torek, april 02, 2013

Ustavite slovenske velike Evropejce!

Imam privilegij, da mi po elektronski pošti občasno z raznih naslovov pošiljajo pisna gradiva vstajniški skupin in drugih organizacij, ki naj bi se zavzemale za preseganje težav v katerih smo se kot država in ljudstvo znašli ter za neko drugačno in ljudem bolj prijazno Slovenijo. Z mnogimi stališči, prizadevanji, pogledi in predlogi objavljenimi v teh sporočilih se strinjam in bi jih podprl.

Vendar med to poplavo sporočil ter kvazi političnih programov vedno pogosteje zaznavam poglede in stališča, ki niso le krepko naivna in jih lahko mirno pripišem politični in strokovni naivnosti njihovih avtorjev in skupin, ki jih posvajajo, temveč so nekatera za usodo naše države in v njej živeče ljudi lahko tudi usodna. Teh pa skoraj gotovo ne morem pripisati le dobro misleči naivnosti njihovih avtorjev. Tukaj gre že za nekaj drugega in zelo nevarnega.

Pri tem se mi pogosto zastavlja vprašanje v čem za hudiča se sploh še razlikujejo naši samozvani levičarji, nekatere vstajniške skupine ter posamične politično samo organizirane združbe državljank in državljanov od skupin, organizacij ter strank , ki naj bi jih dobršen del slovenske javnosti uvrščal med desno ali nazadnjaško usmerjene. Razlik med njimi je vedno manj in so vedno bolj zabrisane. Novodobni ljudski revolucionarji vse pogosteje nastopajo z zahtevami zelo podobnimi tistim, ki so jih želeli uveljaviti nekateri skrajni desničarji v obdobju naših prvih nekaj po osamosvojitvenih let. Tako lahko iz teh pisnih dokumentov razberem, da bi se nekateri radi ponovno šli lustracije in že kar določajo merila ter kriterije po katerih bi oni lustracijo izvedli. Tako kot desno usmerjene in tudi večina ostalih parlamentarnih strank, bi tudi oni radi spreminjali volilno zakonodajo ter jo prilagajali nekim svojim pričakovanjem in koristim. 

Lahko pa se z njimi strinjam glede bližajočega se spreminjanja ustave in referendumske zakonodaje. Čeprav sam nisem več tako trdno prepričan, da gre res le samo za poskus slovenskih političnih elit po omejevanju demokracije in utrjevanju njihovih pozicij ter krepitvi moči in ohranitvi oblasti za vsako ceno. Vedno bolj se mi dozdeva, da bi lahko bila tudi ta ihta in neverjetna složnost parlamentarne opozicije ter koalicije, prejšnje in sedanje, ne glede na nedavno zamenjavo vlog v parlamentu,  po spremembi ustave in zakona, s katerim bi omejili vpliv ljudstva na odločitve oblasti, pogojena od zunaj. V tem prepričanju me zadnje čase vse bolj potrjujejo grozeče napovedi v objavljenih pisanjih nekaterih evropskih in svetovnih medijih in izjave nekaterih vplivnih EU institucij ter politikov. Občutek imam, da se s temi zunanjimi medijskimi in političnimi pritiski v državi Sloveniji počasi ustvarja vzdušje izrednih razmer in priprava ljudstva na to kar se nam pripravlja. K temu orkestriranemu zunanjemu pritisku pa se pridružujejo tudi nekatere domače politične in druge interesne skupine ter vplivni posamezniki, ki vsak dan manj prikrito ter že kar glasno vabijo EU Trojko v državo. 

Potem pa včeraj dobim po elektronski pošti najnovejši pisni material ene od skupin iz okolja vseljudskega gibanja in slovenske ljudske vstaje, ki zapiše:


 ZAHTEVE TROJKI  da zahteva od vseh  poslancev Slovenije,  takojšnje uresničevanje vseh v tem tekstu predlaganih nujnih ukrepov za obsodbo odgovornih za bankrot Slovenije in za odpravo njihovih posledic na osnovi zakonov sprejetih po predčasnih volitvah. Trojka ima mandat tudi odpraviti vzroke in posledice bankrota ne le za upnike izven Slovenije, temveč tudi dolga do državljanov Slovenije, ker so nam  odvzeta vsa demokratična orodja, sicer do tega žalostnega in sramotnega bankrota države ne bi prišlo in da tudi ne sme več priti. Trojka izvaja politične zahteve in pravice prebivalcev EU , da živimo vsi v Evropi demokratični družbi in zato uspešni državi.

Se avtorji tega pisanja sploh zavedajo kaj se jim je zapisalo in kaj s takšnimi pisanji sporočajo slovenskim državljankam in državljanom? Res resno mislijo s tem, ko EU Trojki že v naprej podeljujejo legalnost in legitimnost prevzema oblasti v državi Sloveniji in se, tudi v mojem imenu,  prostovoljno odrekajo še temu malo državne suverenosti, ki  je politiki v preteklih dveh desetletjih še niso zabarantali? Sam nisem nikogar v tej državi pooblastil, da sme to početi v mojem imenu, ker je država Slovenija ravno toliko moja kot je od tistih, ki sedaj vabijo EU Trojko in ji izročajo oblast nad mano ter mojo prelepo deželo. To bo okupacija države Slovenije, pa lahko kdo to imenuje ali tolmači, razlaga in prikazuje kakor pač želi.

 V čigavem imenu in za koristi koga to počnejo ter podeljujejo neke oblastne in okupacijske mandate tej EU Trojki? Nas vse to prav zastrašujoče ne spominja na štirideseta leta prejšnjega stoletja, ko so posamezne politične in kulturne skupine na slovenskem klicale in vabile "prijatelje", ki da naj čim prej pridejo, da bi nam prinesli novo kulturo, nov red in disciplino in nas poevropili? Še samo nekaj dni nas loči do črnega in krvavega zgodovinskega datuma, ko so "prijatelji" tudi res prišli. Razlika je le v tem, da so takrat prišli s tanki in bi naj sedaj prišli z evri ter vsiljenim pravnim in oblastnim  redom. 

Kaj je narobe z nami Slovenci? Nekoč so narod v nesrečo spravljali slovenski veliki Avstrijci, potem slovenski veliki Nemci, Italijani in Madžari, nato slovenski veliki Jugoslovani in danes njihovo sramotno tradicijo nadaljujejo slovenski veliki Evropejci. Kje je sploh še kak velik Slovenec?





 

 




Ni komentarjev:

Objavite komentar