nedelja, avgust 17, 2014

Kako je iz zgodbe "Patria" nastala nova slovenska religija!

Potrudili so se in kronološko prikazali najpomembnejše dogodke, datume, dejanja, vpletene in povezane osebe okrog nakupa tega nesrečnega železnega vojaškega strašila, ki sedaj kot mlinski kamen visi okrog vratu slovenske države, politike in hudo razdvaja slovensko javnost.
Vsi, ki na področju vojaške industrije in prekupčevanja z njo, v Evropi ter v svetu kaj veljajo še kako dobro vedo kaj se je v resnici skrbno prikrito pred javnostjo dogajalo, kdo je v tem slovenskem in drugih podobnih primerih sklepanja tovrstnih poslov mešetaril, odločal, podkupoval, pod mizo prejemal velike denarje. Vse to vedo vse tajne službe vpletenih in drugih držav in vse to vedo tudi vlade teh držav. Veliko od tega pa vedo tudi mediji ter preko njih zainteresirane javnosti. Še veliko več pa vedo preiskovalni organi, tožilstva in sodišča v vsaj nekaterih od vpletenih držav. 
Vsaj za slovenski primer velja, da je s  podkupovanji ter kriminalnimi dejanji vpletenih v nakupe Patrie  zelo podobno kot z verovanjem v boga. Veliko jih naj bi vedelo in verjelo, da bog obstaja, čeprav ga nihče nikoli še ni videl, ne slišal ter ne otipal in nihče ne uspe ponuditi pravega dokaza, da res obstaja. Zgodbi se razlikujeta le v tem, da pa Patria v Sloveniji obstaja ter jo lahko vidimo in otipamo in da se s primerom ter okoliščinami  kako se je v naši državi znašla, že kar nekaj časa ukvarjajo preiskovalci ter sodišča na Finskem, v Avstriji in seveda v  Sloveniji. Iz vse te slovenske zgodbe lahko tako potegnemo vsaj najmanj dva nauka in ta sta, da ima lahko denar božje lastnosti ter da je v Sloveniji iz  zgodbe  "Patria" nastala religija s svojimi verniki organiziranimi kot zadrta verska sekta s prav svojevrstnimi in sociološko nadvse zanimivimi obredi in dogmami.
21. 1. 2004 - Patria začenja zbirati informacije o slovenskem nakupu oklepnikov, sklene pogodbo s svetovalcem Hansom Wolfgangom Riedlom z Dunaja.
12. 8. 2004 - Obrambno ministrstvo uradno objavi informacijo o načrtovanih nakupih do leta 2010.
23. 9. 2004 - Rotis se sam ponudi Patrii, da bi jo predstavljal v Sloveniji pri nakupu oklepnikov.
18. 1. 2005 - Riedl predlaga Reiju Niittynenu, predstavniku Patrie, odgovornemu za Slovenijo, da bi za politično lobiranje najeli Wolfa.
1. 2. 2005 - Sestanek v Mariboru, v Wolfovi hiši, med Riedlom in Jožetom Zagožnom, vplivnim članom SDS.
17.-21. 3. 2005 - Ivan Črnkovič, direktor podjetja Rotis, ima v rokovniku zabeleženo: »MORS, Zagožen Patria« in pa »ZAGOZEN PRAVI DA JE PATRIIN ZASTOPNIK«
18. 5. 2005 - Zagožen v rokovniku zabeleži srečanje z Juretom Cekuto, podjetnikom in slikarjem na počivališču Lopata. Tam je tudi Riedl. Riedl se v e-mailu Zagožnu zahvali, prosi, naj Zagožen predlaga lokalnega industrijskega posrednika, s katerim bi se Patria prijavila na razpis z oklepniki.
Iskanje “pravega” podjetja za Patrio
20. 5. 2005 - Zagožen ima sprva sestanek z Janezom Janšo, po 17. uri pa še z Antonom Krkovičem, pomočnikom načelnika generalštaba Slovenske vojske.
23. 6. 2005 - Zagožen se sestane z Wolfom, nato se pogovarja s Krkovičem. V rokovniku ima zapis: »Krko oklepniki.« Walter Wolf kliče Riedla, želi, da »dr. Z« (Zagožen, op. p.) pokažejo vsaj nekaj, neko pogodbo, da bo nato »dobro novico poročal Mr. J.« (Janez Janša, op. p.).
1. 7. 2005 - Zagožen ima sestanek ali klic z Wolfom in Krkovičem. V rokovniku ima zapisano WW (Wolf, op. p), povezano s Krko (Krkovič, op. p.), in pripis »nujno Krkovič-šofer in Walter Wolf«.
3. 7. 2005 - Črnkovič ima zapisano v rokovniku: »Tone vabit zagoz nekam na stajersko.«
5. 7. 2005 - Zagožen ima v rokovniku zapisano: »Kliči Krkoviča zaradi njegovih.«
13. 7. 2005 - Zagožen kliče Riedla.
19. 7. 2005 - Zagožen ima sestanek z Janšo ob 10. uri, kot si je zapisal v računalnik.
22. 7. 2005 - Riedl piše na Finsko: Wolf »ima obljubo PM in dr. Z, da bosta podprla samo njih.«
27. 7. 2005 - Ob 7.30 se sestaneta Zagožen in Črnkovič.
28. 7. 2005 - Zagožen kliče Janšo. Riedl pa piše na Finsko: »Govoril sem z WW in Dr. Z. po telefonu in oba sta potrdila, da vse poteka v najlepšem redu v Sloveniji. Dr. Z. nam je zagotovil, da sam pazljivo spremlja projekt in da imata on in PM vse pod nadzorom.«
7. 8. 2005 - Zagožnu v rokovniku piše: »Finci Riedl priporoči Rotis Črnkovič«
10. 8. 2005 - V Patrii si dopisujejo, kako razdeliti provizije: »WWW. Dr. Z +++organisation 5 %«
11. 8. 2005 - Zagožen ima v rokovniku za ob 12.30 zapisano: »J.J. kosilo znano ribiški dom + žuče« in Črnkovič-Patria.
17. 8. 2005 - Zagožen ima v rokovniku zapisano: »Riedl, Krkovič, Črnkovič Ivan Zg. Kirn jaz rezerviram.«
21. 8. 2005 - Riedl ima več telefonskih razgovorov z Zagožnom, ki je predlagal sestanek 1. 9. 2005. Srečali naj bi se »z visokim generalom obrambnega ministrstvo ki podpira organizacijo dr. Z«.
22. 8. 2005 - Zagožen zahteva predčasno izplačilo provizije, zato Riedl še pred glavnim sestankom prosi Niittynena, naj prinese v Slovenijo »pismo v zvezi s 30 %«, saj mora WW pokazati dr. Z, da so pokriti. »To je res pomembno.«
25. 8. 2005 - Črnkovič v stikih zabeleži srečanja s Petrom Zupanom, nekdanjim vodjem službe temeljnih razvojnih programov na obrambnem ministrstvu. Tega dne se, sodeč po Zagožnovi zabeležki, Zagožen sreča na kosilu s Krkovičem in Črnkovičem.
1. 9. 2005 - Odločilni sestanek v prostorih Holdinga slovenskih elektrarn pri Zagožnu, ki se ga udeležijo Krkovič, Črnkovič, Zagožen in Niittynen. Na tem sestanku Krkovič in Črnkovič Patrii sporočijo, da mora izbrati Rotis. »Črnkovič in general (Krkovič, op. p.) sta povedala, da poznajo tehnično prednost AMV (Patria, op. p.) in da bodo v primeru, če Patria ne bo vplivala, zahteve bolj ustrezale zmogljivosti vozila Pandur II.« V avtu na poti domov se Riedl z Niittynenom pogovarja o tem, ali je zakonito izplačevati subvencije SDS, kot prizna Niittynen policiji. 

Deljenje provizij
 
3. 9. 2005 - Črnkovič v opomniku v računalnik zapiše formulo, po kateri bi del profita njegovega podjetja Rotis pripadal tudi Zagožnu, Krkoviču in SDS.

 6. 9. 2005 - Patria podjetje Rotis imenuje za zastopnika. V Patrii napišejo aneks A k pogodbi o svetovanju z Riedlom, v kateri je določen poseben »bonus« za Walterja Wolfa, po mnenju slovenskega tožilstva v resnici namenjen SDS.
15. 9. 2005 - Riedl Niittynenu sporoči: »WW moram zagotoviti 4,5. On bo razdelil.«
 20. 9.-4. 11. 2005 - Črnkovič, kot izhaja iz njegovega rokovnika, se dobiva z danes osumljenim Zupanom.
10. 11. 2005 - Wolf Riedlu sporoča, da bo v kratkem razpis napisan in da se lahko kadarkoli dobijo z dr. Zagožnom, Krkovičem in Zupanom, da ju slišijo, da je predsednik vlade obveščen in naklonjen in da ga lahko med sestankom pokličejo po telefonu. 
6. 12. 2005 - Riedl in Niittynen si dopisujeta, kako v Sloveniji sodelovati tako z Rotisom, »v interesu organizacije predsednika vlade,« kot tudi Autocommerceom, ki ga je predlagal glavni lastnik Patrie, EADS.
Razmišljata, da bi bil Rotis glavni, Autocommerce pa podrejen, »na ta način ne bo ne PVE (Patria, op. p.) ne AK (Autocommerce, op. p.) vedel, kaj je Rotis vključil v organizacijo dr. Z,« piše Riedl. In pa, »On lahko zaupa Ivanu (Črnkoviču, op. p.) in Ivan ne bo nikoli razkril, kam so bili določeni zneski posredovani«.
 

12. 12. 2005 - Tuomas Korpi, podpredsednik v Patrii, odgovoren za prodajo, se ne more odločiti, ali naj Patria sodeluje z Autocommerceom ali z Rotisom, zato gre v Slovenijo preveriti, ali so informacije Zagožna zanesljive. V potnem nalogu mu piše: »Pogajanja o slovenskem projektu (dr. Zagozen plus Rotis).« Na sestanku sta tudi Riedl in Niittynen. 
15. 12. 2005 - Obrambno ministrstvo pošlje izbranim podjetjem obvestilo o postopku naročanja, v Patrii pa podpišejo aneks A k pogodbi o svetovanju z Riedlom, v kateri je določen poseben »bonus,« po mnenju slovenskega tožilstva namenjen »organizaciji« oziroma SDS.
 19. 1. 2006 - Zagožen ima sestanek z Janšo, kot piše v rokovniku. Morda tudi s Črnkovičem, kajti v Črnkovičevem rokovniku je za ta dan vpisano: »Zagožen kliči kosilo sestanek.« 
27. 1. 2006 - Riedl piše na Finsko: »Z. je potrdil, da PM podpira Patrio.«
 29. 5. 2006 - Patria je izbrana kot najugodnejši ponudnik. Toda MORS si pridržuje pravico nadaljnje pogovore kadarkoli prekiniti.
Zahtevajo avans provizije
 

1. 7. 2006-17. 7. 2006 - Zagožen od Patrie večkrat prek Wolfa zahteva predplačilo provizije in pisno dokazilo. 
25. 7. 2006 - Riedl pošlje Niittynenu SMS: »WW prišel na dunaj in je tudi dobil kopijo, ker se bo dobil s predsednikom vlade in Dr. Z v hiši v Mariboru jutri. Mislim, da bodo nekatere informacije za predsednika vlade zanimive ...« 
26. 7. 2006 - Zagožen se dobi v Mariboru z Riedlom in Wolfom.
27. 7. 2006 - Riedl sporoči na Finsko: »zdi se, da je zadeva v zvezi s 30 % vnaprej plačane provizije zelo pomembna za organizacijo, ki stoji za dr. Zagožnom.« 
17. 8. 2006 - Riedl za Zagožna in Wolfa predlaga 4,2-odstotno provizijo od 161 milijonov evrov, kolikor znaša zaslužek Patrie brez slovenskih protidobav. 
18. 8. 2006 - Vodstvo Patrie spremeni pogodbo, da omogoča avans plačila provizije. Čez teden dni v izplačilo privoli Heikki Hulkkonen, izvršni direktor Patrie. 
24. 8. 2006 - V Zagožnovem rokovniku zabeležen sestanek z Janšo. Tega dne naj bi se glede na rokovnik dobil tudi z Wolfom, šel naj bi na Dunaj. 
30. 10. 2006 - V e-mailu Riedl piše, da je bil pri njem Wolf, ki je govoril z Zagožnom. »Politični vodje hočejo videti podpisano pogodbo do 10. 11. Poleg tega dr. Z (v imenu njegovega šefa) je vprašal WW za točno vsoto od katere bodo obračunani procenti.«
 19. 12. 2006 - Obrambno ministrstvo sklene pogodbo z Rotis (Patria) v vrednosti 278 milijonov evrov. Toda provizija še ni nakazana ... 

Končno, nakazilo provizije
 
27. 1. 2007 - Riedl sporoči na Finsko: »WW kliče vsako uro, dr. Z mu je ukazal, naj pride v Ljubljano na pogovor z njegovim šefom ... Prosim nujno se javi. Paničarijo.« 

2. 2. 2007 - Patria obljubi nakazilo provizije v Avstrijo, k Riedlu. Prvi obrok provizije je 3,6 milijona evrov.
 5. 2. 2007 - Denarja na računu Riedla še vedno ni, Riedl sporoči na Finsko, da mu je Wolf povedal, da bo »šef od dr. Z. informiran, ker ne more več nositi odgovornosti, ker ni bilo izvedeno nakazilo«. Sodeč po e-mailih gresta Zagožen in Wolf na Dunaj.
 6. 2. 2007 - Denar pride, Riedl nakaže 2,3 milijona Wolfu, na njegov osebni račun. Toda banka zavrne transakcijo. 
7. 2. 2007 - Riedl in Wolf gresta skupaj v banko, da uredita nakazilo. Del preneseta na Wolfovo podjetje, del dvigne Riedl v gotovini, del je nakazan Tajcu Apichatu Shirithapornu, a potem ta del s pooblastilom Shirithaporna v gotovini dvigne Riedl.
 13. 2. 2007 - Riedl pride na letališče Dunaj in Shirithapornu izroči 900 tisoč evrov, ki z denarjem odpotuje neznano kam ...
...............nekam tja kjer se potem pojavi  kot nova religija!

4 komentarji:

  1. Psihopatološki verniki te nove religije pa krulijo in krulijo ...
    Ubogi njihov Vodja, kaj vse se mu je obesilo na utrujen hrbet...

    OdgovoriIzbriši
  2. Verjamem, da je SDS, JJ, Ridel, Crnkovič in še nekateri prejeli denar, ampak, če jim ne moreš dokazati, koliko, kje, kdaj, kdo je komu dal in kdo prejel, potem bodi tiho in zberi dokaze potem pa ukrepaj.
    Na podlagi rekla in kazala pa lahko zaprejo kogar koli.

    OdgovoriIzbriši
  3. ha ha ha ha.......
    dokazi, dokazi bebo!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Glavni dokaz je pravkar na Dobu!

    OdgovoriIzbriši