četrtek, april 25, 2013

Se bodo bogovi zadovoljili s to skromno daritvijo?

Že nekaj dni me mediji dnevno obveščajo o vsem kar se na sodiščih dogaja z nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak. Očitno je ženska že pečena in zaradi njene nesrečne usode osebno seveda nimam prav nobenih moralnih ali celo čustvenih težav. Težavo imam le s tem, da sem prepričan, da si le z obsodbo in napotitvijo za zaporniške rešetke neke Hilde Tovšak, svojega obraza ne bo oprala slovenska pravna država in krivde za propad slovenskega gospodarstva ter slovenske države le ne bomo mogli zvaliti na neko direktorico propadle gradbene firme.

Ena lastovica naj ne bi prinesla pomladi pravi star pregovor. In samo Hilde ne bomo mogli obdolžiti za sedanje stanje v državi, za 145.000 brezposelnih, za mizerne pokojnine nekaj sto tisoč upokojencev, za propad skoraj dobre polovice podjetij realnega sektorja, za sto tisoče slabo plačanih delavcev, za propadli pokojninski sistem, za razmajan zdravstveni in izobraževalni sistem in da ne naštevam dalje. Hildi tudi ne bomo mogli naprtiti odgovornosti za nove davke, ki jih v kratkem napoveduje vlada Alenke Bratušek in bi naj udarili po že skoraj praznih žepih državljank in državljanov.  Predvideval naj bi se dvig višje stopnje DDV, izumili naj bi celo nek krizni davek, uvedli naj bi  davek na nepremičnine za katere niti nismo prepričani, da so vse popisane in da so vse tiste, ki popisane so, tudi pravilno popisane in ovrednotene. Skoraj vsak teden se kje odkrije kakšna nepremičnina ogromnih dimenzij ter velikih vrednosti članov katerega  od parazitskih lobijev ali oderuških kast, ki je popisovalci na terenu "niso videli".  So pa popisovalci seveda pri "malih" državljanih videli vsako leseno vrtno lopo ali čebelnjak v izmerah 4x4 metre.

Ob Tovšakovi se za žrtvovanje ljudskim bogovom in za umiritev vesti članom političnih in drugih lobijev pripravljajo še Kordež, Bavčar, Zidar, Šrot in še nekaj znanih nekdanjih gospodarstvenikov. Glede na razmere v državi je seznam vsekakor zelo skromen, ker bi moral biti neizmerno dolg in policija, tožilstva ter sodišča bi morali delati nadure ter ob prostih dnevih in praznikih in država bi morala pospešeno graditi nove zaporniške kapacitete. Pa tudi, če bi vse to bilo tako, bi nam še vedno nekaj pomembnega manjkalo. Vsi ti gospodarstveniki, ki so že v sodnih, kazenskih ali preiskovalnih postopkih in tisti, ki se jim bodo mogoče v prihodnje še pridružili, nič od tega kar so počeli ne bi mogli početi, če jim tega ne bi dovoljevali slovenski politiki in njim podrejeni bankirji, predsedniki in člani slovenskih vlad in poslanke ter poslanci slovenskega državnega zbora ter odgovorni v raznih ministrstvih in službah državne uprave. Iz teh navedenih logov pa na današnjem in skoraj gotovo tudi na kakem bodočem seznamu kandidatov za privedbo pred sodnika, ne bomo našli. Slovenska pravica je očitno hudo slepa.

Tudi če polovimo vse nepridiprave iz gospodarskega sektorja, jim dokažemo krivdo ter jih obsodimo in pošljemo za rešetke, smo opravili le slabo polovico dela. Dobra polovica najbolj pravih in največjih  krivcev za nesrečo ljudi živečih v državi Sloveniji in krivih za propad države Slovenije, bo še vedno na prostosti in uživala v svojih prigrabljenih materialnih dobrinah ter prilaščenem denarju in se nam vedno znova vračala ter ponujala na volitvah. In mi jih bomo seveda vedno znova volili. Tako na državnem nivoju kot tudi na lokalnih nivojih.  Ne le lepa dekleta, očitno kar večina državljank in državljanov ljubi barabe.

Zastavlja se vprašanje ali si državljanke in državljani sploh zaslužimo kaj boljšega kot se nam dogaja in kaj vse hudega se nam bo moralo še zgoditi, da nas bo končno že srečala pamet. Ta pamet, ki nas že dolgo ter vztrajno išče in mi se ji uspešno izogibamo.

Prav očitno se slovenski politiki igrajo z našo usodo in usodo države. Se sprenevedajo, nam lažejo, si drug drugemu nagajajo, se v tujini sramotijo ali udinjalo EU birokratom in bruseljskim funkcionarjem, o ničemer se ne morejo ali ne želijo dogovoriti. Enotni so le, ko gre za nove obremenitve obubožanega ljudstva in poseganje v njegove že tako prazne žepe in enotni so v svojih privilegijih ter oblastnih in izkoriščevalnih ambicijah.








Ni komentarjev:

Objavite komentar