sobota, februar 09, 2013

Kako sem vesel, da živim v Sloveniji!

Povsod po Evropi se plagiatorjem slabo piše. V Nemčji vsake toliko časa kakšnega odkrijejo in hop, pa ga jutri že ni več na položaju. Celo Madžari in Romuni so svoje plagiatoje na visokih položajih odkrili in capi rapi, ni jih več v javnem oblastnem in političnem življenju. Preko noči so že čisto navadni in še krepko osramočeni državljani.

Tako sem vesel, da živim v Sloveniji, kjer nas plagiatorjev ne preganjajo in nas ne mečejo s funkcij. Malo se občasno sicer kdo spotakne ob nas in občasno kdo kakšnega našega plagiatorskega kolega vzame v zobe, potem pa nam pustijo lepo mirno dalje živeti. Veliko bolj smo zaščiteni ter varovani kot istospolni, Murgeljčani, južnjaki, trenirkarji, novodobni vstajniki, nezaposleni, fizični delavci, dobršen del kulturnikov, upokojenci, samohranilke in druge nesreče našega naroda, za kar smo naši vrli politiki, kriminalistom, tožilcem, sodnikom in oblasti nadvse hvaležni.

Mariborski Franček, kot naš tipičen plagiatorski predstavnik, si je sam zakuhal svojo nesrečo, ker je bil premalo izviren in še krepko len pri izdelovanju svoje diplomske mojstrovine ter je tako našemu cenjenemu cehu naredil veliko sramoto in škodo. Sistem copi-lepi namreč omogoča ogromno inovativnih možnosti in če ob tem še sam po svoje kakšno vejico noter vržeš in se občasno kje v kakšnem odstavku malo potrudiš s kakšno povsem svojo besedo ali mislijo, pa si že lahko lastiš avtorstvo. Kot vire pa je pametno našteti vsaj dve strani avtorjev, tudi takšnih katerih imena si čisto slučajno našel kje na internetu, pa v resnici najmanjšega pojma nimaš zakaj so se tam znašli.

Opažam pa zadnje čase, da se v našo časti vredno plagiatorsko bratovščino, vse bolj pogosto uvršča tudi razne ponarejevalce, imetnike na tržnici kupljenih spričeval, diplom in drugih javnih listin ter druge navadne kriminalce. Temu se moramo slovenski plagiatorji odločno in javno upreti, ker mi smo v resnici umetniki na svojem področju delovanja in bi se nas moralo uvrščati v področje kulturno znanstvenih dejavnosti.Če ustrezna državna klasifikacija dejavnosti tega področja na ta način še ne zajema, naj se to takoj spremeni in popravi.

Ker smo tako kot nekateri drugi lobiji, tudi plagiatorji dobro zastopani v oblastnih in političnih strukturah, razmišljamo, da bi zahtevali svoje ministrstvo. Pripravljeni smo vanj vključiti tudi vse kulturnike, ki so jim ministrstvo odvzeli in jih tako pahnili na družbeno obrobje. Smo tudi v postopku ustanavljanja plagiatorskega društva v katerega bomo med prvimi sprejeli nekatere slovenske politike, ki pridno plagiatirajo svoje tuje politične in oblastne kolege ter vzornike.

Prejeli pa smo že nekaj deset vlog za sprejem v društvo, ki so nam jih poslali, javnosti zelo znani, slovenski vrhunski ekonomisti, ki seveda izpolnjujejo prav vse pogoje za sprejem v plagiatorsko društvo. Če se bodo v naše plagiatorsko društvo včlanili tudi vsi drugi, ki v Sloveniji izpolnjujejo naše pogoje, bomo po številu članov društva kmalu presegli število članov Planinske zveze Slovenije.



Ni komentarjev:

Objavite komentar