nedelja, januar 05, 2014

Vedeževanje kot nova in sodobna interdisciplinarna doktrina usmerjanja naše prihodnosti!

Vedeževanje postaja znanstvena disciplina, ki se je poslužuje in ji verjame vse več ljudi. Je prvenstveno v domeni žensk in tistih nekaj moških vedeževalcev, ki jih lahko vidimo ali zanje zvemo, so pravi okras tega novega in kot kaže vse bolj perspektivnega področja usmerjanja družbenih dogajanj.  Predvsem področje Balkana vključno s Slovenijo je v zadnjih dveh desetletjih doživelo pravi razcvet te perspektivne dejavnosti.

Pa pustimo ob strani druge dele naše nekdanje skupne domovine in poglejmo raje kako neosveščena in v nazadnjaškem komunističnem duhu vzgojena Slovenec in Slovenka, vidita in doživljata ta že kar masoven pojav ponudbe rešiteljev njunih težav s ponudbo kažipotov kako se iz teh individualnih nesreč izkopati. Ker je ponudba res zelo široka in bogata ter ga ni področja iz katerega izvirajo vaše težave in zagate, ki ga ne bi obvladali, se tako seveda niti ni težko odločiti pri kateri specializirani vedeževalki ali vedeževalcu boste poiskali pomoč. Plačljivi so seveda vsi na katere se boste za rešitev svojih težav obrnili in ki vam bodo nudili svoje vedeževalske usluge. Živimo v kapitalizmu kjer pač ni nič zastonj in sedaj bi to seveda že morali vsi razumeti ter sprejeti.

Imamo vsaj dve vrsti vedeževalk in vedeževalcev. Tiste prve, ki vam kar sami preko medijev ponujajo svoje storitve in jih plačujete posredno preko davkov ter drugih obveznih in izterljivih dajatev. Ter one druge, ki vam usluge nudijo na vaš klic na plačljivo telefonsko številko ali ob vašem osebnem obisku pri njih v njihovih vedeževalskih delovnih prostorih, in ki jih pač potem financirate neposredno in seveda brez fiskalnih blagajn ter daleč vstran od strogih oči davkarjev. Katerih vse resničnih metod in doktrin vedeževanja se poslužujejo tisti prvi, ki jih financirate s pomočjo države in ki vam dnevno vedežujejo preko medijev, javnost niti slučajno ne pozna in so velika strokovna vedeževalska skrivnost. Vemo le, da jih mediji, ali pa se kar sami,  predstavljajo kot politični analitiki, statistiki, ekonomski strokovnjaki, finančni svetovalci in jih je še kar nekaj ter  jih ni težko prepoznati. Znani so predvsem po tem, da vam prerokujejo vse tako kot vedo, da radi slišite, čeprav se v praksi potem pokaže, da je v resnici vse drugače. Nekateri bolje obveščeni pravijo, da ta vrsta vedeževalcev svoja vidovita razvetljenja dobiva direktno iz močnih evropskih in svetovnih ekonomskih, finančnih, vojaških, političnih in drugih skrivnostnih centrov  Zasluge za največ težav s katerimi se zadnja leta kot državljan in državljanka srečujete in jih nikakor ne uspevate razrešiti ter normalno in mirno zaživeti, lahko mirno ter brez slehernega kančka slabe vesti pripiše prav tej vrsti vedeževalk in vedeževalcev.

Za one druge vedeževalke in vedeževalce, ki jih plačujete direktno in mimo posredništva države velja mnenje, da so njihova vidovita razvetljenja poslana preko raznih energijskih kanalov direktno iz širokih prostranstev vesolja. Kot medije za vzpostavitev stikov s temi vesoljskimi prostranstvi pa uporabljajo fižolčke, usedlino črne kave, razne mistične, ciganske ali celo navadne šnops karte, čudežne energijske krogle, razno kamenje in mnoge druge pripomočke in metode s pomočjo katerih vam povedo kaj je bilo in kaj vse še bo. Na svojo stran naj bi uspeli pridobiti celo angelčke, ki naj bi jim pomagali pri njihovih vedeževanjih ter napovedovanjih prihodnosti. Kako na to gleda gospod Bog tam v nebesih, ki je angelčke ustvaril, da bi otrokom na zemlji pomagali razumeti sveto vero in jih varovali pred hudobijami zlobnih vražičkov, zaenkrat še ni znano. Kot tudi ne vemo zakaj so angelčki zapustili Gospoda in varovanje nedolžnih otročičev ter se podali v komercialne vode vedeževanja kot pomočniki vedeževalk in vedeževalcev. Očitno je ta neoliberalna komercializacija segla že vse tja do nebes.

Domnevam, da vas mika vedeti kdo vse so stranke teh  namnoženih vedeževalk in vedeževalcev? Stranke tistih prvih in iz davkov plačanih vedeževalcev in vedeževalk smo vsi brez izjeme. Tu torej dileme ali kakih velikih skrivnosti ni. Veliko bolj so zanimive stranke onih drugih vedeževalk in vedeževalcev. Dolgo je prevladovalo mnenje, da se njihovih uslug poslužujejo le manj izobraženi ter ljudje, ki so zašli v res velike težave iz katerih nikakor ne uspevajo najti izhoda in se v svoji veliki stiski ter nesreči pač poslužujejo vseh rešitev, ki se jim ponujajo. Namesto, da bi obiskali ordinacije psihiatrov, pisarne socialnih delavcev ali odšli kar na pogovor k svojemu domačemu župniku, če so verni, se pač raje zatečejo k vedeževalki. Ne le, ker je vedeževalka veliko cenejša kot prej naštete institucije, temveč še veliko bolj zaradi tega, ker tem uradnim ter od države, stroke in cerkve postavljenim, sploh več ne verjamejo in jim vedno manj zaupajo.

Nekatere vedeževalke in tisti redki vedeževalci na poklic, pa v zaupanja vrednih krogih šepetajoče povedo, da njihove stranke niso le prej opisane mušterije, temveč jih skrivoma obiskujejo tudi župani, politiki, podjetniki, profesorji, novinarji, visoke državne uradnice in uradniki in celo kakšen minister se najde med njimi. Če se uslug vedeževalk in vedeževalcev poslužujejo celo predstavniki slovenskih kulturnih, medijskih, političnih, finančnih, gospodarskih, oblastnih in drugih elit, potem že mora biti nekaj na tem in je vsakršno obsojanje uboge naivne ter nevedne raje res popolnoma neumestno in celo krivično.

Tako je pred dnevi znan slovenski politični portal objavil vedeževanje znane hrvaške vedeževalke Marte Marije Serdar, ki je napovedala usodo naši dragi državi Sloveniji. Ko sem prebral njene vedeževalske napovedi za dogajanja v Sloveniji, se mi je kar milo storilo in sem takoj vedel, da pa nam vsi tam na Hrvaškem le ne želijo slabo. Kaj nam je napovedala vas zanima. Nič tako zelo hudega, da bi vas moralo zelo skrbeti.

Pa si oglejmo nekaj njenih vedeževalskih napovedi za Slovenijo in kaj nas torej čaka:

Svet se po njenem trenutno nahaja v čistilnici. Čiščenje sveta bo trajalo nekje do leta 2016. Da bi se lahko očistil, morajo sedanje politične strukture sestopiti s položajev. *( S tem se seveda lahko strinjamo, le ne vemo kdo in na kak miren način bi to lahko izvedel?)


Jasnovidka napoveduje, da ljudje v Sloveniji ne bodo mirovali, dokler se ne prečisti celotna politika. *( Bojim se, da ga je pa tukaj krepko udarila mimo!)


Jasnovidka še pravi, da se bo Evropska unija leta 2014 znašla v hudi krizi, zaradi katere se bo kar gugala. Razlog bo dejstvo, da se bodo tudi številne večje članice EU znašle v hudi denarni krizi. Finance ne bodo ostale več v takšni obliki, kot so sedaj. Prišlo bo do ločitve med finančnim in političnim delovanjem EU. *( Temu bi težko rekli vedeževalska napoved, temveč prej ocena današnjih razmer v EU )


Leto 2016 bo ključno leto za EU. Tedaj bo prišlo do precejšnjih sprememb. Nekatere države bodo izstopile iz Evropske unije, Tako bo izstopila Grčija. Med državami, ki bodo zapustile EU, bo po vsej verjetnosti tudi Slovenija, ki se bo vrnila k stari valuti slovenskemu tolarju. *( Mnogo državljank in državljanov pogreša dobri stari tolar in z njegovo vrnitvijo bi na kratki rok zadihalo tudi slovensko gospodarstvo ter bi se stabiliziral finančni sektor.  Mislim pa , da takšna pričakovanja lahko označimo za mokre sanje.)

Ko bo Slovenija izstopila iz Evropske unije, se bo stanje v njej izboljšalo. Še več. Po izstopu iz EU bo Slovenija začela delovati zelo dobro. *( Zelo všečna in optimistična napoved, le da je v danih razmerah v EU skoraj neuresničljiva. Slovenija že dolgo več ne odloča o svoji usodi in želje ter potrebe največjega dela državljank in državljanov Slovenije v EU le malo koga zanimajo ali ganejo.)

Čeprav bo Evropska unija pospešeno razpadala, pa se bodo na njenem področju ponovno tvorila zavezništva. Nekatera bodo politična, spet druga finančna.

Ustanovili se bosta dve opciji, politična in denarna. Med temi dvemi opcijami bo potekala neke vrste borba za prevlado v Evropi. * ( Ti dve "opciji" obstajata že danes in že se bije veliko notranjih bojev. To ni torej nič novega. Težava je le v tem, da je slovenska politika v teh bojih praviloma na napačni strani )


Jasnovidka opozarja, naj Slovenija NE razprodaja svojega premoženja in svojih podjetij. *( Temu njenemu opozorilu bi seveda kazalo prisluhniti, ker tudi kmet, ko razproda vso svojo zemljo ni več kmet, temveč velik revež in dninar)


Jasnovidka Marta Marija Serdar pravi še, da je za Slovenijo dobro tudi to, ker bo prišlo do velikih sprememb v pravosodju in policiji. Marta Marija pravi, da je osnova vsega, da se policija in pravosodje prečistita. Marta Marija pravi, da bodo v pravosodju velike težave, sploh potem, ko bo nekdo iz pravosodja odšel in nato se bo začel tam delati red. *( S tem delanjem reda v pravosodju in policiji pa bi le kazalo biti malo bolj previden. Vedno, ko se v Sloveniji zamenja na oblasti politična opcija se začne "delati red" v pravosodju, na tožilstvu, v policiji, Sovi, na področju izobraževanja in še drugih za funkcioniranje države pomembnih področjih. Zaradi tega prepogostega "delanja reda" nam nekatere institucije skoraj več ne funkcionirajo kot bi morale in druge se ukvarjajo same s sabo in ne s potrebami države ter njenih državljanov. Torej s tem "delanjem reda" malo bolj počasi in premišljeno in iskljužno v splošno korist ter ne več v ozko ter kratkotrajno korist nekaterih političnih, oblastnih gospodarskih in finančnih elit )
 
Po njenih napovedih se bo vlada Alenke Bratušek uprla Evropski uniji, ko bo čas primeren za to. 
*( Bravo Alenka! Če te je in te bo res toliko v hlačah ( krilu ), potem imaš našo podporo. Saj če ne boš storila to ti, pa bo v kratkem kdo drug. Ne zamudi torej svoje enkratne zgodovinske priložnosti, ker druge ti ne bo na voljo)


Seveda je hrvaška napovedovalka prihodnosti povedala in prerokovala Slovenkam in Slovencem še veliko drugega kar vse pa si lahko preberete na portalu od koder sem sam povzel nekatere njene napovedi. Če vas torej zanima prihodnost, veselo pokličite na plačljive telefonske številke in zvedeli boste kar ste si želeli slišati. Vedeževalke in vedeževalci so očitno naša prihodnost in ne bodite presenečeni, če boste kdaj zvedeli, da so tudi ti med tistimi, ki iz ozadja posredno upravljajo s to našo nesrečno slovensko državo.


1 komentar:

  1. Odlično plagiator !
    Našo usodo imamo tako rekoč na dlani , v kofetu , ali kartah samo malo je treba odpreti denarnico , pozabiti na SIVO EKONOMIJO in videli bomo vse kot bi gledali skozi okno ! EEEEE , pa še nekaj je zelo pomembno - VERJETI MORATE !!!!!!!

    OdgovoriIzbriši