevali, da pot do tja pelje skozi pekel dodatnega krutega omejevanja pogojev njihovega vsakdanjega životarjenja.

Ceno za tisto nedoločeno  lepšo bodočnost pa naj bi že danes plačali s svojim minulim in živim delom  upokojenci, brezposelni, mezdni delavci realnega sektorja, mladi intelektualci, zaposleni v izobraževalnem sistemu in drugih družbenih podsistemih javnega sektorja.

Večni privilegiranci in drugi pokvarjencih vseh političnih ter ideoloških barv, bodo torej te dni držali govore in se dobrikali vedno bolj brezpravnemu, oropanemu ter osiromašenemu ljudstvu in ti jim bodo ploskali ter jim še dalje verjeli ali se vsaj delali, da jim verjamejo. Bo kdaj drugače in bo kdaj nastopil čas nekega novega upanja za ljudske množice? Da, ko se bodo vladajoče, politično ideološke, kapitalske, finančne in druge elite v Sloveniji in Evropi z razlogom zelo bale 1. maja - praznika zatiranih, prevaranih in izkoriščanih slovenskih ter južnoevropskih kapitalističnih tlačanov in sužnjev.



Ni komentarjev:

Objavite komentar