ponedeljek, februar 11, 2013

Gospod je ukazal in Joseph je ubogal!


Ves svet je danes s presenečenjem in z začudenjem sprejel vest, da bo koncem februarja tega leta odstopil šef Vatikana in papež ali sveti oče, kot ga imenujejo njegovi verniki širom sveta,   Joseph Ratzinger, ki se je kot papež imenoval Benedikt XVI.  Kot razlog njegovega nenadnega in presenetljivega odstopa, baje celo prvega po 600 letih, se navajajo njegova leta in pomanjkanje moči ter opešano zdravje. Vse to seveda lahko  drži, čeprav  tudi njegovi predhodniki niso imeli kaj manj let ali bili v kakšni posebej boljši fizični in zdravstveni kondiciji, pa jim na kraj pameti ni padlo, da bi odstopili. Nekateri viri, zlobni seveda in protikrščanski ter grešni, celo navajajo, da so kdaj v preteklosti kakšnemu papežu, ki ni želel odstopiti, ko so se ga naveličali ali je počel kaj kar vsem okrog njega ni bilo všeč, tudi malo pomagali na drugi svet oziroma v večno božje kraljestvo.

V teh dneh se bo seveda o odstopu Ratzingerja v medijih ter raznih krogih veliko govorilo in pisalo. Ob tem bomo lahko slišali ali prebrali ogromno raznih špekulacij, sprenevedanj, tudi kaj privoščljivosti, zavajanj pa morebiti tudi kopico krepkih laži. Priznati si moramo, da je že tega   kar je v zadnjih letih pricurljalo izza tesno ali že skoraj hermetično zaprtih Vatikanskih vrat, bilo res veliko in je na vesoljno krščansko cerkev metalo zelo slabo luč. Vse od njihovih zelo odmevnih finančnih malverzacij z mafijskimi denarji do spolnih škandalov po svetu ter še veliko drugega o čemer niti ni vredno sedaj ponovno pisati in zgodb obnavljati. Koliko pa je še tistega, ki ušes ter oči svetovne javnosti ni nikoli doseglo in je kalilo njihove notranje medsebojne odnose ter povzročalo v cerkveni državi ter celotnem občestvu velike medsebojne napetosti in konflikte, pa seveda ne bomo tako hitro ali pa celo nikoli izvedeli.

Sam imam o odstopu papeža Benedikta XVI. seveda svojo hipotezo in niti približno ne verjamem razlogom, ki jih sedaj navajajo za njegov odhod. Predvidevam, da se je dogodilo to kar ni nihče pričakoval, in kar je med vsemi njegovimi bližnjimi sodelavci ter drugimi pomembnimi možmi v Vatikanu povzročilo veliko tihega in upravičenega strahu. Manjši del njegove armade kardinalov in drugih pomembnežev je mogoče celo intimno mislil, da se kaj takšnega v teološki teoriji lahko pripeti, čeprav v to, da bi se kaj takšnega lahko tudi res dogodilo, niti pod razno niso verjeli.

Zakaj gre? Verjamem, da se je pred dnevi zvečer, ko je sveti oče legel k počitku, da bi mirno zaspal in se spočil, naenkrat v sobi pred njim pojavil sam Gospod. Sveti oče je ves prestrašen, ker je mislil, da je tako nenajavljen Gospod prišel po njegovo dušo, začel vneto moliti in se pripravljati na odhod. Gospod pa ga je v molitvi hitro prekinil, mu z jeznim pogledom ter zamahom roke ukazal, da naj molči in posluša kaj mu ima povedati. In potem mu je začel naštevati vse kar se mu v cerkvi dogaja in se ne bi smelo. Dolg je bil seznam očitkov, ki jih je Gospod našteval presenečenemu Josephu in ga ob tem še ostro oštel, ker ni skoraj nič ali je veliko premalo storil, da bi v cerkvi končno naredil red ter cerkev vrnil in jo približal ubogim in nesrečnim ter dobro mislečim ljudem, da bi cerkev služila njim in ne oni njej.Tako pa ste ustvarili razmere, ko cerkev služi mali skupini bogatih izkoriščevalcev in ogromne množice ubogih, trpečih in ponižanih pa morajo služiti cerkvi. Gospod je bil jezen, da se je kar tresel in bliskal z očmi.

Na koncu pa mu je očital še dejanja, ki jih počnejo njegovi uslužbenci v njegovem in Gospodovem imenu v mali cerkveni enklavi imenovani Slovenija. Potem mu je Gospod še povedal, da ga še ne bo poklical k sebi in se bo moral na zemlji spokoriti za svoje in svojih sodelavcev grehe ter neprimerna početja. Ukazal mu je, da naj v naslednjih dneh kot papež le odstopi, ker Gospod je pravičen in prav dobro ve, da čeprav je odgovoren,  je njegova konkretna krivda neprimerno manjša od krivde  njegovih bližnjih sodelavcev, s katerimi pa se bo pozabaval in jih tudi primerno kaznoval v bližnji prihodnosti. Tako kot se je Gospod iznenada prikazal, je tudi nenadoma izginil. Kaj pa se je po tem nenadnem srečanju  Josepha z Gospodom dogodilo, pa tako veste in boste v naslednjih dneh zvedeli še kaj več.



1 komentar:

  1. Plagiator ima prav. Gospod je sinoči preko strele posla opozorilo še kardinalom. Tako kot je očitno napovedal, bo sedaj obračunal še z njimi, če ga bodo še nadalje lomili.

    Kaše, da je šale tokrat res konec in da jih ima Gospod že dovolj. Če kardinali in drugi funkcionarji RKC sporočila še niso prav razumeli, lahko pričakujejo novo in bolj konkretno.
    Škoda le, da jim Sveti oče v odstopu ne sme razodeti podrobnosti svojega srečanja z Gospodom. Tako, da bo verjetno Gospod moral sam opraviti z njimi. Pa smo le dočakali.

    OdgovoriIzbriši