ponedeljek, avgust 04, 2014

Gospe in gospodje, ki v Bruslju sramotijo sebe in svojo državo!

Lojze Peterle, Romana Tomc, Milan Zver, Patricija Šulin, Franc Bogovoč 
Slovenski poslanki in poslanci novega sklica EU parlamenta, ki pripadajo druščini tako imenovane desne politične grupacije nadaljujejo s sramotenjem lastne države. Pišejo in podpisujejo razne pisne pamflete s katerimi napačno in lažno ter zlonamerno prikazujejo razmere v svoji domovini Sloveniji in s tem ne sramotijo le sebe, temveč tudi našo državo Slovenijo in vse nas njene državljanke in državljane. Vsi skupaj še z ostalimi izvoljenimi poslanci iz drugih političnih opcij, na zadnjih volitvah poslancev za EU parlament v Sloveniji, niso dobili niti borih 25% glasov celotnega volilnega telesa. S takšnim volilnim rezultatom so si sicer pridobili legalnost ter vstop v EU parlament, ne pa tudi polne legitimnosti predstavljati nas v v EU parlamentu in še manj so s takšnim rezultatom ljudske volje dobili pravico delati tam v Bruslju državljankam in državljanom Slovenije sramoto in namerno državi povzročati politično ter moralno škodo.

Pri tem pa sploh ni pomembno ali se doma v Sloveniji večinsko strinjamo s tem kaj je s predlogom za evropskega komisarja naredila Alenka Bratušek in njena odstopljena vlada. Takšni zapleti in politične neumnosti se razrešujejo doma v lastni državi, v domačih političnih in oblastnih institucijah ter v skladu z domačim pravnim redom in političnimi načeli ter postopki, ki so utečeni in uveljavljeni v Sloveniji. To slaboumno pisno skrpucalo imenovano "Pismo slovenske EPP delegacije v Evropskem parlamentu gospodu Mr. Jean-Claude Junkeru" je le eden od številnih primerov sramotenja lastne države pred partnerji v EU in pritiskov na EU institucije ter vplivne posameznike, da na tak ali drugačen način intervenirajo in posredujejo v zadevah, ki so v izključni pristojnosti oblasti države članice. V preteklosti je bilo takšnih primerov že kar nekaj in slovenska politika se je pogosto na takšne provokacije in zlonamerna natolcevanja lastnih poslancev v EU parlamentu odzivala mlačno in nekam boječe.

Zaradi takšnih neprimernih ter bojazljivih odzivov slovenskih oblasti in politike na petokolonaške izpade nekaterih naših poslank in poslancev v EU parlamentu, se je vedno več ljudi začelo spraševati ali je država Slovenija sploh še enakopravna članica družine v EU združenih držav ali pa je finančno ter ekonomsko in politično okupirana država s hudo omejenimi pristojnostmi ter pravicami. In kaj so ti trije nesrečni poslanci ter obe poslanki sploh pričakovali, da bo predsednik EU Komisije Junker sedaj lahko naredil v njihovo zadovoljstvo in potešitev njihove politikantske nečimrnosti? Dovolj mu je zgodbo zapletla že zaletava in bolestno ambiciozna slovenska premierka Bratuškova s tistimi tremi predlogi za evropskega komisarja med katerimi mora sedaj sam izbirati in prevzemati odgovornost za bodoče delo izbrane komisarke ali komisarja. Če je Junker dovolj moder, v kar pa ne dvomim, potem kljub trem posredovanim kandidatom, velike izbire tako nima. V izbiro za novo komisarko iz Slovenije mu tako ostaja le ena kandidatka in to je Tanja Fajon. O ostalih dveh, Alenki Bratušek in Karlu Erjavcu, pa ima verjetno dovolj relevantnih informacij in ju je doslej zagotovo uspel primerno  dobro spoznati in oceniti. da skoraj zagotovo ne bo naredil napake in predlagal katerega od njiju.

Res pa je, da je v politiki mogoče tudi to kar je videti kot povsem nemogoče in skregano z vsako zdravo pametjo. Politika so kolektivni in osebni interesi ter povračila preteklih uslug in novih bodočih zadolžitev ter je zaradi tega pač vse mogoče. Tudi kakšna takšna presenetljiva in razumsko težko sprejemljiva presenečenja.













2 komentarja:

  1. Milo rečeno:

    Sloveniji Delajo Sramoto tako ali drugače, kjerkoli in kadarkoli. Tako so
    Skrunilci Demokracije Slovenije pripeljali v Parlament kriminalca, istočasno pa
    Samo Debili Slovenije lahko taistemu kriminalcu tulijo v podporo...
    Slovenski Destruktivni Skunki so pač to, kar so...

    OdgovoriIzbriši
  2. Plagiator, Slovenija je tako osramočena, da je nič več ne more bolj. V bistvu takšna pisma dajejo upanje, da je v Rs še vsaj nekaj ljudi, ki na te nesmisle vsaj opozarjajo. Te idiotizme, ki jih večinsko tolerirajo slovenski volilci.

    OdgovoriIzbriši