ponedeljek, december 28, 2015

Golazen pisunska!

Vir: REPORTER

Ljubljana: 27-12.2015

Županova farmacevtka: iskali smo usodno žensko iz seksualnega škandala Zorana Jankovića

Ljubljanski župan naj bi v zameno za spolne usluge farmacevtki uredil službo v javnem zavodu Lekarna Ljubljana.

Da je ljubljanski župan Zoran Janković v novem procesu osumljen prejemanja podkupnine, je pričakovano, nepričakovano pa je, da je tokrat vpleten tudi v spolni škandal. Farmacevtka, od katere naj bi v zameno za službo za nedoločen čas zahteval in tudi prejel spolne usluge, je privlačna K. R. Ženske so v takšnih primerih žrtev, opozarjajo strokovnjakinje. 
 *
Da so ženske v takšnih primerih žrtve ne opozarjajo le strokovnjakinje, temveč tudi strokovnjaki in vsi drugi moralni ter etični ljudje in vsi, ki premorejo vsaj še kanček čustvene inteligence. Reporter, ki že tako ne slovi po kakšni novinarski profesionalnosti in objektivnosti, naj bi se tako pognal v iskanje te nesrečne farmacevtke, od katere bi naj ljubljanski župan zahteval spolno uslugo za njegovo posredovanje v iskanju službe. Hvalijo se, da so nesrečnico našli, da poznajo njeno identiteto in sedaj objavljajo celo njeno ime in se verjetno ob tem počutijo kot kaki vrhunski raziskovalni novinarji. So pa izpadli kot čisto navadni bedniki in prava sramora slovenske medijske srenje. Kakor, da se slovenski mediji in v njih zaposleni novinarji in razni pisuni iz tragične mariborske zgodbe ne bi prav ničesar naučili in dobili prav nikakršnega poučnega nauka. 

Razen tega kar se je dalo prebrati iz medijev, ki so poročali o ugotovitvah policije v zadevi Jankovič, pridobljenih s prisluhi ali na kak drug način, da naj bi župan Jankovič od neke dame, da bi ji pomagal najti primerno službo, potem pričakoval plačilo v spolni uslugi, drugega ne vemo prav veliko. Ne bom branil in zagovarjal Jankoviča, ker ga osebno ne poznam in ne vem ali je kaj takšnega sposoben narediti in potem plačilo "v naravi" tudi izterjati in sprejeti. Mene v tej zgodbi ob vseh moralnih in etičnih vprašanjih zanimajo še nekatere druge okoliščine o katerih pa nihče nič ne poroča ali jih problematizira in ki se mi z objavo imena in priimka te nesrečne dame zdijo še kako zelo pomembne Najprej, zakaj je policija medijem sploh razkrila toliko podrobnosti, da so se sedaj ti s tako lahkoto dokopali do imena te ženske, ki bi naj bila spolno izsiljevana? Je imela policija kak poseben in seveda opravičljiv tehnično preiskovalni razlog za odkritje poti do identitete te nesrečnice? Če se je policija spustila z nivoja kazensko pravnega na nivo političnega, potem se nam državljankam in državljanom te države ne piše dobro in skrani čas je za hudo zaskrbljenost in tudi ukrepanje. Še posebej, ker se kaj takšnega, ko smo državljani dobili razloge in smeli podvomiti v korektnost dela preiskovalnih organov, ni dogodilo prvič. V nekaterih demokratičnih državah zaradi takšnih in še veliko bolj milih stvari,  padajo glave ministrov.

Predpostavimo, da bi Jankovič dami, ki naj bi ji pomagal najti službo, res direktno ali posredno, tako ali drugače, mogoče tudi v šali, nakazal oziroma omenil, da za povračilo pričakuje spolno uslugo. Jo je potem dobil? Kaj če je ni, in je v nadaljevanju tudi zahteval ali omenjal več ni,  in je vse skupaj potem izpadlo le kot slaba in neokusna šala na katero sta oba hitro pozabila? Je mogoč tudi takšen razlet te nesrečne zgodbe? Reporter gre celo še dalje in zapiše, da je Jankovič "prejel" spolno uslugo. Kdaj, kje in pod kakšnimi okoliščinami? Lahko avtor članka ali uredništvo Reporterja to tudi na sodišču dokaže? Je morebiti policija celo tajno posnela njuno spolno srečanje in o tem Reporterju kaj namignila? Sedaj pa sta na vrsti policija in policijska ministrica, da se oglasita in če dokazov o spolnem srečanju ne posedujeta, o tem obvestita javnost in s tem tudi odvetnika nesrečne gospe. Dovolj je bilo obtoževanja in uničevanja človeških usod kar tako vse povprek.

Nihče tudi  ne pomisli na žensko, ki se je prav mogoče ne po svoji volji ali morebiti  celo popolnoma nič kriva ter povsem nedolžna, sedaj znašla v hudih življenjskih težavah. Ne poznam te gospe in o njej ne vem nič. Tako niti ne vem, če je poročena in če ima morebiti celo otroke ali če ima še žive starše in ima brate in sestre. Ni žrtev le ona, ki jo sedaj Reporter z imenom in priimkov razkriva senzacij in slabih zgodb željnemu delu slovenske javnosti, temveč so žrtve medijskega linča ter posmehljivosti in primitivne privoščljivosti nekaterih  ljudi, prav vsi navedeni kot tudi mnogi njeni družinski dobri prijatelji ter znanci.  

Mnogi vplivnejši in modrejši od mene, so veliko povedali in napisali že v primeru mariborske zgodbe in priznam, da sem bil takrat prepričan, da se v slovenskih medijih kaj podobnega tako hitro ne bo več ponovilo. Kako zelo sem se motil. V Sloveniji je očitno omejena le pamet, neumnost,  primitivnost in nesramnost pa so brezmejne. Tvegal bom kritiko na svoj račun, pa bom vendarle zapisal. V Sloveniji se na tem področju očitno vse tako dolgo ne bo nič spremenilo, dokler nekemu oškodovancu ne bo "počil film" in bo kakšenega takšnega primitivnega medijskega pisuna in mogoče še njegovega šefa, krepko premlatil. Ker vsa druga sredstva pripričevanja, moraliziranja, sklicevanja na razne etične kodekse, kazenske zakonike in podobne metode, enostavno v tej državi niso učinkovita in ne delujejo. Ko odpove pravo in državne institucije, si ljudstvo pač vzame pravico v svoje roke. Šele, ko bodo na urgenco vsega polomljenega in krvavega pripeljali prvega takšnega primitivnega pisuna, se bodo v tej moralno in etično degradirani Sloveniji zganili tisti, ki se sedaj pišmeuhovsko in neprizadeto obnašajo ali pa le veliko čvekajo in ničesar ne storijo. Bomo res morali počakati na kak tak nesrečen dogodek, da se bo potem kaj spremenilo?

5 komentarjev:

  1. "Po smrti ravnatelja umira tudi čast novinarskega poklica"

    Samo eden od naslovov, še ne leto dni starih.
    Nekrofilni Reporterčki pa so že žejni sveže krvi, mesa in kosti.
    Seveda, ČR se bo zganilo ... Včeraj, gospodje, ne dan potem! Je pa res, da ne vem, ali Reporterjeve zombije sploh lahko štejemo k novinarjem. Forum na njihovi spletni stran pa je bolj podoben gnojnici kot čemu drugemu. Še Let čez kukavičje gnezdo je otroški film proti njihovim člankom in forumašem. Hudo je, ko se IQ in številka čevljev izenačita ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Kaj pa če je res kar o tem primeru piše Mitja Kunstelj, ki je bil predčasno izpuščen iz zapora, kot sam pravi, zaradi lepega vedenja: “Mimogrede, ljubljanski šerif Zoki ni nikoli zahteval spolnih uslug. Od omenjene ženske v lekarni Ljubljana je zahteval nekaj škatel Viagre brez recepta, ker mu je nerodno o svojih težavah razlagati osebnemu zdravniku. Mimović pa je iz tega sestavil štorijo v upanju, da bo Višje sodišče upoštevalo njegovo nenadno kesanje in kvazi poštenje. Kdor ne ve, v zaporih je stalna praksa, da zaporniki klicarijo kriminaliste in jim v zameno za posredovanje na sodišču prodajajo bombastične zgodbice, ki se jih ne bi sramoval niti Alan Ford.”

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa še popravek glede vira informacije. Prva jo je objavila najbolj poštena gnojna jama ta trenutek v rumenilu slovenskega medijskega prostora. Uganite katera!

    Bom pomagal: http://nova24tv.si/slovenija/razkrita-jankoviceva-skrivnostna-farmacevtka/ ... 24. 12. 2015!

    OdgovoriIzbriši
  4. Za Požarja bi bilo res edino, da se ga krepko premlati, kajti kazni ki jih dobi na sodiščih ne zaležejo

    OdgovoriIzbriši
  5. Same prazne obljube že sedmo leto, kolikor blog obstaja. Pa kje ste heroji žlahtne kapljice in skrivači?

    OdgovoriIzbriši