sreda, oktober 12, 2016

Erika DEKLEVA - kot kaže so nekateri otroci vendarle lačni tudi še v šoli


Erika DEKLEVA je tista poslanka Cerarjeve SMC, ki je zadnje dni neslavno zaslovela po svoji izjavi, "da otroci niso lačni v šoli, temveč doma.", sem pred kratkim zapisal v uvodu svojega prispevka na tem blogu. In ta ista Erika DEKLEVA je bila, preden je postala poslanka Cerarjeve stranke SMC, kar nekaj let zaposlena na Rdečem križu v Postojni in bi tako morala vedeti s čim vse se ta  humanitarna organizacija ukvarja , kakšne aktivnosti v državi izvaja in s kakšnimi vse težavami se pri svojem plemenitem poslanstvu srečuje. In kar je najpomembneje pri tem, morala bi vedeti zakaj se Rdeči križ, Karitas ZPM in druge humanitarne organizacije morajo s temi problemi iz dneva v dan in iz leta v leto ukvarjati. 

Seveda poslanka Erika DEKLEVA in nekdanja "humanitarna delavka?" vse to ve. Le da tega kot poslanka največje vladajoče stranke SMC ne sme ali pa tudi ne želi priznati ter očitno tudi ničesar storiti, da bi bili vsi otroci v vseh osnovnih šolah v Sloveniji vsaj v času, ko so v šoli, tudi primerno nahranjeni. Kot poslanka vladajoče stranke pa je tudi sokriva za tisti del njene ugotovitve, da so mnogi otroci tudi doma lačni. Res je, tudi doma so lačni in njena stranka nosi za te razmere v državi sokrivdo z vsemi, ponavljam: z vsemi; ostalimi parlamentarnimi političnimi strankami. Razen Združene levice (ZL) na katero pa tega očitka res ne moremo nasloviti in ki se tudi edina odkrito zavzema za izboljšanje socialnega položaja slabo plačanih delavcev, upokojencev, brezposelnih ter drugih v revščino pahnjenih družbenih skupin. 

Poslanko Eriko je tako očitno ponesel čredni politično ideološki strankarski val in v hipu je pozabila vse kar je  videla, spoznala in s čim se srečevala kar nekaj let kot delavka Rdečega križa. In prav tiste dni, ko je javno na seji odbora Državnega zbora izrekla tisto znamenito misel o lačnih otrocih doma in ne v šoli, so naši vrli poslanki Eriki krepko povišali plačo. Erika pa seveda prav dobro ve, da se po roki, ki ti reže kruh, ne udarja. Pozablja pa, da se bo že čez kakšni dve leti tudi ta darežljiva roka njene stranke SMC  posušila in zagotovo okrepila roka kake druge stranke, ki bo seveda kruh rezala nekim drugim poslankam in poslancem. Želimo si lahko le, da bodo tiste poslanke in poslanci zmogli več čustvene inteligence ter občutka za socialno pravičnost kot jo danes premorejo poslanke in poslanci stranke SMC, SD in DeSUS-a. Če ne prej, pred naslednjimi volitvami bomo to in druge nesrečen zgodbe te vladajoče koalicije vsekakor obnovili in obudili spomine na dejanja ter besede naših današnjih bahatih oblastnikov.
 
DROBTINICA 2016 - MALO JE....VELIKO

Ob svetovnem dnevu hrane, 16. oktobra, Rdeči križ Slovenije že 16. leto zapored sodeluje v mednarodni kampanji Drobtinica. Cilj Drobtinice je zbiranje prostovoljnih prispevkov, namenjenih izključno plačilu toplih obrokov za socialno ogrožene šoloobvezne otroke v okoljih, kjer kampanja poteka. Drobtinica je namenjena tudi osveščanju širše javnosti glede vse bolj pereče problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših – osnovnošolcev, ter spodbuja čut za solidarnost s tistimi, ki so se znašli v stiski.

Na Rdečem križu Slovenije se tudi letos pridružujemo tej kampanji. Kot leta poprej bomo organizirali stojnice, kjer bomo donirani kruh in ostale izdelke menjali za prostovoljne prispevke.

Na stojnicah bodo sodelovali prostovoljci posameznih Območnih ter Krajevnih organizacij Rdečega križa in učenci osnovnih šol.
Zbrana sredstva bomo v celoti namenili za zdravo in redno prehrano šoloobveznih otrok.
Vljudno vas vabimo, da nas obiščete na naših stojnicah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar