sobota, februar 16, 2013

Revolucije še vedno žrejo lastne otroke?

Mnogi si danes zastavljajo vprašanje, je to kar se zadnje mesece dogaja v Sloveniji revolucija? Odgovor je pritrdilen. Da to že je revolucija. Če je, ali potem tudi za to slovensko revolucijo velja, da bo na koncu požrla svoje lastne otroke? Na to vprašanje pa odgovora ni tako enostavno podati, ker danes še ne vemo ali se bo slovenska ljudska revolucija sploh lahko izživela in uveljavila svoje deklarirane zahteve in cilje.

Aktualna slovenska politika se namreč na revolucionarna dogajanja ljudstva ne ozira preveč in kot kažejo nekateri dogodki, jih zahteve ljudskega revolucionarnega gibanja niti posebej ne vznemirjajo. To kar se dogaja zadnje dni v političnem ozadju in daleč vstran od oči in ušes slovenske javnosti in kar počnejo parlamentarne politične stranke s predsednikom države na čelu dokazuje, da jih zahteve ljudskih vstajnikov izražene na treh dosedanjih ljudskih vstajah, kaj veliko ne zanimajo in se nanje ne ozirajo. Psi divje lajajo, slovenska politična karavana pa mirno potuje dalje.

Na današnji slovenski politični in družbeni šahovnici vleče poteze veliko igralcev naenkrat in je izid te igre postal skrajno nepredvidljiv ter vprašljiv. Vsi, ki imajo danes takšne ali drugačne  interese ohraniti obstoječi režim na oblasti in s tem obdržati svoj vpliv ter zavarovati svoje interese, so se v ozadju združili in pri tem krepko izkoriščajo neenotnost vodenja slovenske ljudske vstaje. V tistem trenutku, ko pa so celo posamezni vodje ljudske vstaje začeli iskati zaveznike pri nekaterih parlamentarnih političnih strankah, so v celotno ljudsko vstajo zasejali dvome in s tem povzročili prve razpoke, ki bi lahko bile celo usodne. Zakaj revolucionarji vedno znova ponavljajo usodne napake?

Janševa vlada bi lahko že zdavnaj padla in država bi lahko že imela začasno ali prehodno vlado, če bi le parlamentarne politične stranke in njihovi liderji imeli takšen interes. Pa ga očitno nimajo, ker ves čas preigravajo le neke svoje, čisto strankarske ali celo osebne igrice v veliko škodo in na račun države Slovenije in vseh državljank in državljanov. Pri tej nečedni ter zelo škodljivi igri pa jih iz ozadja veselo vzpodbujajo še kakšni ambasadorji, RKC in predstavniki elit iz EU.

Zanimivo je, da so si stranke povsem enotne v sprejemanju "reform?" s katerimi bi občutno zmanjšali pravice zaposlenih ter omejili možnosti ljudskega referendumskega odločanja, čeprav naj bi bile na smrt sprte in se o ničemer drugem ne morejo popolnoma nič dogovoriti. Potem pa se kar naenkrat pojavi doslej molčeči predsednik države Borut Pahor in vsi prihitijo k njemu kjer jih prav po božje razsvetli in najdejo rešitev. Janša in Jankovič naj bi si sedaj padla v objem in očitki KPK ne bodo več velika ovira za njun časten umik ter očiščena naj bi bila njuna javna podoba. Tudi ostale politične stranke so kar naenkrat postale spravljive in predčasne volitve niso več tako zelo pomembne, ker bodo pač svoj interes žrtvovale v korist interesov države in državljank ter državljanov. Kdor želi naj v dobronamernost te politične cirkusne predstave verjame. Slovenski politični trop se čuti ogroženega in se je stisnil ter poenotil v obrambi samega sebe pred lastnim ljudstvom, ki naj bi ga ogrožalo.

Koliko krat pa se je predsednik države Borut Pahor sestal s predstavniki vseslovenske ljudske vstaje, da bi slišal kaj mu imajo povedati in bi tako izmenjali svoje poglede in stališča? O kakšnem takšnem srečanju ni v javnosti znanega nič. Pa bi moral biti prvi v tej državi, ki bi ga morale zanimati zahteve več tisoč vstajnikov, ki že nekaj mesecev demonstrirajo po trgih slovenskih mest in bi ga moralo skrbeti javno izraženo nezadovoljstvo ljudskih množic. Pa menda Pahor sedaj ne misli, da je predsednik le tistih borih 28% volivk in volivcev, ki so mu namenili svoje glasove in ga izvolili. Naj mu nekdo pove, da je odgovoren tudi za ostalih 72% državljank in državljanov, pa če mu je to všeč ali ne in njegova dolžnost je, da jim prisluhne.

Če 4. vseslovenska ljudska vstaja ne bo uspešna in ne bo prinesla rezultata ter počistila z aktualnimi političnimi elitami, potem bomo mirno lahko zapisali, da je nova slovenska revolucija propadla ter svoje otroke izročila v milost ter nemilost režimskim rabljem. Nekaj jih bo pa požrla tudi sama. Četrta slovenska ljudska vstaja bo določila našo jutrišnjo usodo in po njenem uspehu ali neuspehu bomo vedeli ali bomo po njej živeli v času, ki bo peljal v demokracijo in svobodo ali pa se bomo znašli v trdi diktaturi. V nedogled se ljudi namreč ne bo dalo voditi na trge, da bi tam kričali, obelodanjali svoje stiske in bedo, zahtevali odstop Janše in Jankoviča, ker se bosta elegantno prej sama umaknila. Ostali in se celo še okrepili, pa se bodo vsi drugi današnji politični akterji, ki niso prav nič manj krivi kot prej navedena in nadaljevali to proti čemur in zaradi česar je do slovenske ljudske revolucije sploh prišlo.





Ni komentarjev:

Objavite komentar