ponedeljek, maj 20, 2013

Zelo zapoznelo spoznanje!

Francoski predsednik Francois Hollande ugotavlja, da je finančna kriza v EU povezavi ter predvsem v njenem delu skupne valute evro  "pod kontrolo". Se pa sedaj ob mnogih drugih državah povezave tudi Francija srečuje z recesijo ter z veliko brezposelnostjo, ki še posebej prizadene mlade iskalce zaposlitve. Vzroke za recesijo francoski predsednik prepoznava v velikem delu prav v dosedanji zgrešeni politiki neusmiljenega varčevanja, ki jo je državam v težavah, ob vztrajnem in trdem zagovarjanju  Nemčije in še nekaterih bogatejših držav ter mednarodnih denarnih institucij, doslej izvajala EU oblast v Bruslju. Hollande priznava, da so bili ukrepi s katerimi so "reševali" Grčijo ali recimo še Španijo, popolnoma zgrešeni in so prav vsem na ta način "reševanim" državam povzročili ogromno ter skoraj nepopravljivo gospodarsko, finančno, kulturno in politično škodo. Ali povedano s preprostimi besedami,  je sedaj že več ali manj jasno, da z ukrepi reševanja ni bilo rešenega prav nič, temveč so te države s takšnimi vsiljenimi reševalnimi programi enostavno uničili.

Francoski predsednik  Francois Hollandese se je nekam pozno spomnil in spoznal, da to kar vedo milijonske množice nesrečnih ljudi v na pol uničenih državah juga EU povezave in o tem sedaj javno spregovoril. Verjetno bi francoski predsednik še nadalje molčal in ponižno prikimaval Merklovi, če se sedaj prav njegova Francija ne bi znašla v zelo podobnih težavah kot pred njo mnoge druge. Tokrat gre Hollande še veliko dalje in predlaga celo, da bi dolgovi Francije morali postati skupni dolgovi EU povezave. Njegov predlog je seveda dvignil pritisk politikom v Nemčiji, ki so takšne ideje o vseevropski posvojitvi francoskih dolgov odločno zavrnili.

Ima pa francoski predsednik Hollande prav v tem, ko ugotavlja, da če se hitro ne najde učinkovit nov model reševanja EU držav v težavah in takoj ne zavrže ter preneha izvajati sedanji uničevalni, potem je celotna EU povezava v veliki nevarnosti, da razpade. Francoski predsednik nadalje pravi, da obstoječega nevzdržnega gospodarskega in finančnega stanja v velikem delu držav EU povezave ni mogoče enostavno zamrzniti in čakati na kake boljše čase in priložnosti in nadaljuje, da če Evropa ne bo napredovala, pa bo nazadovala. Življenje v EU se seveda ne more kar ustaviti in počakati, da bo nekoč boljše in se bo kaj rešilo samo po sebi, temveč bo potrebno v celotni EU povezavi za to kaj konkretnega storiti. V državah severa EU povezave je vedno bolj čutiti odpor do držav juga EU povezave, ker jim njihovi politiki neprestano govorijo, da te države rešujejo z denarjem davkoplačevalcev severnih in uspešnih držav. To je seveda le delno res, ker so s svojim denarjem davkoplačevalci držav severa EU povezave, ki bi ga naj namenjali za reševanje Grčije in Španije ter tudi Portugalske, v resnici reševali svoje nacionalne finančne institucije, ki so se pred leti na veliko razmetavale z denarjem v prav teh državah juga. Reševali pa so sočasno tudi hudo zgrešeno preteklo politiko Bruslja kjer so pa prav predstavniki njihovih držav ves čas imeli tudi prvo ter zadnjo besedo. Pogoltnost, dobičkoželjnost in tiho izkoriščanje držav juga, ki so jo v preteklosti skozi institucije EU povezave ter sistema skupne valute evro izvajale politike ter gospodarske in finančne institucije iz držav severa EU povezave, se sedaj kaše v najbolj groteskni in zastrašujoči obliki in ceno ponovno plačujejo izropana in osiromašena ljudstva držav juga EU povezave.

Če smo malo površni, potem že danes lahko ugotovimo, da, recimo temu tako,polovica držav EU povezave že danes počasi in vidno napreduje in druga polovica prav hitro ter nezadržno propada. Med te slednje seveda spada tudi Slovenija, ki je ujetnica ne le ekonomsko finančnih ter splošnih gospodarskih spon predvsem držav severa EU povezave in birokratskih oblastnih struktur Bruslja ter mednarodnih finančnih organizacij, temveč tudi lastne intelektualne, politične in ideološke nemoči ter zavrtosti. Pravzaprav smo največja težava in najbolj nevarni razvoju in suverenosti lastne države prav Slovenci sami, ki smo politično ter ideološko razdeljeni na dva nepomirljiva pola od katerih pa prav nobeden ne premore ne vizij, ne znanja ter ne volje in moči, da državo popelje mino vseh zank in nevarnosti, ki nam kot državi in narodu pretijo. Morebitni vsiljen prihod ter okupacija države s strani EU trojke in prevzem oblasti, bi pomenil zgodovinsko kapitulacijo ne le slovenske politike, temveč kapitulacijo in zgodovinsko sramoto slovenskega naroda ter vseh drugih v Sloveniji živečih državljank in državljanov. Temu se je potrebno odločno upreti z vsemi sredstvi ne glede na ceno, ki bi jo za to morali plačati.



1 komentar:

  1. Mogoče pa je rešitev abenomika, http://blogs.reuters.com/anatole-kaletsky/2013/05/17/the-radical-force-of-abenomics/

    OdgovoriIzbriši