petek, april 19, 2013

Kako dolgo še nameravajo iz nas delati bedake?

Nekajkrat sem na teh straneh v preteklosti že kritično pisal o naši slovenski nacionalni TV, predvsem njenem prvem programu in davku, ki mi ga mesečno po črki zakona zaračunavajo za njeno funkcioniranje.  Zadnje čase pa zadeva postaja že prav nevzdržna in občutek imam, da so na RTV izgubili vse kompase ter da tam ali vsak počne kar ga je volja ali pa so postali del dobro zamišljenega in vodenega orkestriranega  sistema popolnega poneumljanja gledalk in gledalcev.

Če kaj od tega, res v veliko manjšem in bolj sprejemljivem ter prebavljivem obsegu, počnejo na kakšni komercialni TV me to niti toliko ne moti, ker so njihovi lastniki večinsko ali delno tujci, ki pač zasledujejo čisto svoje svoje interese, mi mesečno ne pošiljajo položnic, in ker je nekdo v preteklosti izumil daljinca s katerim lahko njihov program hitro zamenjam za kakšnega drugega ter bolj gledljivega.

Tako so za moj denar posneli in mi potem 16. aprila predvajali slaboumno oddajo  z naslovom Med spoloma v kateri so nam kar naravnost povedali, da ženske v glavnem mislijo z ritjo, pravih moških, ki bi vsake toliko časa žensko krepko obdelali skoraj več ni in da sem tudi sam postal poženščena moška spaka, če slučajno že homoseksualec nisem in da kot tak degeneriran moški potem še nadaljujem svojo človeško vrsto. Nekaj o tem sem že takrat nameraval zapisati, pa so me prehiteli drugi in modrejši od mene, ki so javno povedali oziroma na veliko povednejši, strokovno utemeljen ter razumljivejši način zapisali, kaj si o tej oddaji, udeležencih, ki v njej nastopajo ali se jih omenja  ter o njeni avtorici, mislijo. Sam naj tokrat zapišem le, da se z njihovimi ocenami in ugotovitvami popolnoma strinjam in da bi zelo rad poslal sporočilo novemu ministru za kulturo v slovenski vladi ter od njega kot davkoplačevalec in zavezanec za plačilo prispevka za RTV zahteval, da se končno že posveti vsebinski zasnovi ter kadrovski zasedenosti javnega servisa RTV in da tam že končno naredi red ter mi zagotovi  prebavljiv ter sprejemljiv TV program. Pravi absurd je že, da nekoga plačujem zato, da ta iz mene potem za moj denar dela popolnega bedaka in se iz mene dnevno norčuje ter me zavaja.

Še veliko huje in še bolj nevzdržne razmere pa so na notranje političnem delu programa javne RTV. Prav očitno in s pravo slastjo poročajo le o težavah nove vlade Alenke Bratušek ter njenih ministrov. Če se kje v kakšnem tujem medijo pojavi kak prispevek, ki napoveduje skorajšnji bankrot države Slovenije in  okupacijo s strani Bruslja, pa doživljajo že prave politikantske orgazme. V tem prednjačita predvsem oddaji Slakovi Pogledi Slovenije in  Odmevi.  Tako je v sinočnji oddaji Pogledi Slovenije Slak zbral cvet slovenskih neoliberalcev in predstavnikov tujega kapitala, ki so z ognjem in mečem planili ter grizli in krvoločno trgali vse kar nova vlada počne ali ne počne in kar še ji ni uspelo, pa bi ji po njihovem mnenju že moralo. Prav uživali so v svojih ugotovitvah kako se nam v kratkem ne piše nič dobrega, klicali na pomoč ekonomsko finančne okupatorje v podobi zlovešče Trojke iz tujine, ki da bodo prišli ter v naši slovenski deželi končno naredili red, ki bo seveda vzpostavljen po njihovi podobi.

Pri tem jim je Slak predvajal posnetke nastopa predsednika parlamenta Janka Vebra v katerih ta med ostalim navaja, da bi bilo nekritično prodajanje preostalega in pomembnega državnega premoženja ter  naravnih virov tujcem enako veleizdaji. Kdo pa lahko stori akt veleizdaje? Odgovor je relativno preprost. Narodni izdajalec ali pa popoln debil na odgovornem družbenem položaju. Ponovno so ponovili staro mantro, da pač država Slovenija in v njej živeče državljanke ter državljani ne moremo imeti nacionalnega interesa, ker nekaj takega sploh naj ne bi več obstajalo. Če bi njihove teze obveljale bi si seveda morali takoj zastaviti vprašanje, zakaj pa potem sploh imamo svojo državo in državno ozemlje ter  vse njene oblastne, zakonodajne in sodne institucije, zakaj rabimo slovensko politiko, čemu obstoj slovenskega jezika, kulture, zakaj vzdrževati slovenski izobraževalni sistem, zakaj ustvarjati slovenski pravni red in upravno ureditev?

Vse materialno ter profitabilno, ki prinaša denar ter krepi finančne in materialne temelje gospodarskega sistema neke države naj bi torej bilo v rokah tujcev, Slovenci pa bi verjetno le zaradi kakih  nostalgičnih folklornih razlogov potem vzdrževali in plačevali vse zgoraj našteto, da tujih lastnikov večine premoženja v državi ne bi še s tem obremenjevali. Odgovor na to dilemo je sila preprost. Če nimamo več s čim gospodariti, potem nimamo več tudi s čim upravljati ter tako nimamo več najosnovnejših pogojev za narodov obstoj. To bi ali bo pomenilo konec slovenstva. 

Trop neoliberalcev s katerimi se je sinoči obdal Slak v tej nesrečni oddaji, je razkril vso bedo slovenske neokolonialistične pete kolone. Nek pomemben tujec je pred dnevi za Slovenijo povedal, da so tuji zunanji finančni in kapitalski požrešneži zavohali kri in kot pobesneli morski psi sedaj planili na svojo naslednjo žrtev, po tem, ko so pred tem že razmesarili Španijo, Portugalsko, Grčijo, Ciper in še kakšno državo juga EU povezave. Slovenija je enostavno prišla na vrsto in zunanjih zahodnih kapitalskih in kolonialističnih  krvoločnežev sploh ne zanima ali se je sposobna sama izvleči, temveč je sedaj le vprašanje, kako ji kaj takšnega onemogočiti in jo kar najhitreje uničiti ter si jo v popolnosti podrediti. Po vsem kar se v zvezi z našo državo zadnje dni dogaja, bi sam morske pse, ki jim take zlobe ne bi želel pripisati, raje zamenjal kar za krvoločne hijene. Tuje in domače.

V obeh navedenih oddajah nacionalne TV,  Pogledi Slovenije in Odmevi, je novica, ki ji posvetijo največ pozornosti in časa ter se pri tem še prav uživaško naslajajo, le novica, ki nam napoveduje gospodarski, finančni ter narodni kolaps. Vsaka ponesrečena ali nespretna poteza oziroma izjava vlade ali njene predsednice je pospremljena z neverjetno škodoželjnostjo in napovedjo črne bodočnosti. Očitno se na nacionalni TV sploh ne zavedajo, da neuspeh vlade pomeni sočasno neuspeh celotne države in v njej živečih državljank in državljanov. Ne morem se spomniti ene same države v Evropi v kateri bi si  nacionalni medij in tam zaposleni novinarji ter uredniki, tako zelo želeli slabo lastnim državljankam in državljanom in se veselil propada lastne države. Očitno je nekaj takega mogoče le v Sloveniji.

Za konec tega zapisa in v vednost vsem tistim, ki javno in prikrito, doma ter v tujini,  pozivate k prihodu bruseljske Trojke in s tem k prisilni upravi tujcev nad našo državo, da bomo državljanke in državljani to dejanje razumeli kot okupacijo države Slovenije in se temu primerno tudi odzvali ter ravnali. Kdor naši  Slovenski državi ne želi pomagati, naj se vsaj vzdrži dejanj, ki ji ali bi ji lahko škodovala. Smo v težavah in želimo jih rešiti. Če želite nam pomagajte, če ne, pa nas pustite lepo pri miru in prste vstran od Slovenije. To velja tako za domače politikante in neoliberalne vsevedneže in preroke kot za tuje neokolonialistične krvoločneže iz Bruslja, severa EU povezave ali kakega drugega dela sveta.







2 komentarja:

  1. Vse to, kar si napisal, bi lahko napisal pred natanko letom dni. Glede na to, da se iz zapisov vidi, da si deklariran levičar (kar ni nič narobe), bi zvenela tvoja kritika veliko bolj verodostojno. Zlasti tisto o pomaganju in ne škodovanju.

    Vendar se sam tudi takrat ne bi strinjal s tabo. Vsekakor je to zapis, ki ne sodi nikamor.
    Najbolj neumen je seveda tisti del, ki govori o profitabilnem delu gospodarstva, ki naj bi bil v rokah tujcev. Že nekajkrat sem slišal neumnosti na temo dobičkov javnih podjetij, ki naj bi povečevali naše bogastvo. Zlasti dokapitalizacije teh podjetij me prepričujejo, kako prav imajo varuhi nacionalnega interesa. (mimogrede, slišal sem, daa bodo Avsrtijci preselili Luko Koper v Salzburg.)

    Ni ti všeč oddaja Pogledi Slovenije? Meni je. Ni pa mi všeč Studio City. Tebi je. Zaradi mene ga lahko gledaš še naprej, ko bo na sporedu moja oddaja pa mirno uporabi čarobno napravo.
    Tvoja ideologija sicer res sodi v sredino 20. stoletja, toda ti živiš vsaj v dobi informatike. TV naročnino ne plačuješ sam, temveč jo plačujem tudi jaz.

    Zares težko se je zadrževati z nekaterimi levičarji, ki so napadalni kot stekli psi, kadar gre za popenjene desničarje, kar je upravičeno, vendar samo za tiste, ki enaka merila uporabljajo zase. Sicer so vredni vsega prezira.

    OdgovoriIzbriši
  2. hmmmm a bi lahko naštel 5 stvari iz včerajšne oddaje, in jih potem še argumentiraš, kot sam praviš kot poneumljanje gledalk in gledalcev?!!
    p.s.
    pa sam ne začni z nacionalnim interesom, ko slišim zanj, mi gredo kocine pokonci......

    OdgovoriIzbriši