četrtek, maj 02, 2013

Bo morala pasti tudi Alžirija?

Nekateri dobro obveščeni neodvisni zahodni mediji poročajo, da bi zahodni politični in vojaški svetovni mešetarji na čelu z ZDA ter Evropo združeno v NATO, radi nadaljevali nesrečno zgodbo imenovano "arabska demokratična pomlad". Na vrsti naj bi bila Alžirija, ki je že dalj časa tarča napadov tudi svojih že "amerikaniziranih ter poevropljenih" nekdanjih arabskih zaveznikov z Bližnjega vzhoda. Kot poročajo naj bi destabilizacijo Alžirije neposredno napovedal celo katarski minister za zunanje zadeven šejk Harmada bin Jassim al-Thania, ki je na konferenci Arabske lige v Kairu alžirskemu ambasadorju v Egiptu Nadiru Larbaouiu nedvoumno zabrusil, da je Alžirija sledeča na vrsti.

S predvideno nasilno destabilizacijo Alžirije nekateri analitiki povezujejo tudi nedavne dogodke, ki bi lahko bili povezani s to namero zahodnih vojaških in političnih sil kot so vojaška kampanja v Maliju, kriza s talci, dogodki v povezavi z napadom na naprave za črpanje nafte v In Amenasu in še nekateri drugi. Cilji zahodne intervencije v Alžiriji bi bili verjetno zelo podobni tistim v nekaterih sosednjih arabskih državah od rušenja vlade, postavljanja marionetnih oblasti in prevzema strateško pomembnih gospodarskih in industrijskih resursov ter njihovo izkoriščanje.

Alžirija se zadnjih nekaj mesecev res sooča z notranjimi socialnimi nemiri vendar se je doslej uspešno upirala zunanjemu uvozu "arabske pomladi", ki v resnici v prav nobeni državi v kateri se je dogodila, ni prinesla niti najmanjšega napredka ali demokratizacije. Pravzaprav so razmere v prav vseh državah po končanih revolucijah za prebivalstvo veliko slabše kot so bile pred njimi in edini, ki imajo od teh revolucij koristi, so zahodne kapitalske in finančne institucije in zahodne, ameriške in nekatere evropske, multinacionalne gospodarske korporacije.

Ker mednarodni zahodni kapitalski in vojaški mešetarji v Alžirijo doslej niso uspeli uvoziti revolucije od zunaj, naj bi se sedaj trudili vzpodbuditi jo od znotraj. Naraščajoči socialni nemiri v Alžiriji naj bi tako "zelo skrbeli" zahodne vojaške sile", da so začeli v bazi Moron da la Frontera v Andaluziji v Španiji nameščati ameriško vojaštvo in letalstvo. Da bodo seveda pripravljeni intervenirati ter v Alžirijo instalirati nov tip svetovne demokratične doktrine, ko bo za to  primeren čas in razmere dovolj ugodne.

Bomo torej sedaj v Alžiriji doživeli ponovitev tragičnih zgodb kot smo jih videli v Afganistanu, Iraku, Siriji ali Libiji? Za zahodnjaki in njihovimi "demokratičnimi intervencijami" vedno ostanejo le razrušene in izropane dežele, pobito ter med sabo sprto prebivalstvo. Veliko smrti, krvi in veliko solz ter trpljenja in uničena prihodnost mnogih bodočih generacij, so edino kar tem ljudstvom prinesemo zahodnjaki. Imenujmo to kar demokratizacija Arabcev na zahodnjaški način. Nova priložnost, da se bomo tudi Slovenci ponovno lahko prislinili zraven in se izza varnega zavetja hrbtov velikih in močnih, malo  petelinili in kazali svoje ovenele vojaške mišice.V Mali naj bi poslali dva inštruktorja, ki jih bosta učila pobijati nekompatibilne rojake. Zakaj pa jih ne bi raje učili kmetovati, razvijati znanosti in industrije, izkoriščati njihovih naravnih bogastev, trgovati ter upravljati s svojo državo v korist tam živečih ljudstev? Namesto pušk in topov jim raje pripeljimo računalnike, traktorje in tovarniške stroje ter jih učimo upravljati z njimi.







.

Ni komentarjev:

Objavite komentar