petek, februar 22, 2013

Se Borut Pahor sedaj preko Lukšiča maščuje Zoranu Jankoviču?

Lukšič: Pred glasovanjem Janković ne sme biti več predsednik PS-ja

Pred glasovanjem o novi vladi Zoran Janković ne sme biti več predsednik Pozitivne Slovenije, se je na njegovo bianco odstopno izjavo za MMC odzval predsednik SD-ja Igor Lukšič.

 »Mi bomo šli v poskus sestave vlade, ki bi poskušala narediti nek optimum. Prvi cilj je, da vse postopke izvedemo, da dobimo legalno in legitimno vlado ter uvidimo, kaj se da narediti. Če to ne bo mogoče, potem so tu predčasne volitveje ponovil Lukšič.

Nekaj časa sem celo verjel Lukšiču, Erjavcu, Virantu in Žerjavu, ki so na ves glas navajali razloge zakaj zapuščajo Janševo koalicijo. Po dogodkih, ki so se v slovenskem političnem prostoru dogodili v zadnjem mesecu dni, pa jim verjamem vedno manj. Vse bolj se mi dozdeva, da smo državljanke in državljani Slovenije žrtve velike zarote političnih pritlikavcev in pa njihove politikantske pokvarjenosti ter nesposobnosti. 

Ves čas od takrat, ko so napovedali, da zapuščajo vlado Janeza Janše, so z vlado tesno sodelovali, sprejemali vse kar jim je bilo predloženo, si bili enotni v nujnosti sprejemanja nekaterih, po krutem neoliberalizmu smrdečih, ukrepov in pri tem še tako malo ter bolj od daleč pikali Janeza Janšo zaradi poročila KPK,  ter sočasno prav besno napadali predsednika Pozitivne Slovenije (PS ) Zorana Jankoviča. Kar koli je Jankovič s svojim statusom v stranki PS naredil ni bilo dovolj, medtem, ko Janezu Janši ni bilo potrebno narediti prav nič in je lahko lepo mirno čakal ter jih opazoval kako se kobacajo v lastnih nasprotjih ter nesposobnostih.

Sedaj, ko je Jankovič predložil bianco pisno izjavo, da bo v primeru dogovora o novi vladi tudi dokončno odstopil kot predsednik PS, pa predsednik nekdanje Pahorjeve stranke SD, Igor Lukšič izjavlja, da mu ne verjame. Prepričan sem, da je to zelo  obojestransko in da tudi Jankovič nima niti najmanjšega razloga, da bi karkoli verjel Igorju Lukšiču ali za njim skrbno skritim predsednikom države Borutom Pahorjem, ki skoraj zagotovo v ozadju vleče ter koordinira ves ta cirkus. 

Jankovič je na volitvah za predsednika države podpiral dr. Danila Türka in zamerljivi Pahor mu tega nikakor ni pozabil. Tudi ni naključje, da se v Jankoviča ves čas najbolj zaganjata prav Lukšič in Virant, ki sta bila javno tudi največja Pahorjeva podpornika in sta bila tako celo v tihi neformalni volilni koaliciji z Janševo SDS ter Ljudmilino NSi čigar volivci so potem Pahorja tudi izvolili. Poročilo KPK je padlo kot naročeno, da se rešijo Janeza Janše, ki je bil sicer tako že krepko zrel za zamenjavo in sočasno obračunajo ter poravnajo stare račune še z Zoranom Jankovičem. 

Vprašanje pa je, če se jim bo na koncu tudi izšla deviza s katero sedaj nastopajo, da stranka PS in njena kandidatka za premierko Alenka Bratušek so sicer v redu, le njen predsednik Zoran Jankovič je zanič. Ker sedaj je večini državljank in državljanov že jasno, da ta koalicija, ki naj bi se sedaj sestavila in v kateri bi bili Jankovičeva ( Bratuškova ) PS, Virantova DL, Erjavčev DeSUS in Lukšičeva SD ne more sestaviti ne kvalitetne vlade in ne dobiti zaupanja ljudi. Očitno tudi Žerjavove SLS tu zraven ne bo, ker so jim že pred kratkim roke zvili ter jih za vrat stisnili ideološki in politikantski mešetarji iz ZZR ter RKC, ki računajo, da bi na naslednjih volitvah lahko SLS pobrala glasove tistih, ki bodo zagotovo zapustili Janšo in Novakovo. Zagrozili so jim, da jim razkoljejo in uničijo stranko ali pa se uklonijo in zavzamejo do volitev pozicijo navidezne desno sredinske nevtralnosti. In uklonili so se jim. Tako, da sem vedno bolj prepričan, da vso zgodbo iz ozadja vodi in koordinira ter nove mreže plete prav predsednik države Borut Pahor.

Kot kaže bodo storili vse, da se izognejo predčasnim volitvam, ki se jih vsi bojijo kot hudič križa, ker v igri so veliki vložki. Pri tem jih seveda vneto podpirajo njihove poslanke in poslanci, ki se zavedajo, da jih večina slovenskega parlamenta ne bo nikoli več videla od znotraj. In to že po enem letu, ko so se komaj prav navadili in polno zaživeli. Sedaj naj se odrečejo dobrim finančnim prihodkom, privilegijem, časti in oblasti ter občutku, da pa sedaj končno nekaj so in nekaj pomenijo. Ne, tega pa tako lahko že ne dajo iz rok. Če ne bo šlo drugače, pa bi jim kazalo pri njihovi težki odločitvi za odhod z oblasti, na naslednji ljudski vstaji malo pomagati. Seveda pa potem na izrednih volitvah odsloviti še vse njihove strankarske šefe in še koga, ki v ozadju pridno mešetari z našo usodo ter preizkuša našo strpnost. 

Vse to kar danes počnejo kot oblastniki v našo škodo in za naš denar, naj jutri mirno počnejo kot državljani kje v kakšni gostilni in za svoj denar. Mi pa jim obljubljamo, da jih tam ne bomo motili ali se vmešavali.











Ni komentarjev:

Objavite komentar