torek, marec 26, 2013

Kdo si to tako zelo želi okupacije Slovenije?

Po padcu Cipra in namigih nekaterih dobro obveščenih virov  naj bi sedaj bila na vrsti Slovenija. Če pozorno preberemo včerajšnje tuje in danes tudi že nekatere slovenske spletne medije, je odločitev očitno že padla. Ekonomsko finančna vojna napoved se nam tiho  že vroča.

Obmolknili so naši slovenski poslanski janičarji v Bruslju, ki so bili vedno radi zelo glasni in polni razno raznih nasvetov in demagoških napotil. Vrstijo se srečanja nekaterih politikov, domačih in tistih iz tujine, ki bi jih lahko z dobršno mero sumnjičavosti označili kot nujno medsebojno ter operativno obveščanje in pripravo na to kar bo v kratkem sledilo in bo po slovenski javnosti udarilo kot strela z jasnega neba.

Nekateri slovenski medijski, politični, desno ideološki in ekonomsko finančni krogi prav privoščljivo kličejo po prihodu tako imenovane EU trojke in s tem po ekonomsko finančni okupaciji dežele ter v njej živečih državljank in državljanov. Verjetno vsi ti in njihovi naivni verniki pričakujejo, da si bodo z uvedbo prisilne uprave EU trojke nad državo Slovenijo, vsaj delno ozdravili svoje zablojene strokovne, politične in ideološke frustracije, ki so jih doživeli v nekaj zadnjih mesecih. Niti si ne vem prav pojasniti zakaj me politične razmere v današnji Sloveniji tako zelo spominjajo na razmere tam v tistem črnem letu, ko se je na naših tleh začela druga svetovna vojna. Zagotovo ne le zaradi tega, ker je tudi takrat po nas udarila trojka s tanki in bi nam sedaj naj grozila neka nova trojka s politično in ekonomsko finančno okupacijo ter diktaturo.

Vedno bolj se  mi dozdeva, da ni več vprašanje ali sta nova vladna koalicija in ekipa nove vlade Alenke Bratušek sposobni najti ustrezne rešitve ter v praksi uveljaviti zadostne ukrepe in tako slovensko državo obvarovati pred grozečo nevarnostjo, temveč je sedaj le še vprašanje ali ji bodo nekateri domači krogi in predvsem tisti iz Bruslja ter držav severa EU to sploh dovolili oziroma omogočili. Bivši predsednik vlade Janez Janša je takoj, ko je spoznal, da bo zamenjan, začel na ves glas po svetu razlagati, da je Slovenija pred bankrotom, ki naj bi se nam dogodil že v nekaj mesecih. Takšne informacije seveda v svetu, še posebej, če jih na ves glas trobi prvi človek vlade, nikoli niso preslišane in vedno povzročijo škodljive posledice. Če pa so bili z njegovo zamenjavo ogroženi še kakšni interesi določenih političnih, gospodarskih ali drugih interesnih krogov v tujini, ki so z njim sklepali tihe dogovore in imeli določena interesna pričakovanja ter so z njim izmenjevali konkretne zaveze, ki jih sedaj ne bo mogoče realizirati, potem je prihod EU trojke v Slovenijo že skoraj neizbežen.

Kako so se ali se na ekonomsko, finančno in politično okupacijo odzivajo državljanke in državljani v posameznih južnih deželah EU povezave lahko seveda spremljamo, če prebiramo predvsem tuje medije. Domači mediji so s temi informacijami relativno skopi in še veliko tega kar poročajo in objavljajo je prirejeno ter največkrat zelo olepšano. Zelo malo lahko v domačih medijih preberemo o tem kako se v posameznih državah na nasilne in vsiljene ukrepe od zunaj odzivajo skupine intelektualcev in kaj vse se v resnici dogaja na socialnem področju v teh deželah. Še manj lahko prebiramo o tem kašne posledice v družbah ter posameznih slojih teh družb v posamezni državi povzročajo ti nasilni ukrepi. In kar je še najbolj zanimivo, prav nič ne uspevamo nikjer prebrati kakšne pozitivne učinke dajejo ti ukrepi v teh državah, čeprav so jim nekatere že kar lep čas izpostavljene. Kje je torej po vsem tem času kakšna luč na koncu tunela v Grčiji ali Španiji? Ni je. Prav nasprotno. Ljudstva teh držav so v vedno večji bedi, število samomorov nezadržno narašča, vedno več je ljudi, ki so izgubili popolnoma vse in so se znašli s svojimi družinami na ulicah, naraščata nestrpnost in nasilje do tujih priseljencev, krepijo in razraščajo se ideje skrajno desnih ideologij, narašča nasilje v družinah in v družbi kot celoti, še vedno propadajo podjetja v realnem sektorju in s tem delovna mesta in ne ustvarjajo se nova, razsul se jim je javni sektor, ki ne zagotavlja več kvalitetnega šolstva, zdravstvenih storitev, razpadle so jim pokojninske blagajne, sesuli so se jim finančni in bančni sistemi in še bi lahko naštevali posledice ekonomsko finančne in politične okupacije teh držav. Kdaj bodo torej v teh državah vidni kakšni prvi znaki njihovih gospodarskih, finančnih in socialnih okrevanj kot posledica delovanja ukrepov EU trojk?

Vse to in še kaj zraven nas torej čaka, če bomo dovolili in se uklonili diktatu domačih ter tujih izkoriščevalcev. Vprašanje je, če se ob vsem kar se nam je v preteklosti že dogodilo, vsemu temu še sploh lahko izognemo. Nekaj malega upanja seveda še vedno je. Nismo se v EU rodili in tako ni nujno, da v EU tudi umremo.


13 komentarjev:

  1. Kdo so ti tuji izkoriščevalci? Tisti, ki nam vsako leto posodijo nekaj milijard, da pokrijemo socialne transfere in plače v javnem sektorju?
    Dokler jim lahko ta denar vrnemo, se nimamo česa bati.
    Če menimo, da ga vrniti ne moremo, se nehajmo zadolževati.
    Slednje je najboljši način, da ohranimo suverenost.
    Ampak, smo sposobni v ta namen uravnotežiti naše javne finance, torej zapraviti le toliko, kot ustvarimo, ne pa 2 milijardi več letno?
    Pri nas je problem že, če katerakoli vlada želi nekaj odstotkov znižati plače v javnem sektorju...
    Kruta realnost je, da zaradi razvajenosti in visokega standarda nismo sposobni živeti drugače, kot na puf. Ampak ta zapitek bomo plačali. Kot ga plačujejo Grki in Ciprčani.

    OdgovoriIzbriši
  2. Po tvojem včerajšnjem članku, ki je, čeprav se z zaključki nisem strinjal, pripeljal do zanimivih odzivov, je današnji razočaranje.
    Resnično, če hočeš pisati kredibilen blog (mislim, da ga hočeš, sicer ti niti ne bi odgovarjal) se boš moral najprej otresti tako leve kot desne religioznosti, takoj za tem pa priznati kredibilnost tako levim kot desnim inteligentnim piscem. Brez tega boš vedno le še eden od kričačev in cepetavčkov v neplačani službi ene ali druge politike kratkoročnih ciljev. Škoda.

    OdgovoriIzbriši
  3. No, če si bil včeraj blizu dna, si ga danes že dosegel. Škoda nadaljnjega komentarja.

    Partizani so za Svobodno Slovenijo, domobranci za Veliko Evropo. Tako preprosto je to.

    OdgovoriIzbriši
  4. Resitve za Slovenijo so prav taksne, kot jih je ze pred leti sprejela Litva - 40% znizanje standarda - vrnitev na izhodiscno leto 1990. Pravo vprasanje je, ALI SLOVENIJA IMA CLOVEKA IN STRANKO! KI BO TO NAREDIL? Alibi za taksne reze bo prihod EU TROJKE! Kako hitro se bomo pobrali pa bo odvisno od tega, ali bomo uspeli vrniti drzavi vsaj del pokradenega drzavnega premozenja. TUDI ZA TO BO POTREBNO IMETI DOVOLJ TESTOSTERONA. Bati se je le, da bo tudi pri nas drzavno malho polnilo drzavljanom konfiscirano premozenje - prevara z razvrednotenjem lastne valute, ki ima enake ucinke, pac ne bo mogoca, ker nimamo lastne valute.

    OdgovoriIzbriši
  5. Denar, ki ga ustvari Slovenija, mora ostati Slovencem in ne sme odhajati v tujino. Mora se vrniti za socialo, družine in nova delovna mesta. To je edino pravilo, ki se ga moramo držati. Kjer so si to uzakonili, jim gre dobro, npr. v Avstriji. Kjer pa banke ne delajo za svoje ljudstvo in denar oz njih kradejo jamniki in cerkev in razni tajkuni, pa gre slabo in zanič. DENAR, KI GA SLOVENCI USTVARIJO, MORA NAZAJ K SLOVENCEM!

    OdgovoriIzbriši
  6. Slovenske Velike Evropejce in desničarje očitno že grabi panika, ker se zavedajo, da v kriznih ter zelo nepredvidljivih družbenih in varnostnih razmerah ne bo več nič tako kot je bilo. Pa kaj hitro se lahko kdo spomni, da bi se morebiti malo bolj resno pogovorili z vsemi tistimi, ki so kakor koli na državni ali lokalnih nivojih v preteklosti sodelovali v oblasti. Ker za veliko nesrečo ljudi bo pač nekdo moral biti kriv in nositi kakšne posledice. V takšni maščevalni gneči pa lahko tudi kak nedolžen dobi po betici. Pa nič hudega, bo označen za kolateralno škodo, ki se ji ni bilo mogoče izogniti.

    OdgovoriIzbriši
  7. Takšnih komentarjev ne rabimo ker vemo kaj se dogaja v naši državi. Sedaj je pa kriv janša, ko je Slovenijo že potegnil iz dreka in bi se lahko začeli pobirati. Saj ni janša dal intervju v nemški časopis ampak šivilja in takoj je padlo po nas. Državni udar levakov je uspel, crknili pa bomo vsi. Na to strici niso raćunali, ker ne poznajo ekonomije. Država ne more subvencionirati podjetij, pač pa samo banke. Banke pa država lahko rešuje, vendar je to davkoplačevalski denar, ki ga je treba še posebno strogo nadzirati, ker je bilo že toliko pokradenega in tudi ni ga.
    Strici in jankovič s pomočjo viranta in erjavca so nas uničili. Toš pa še kar piše ocene, da je najbolj priljubljen politik potočnik, da ima vlada 60 % podporo in podobne bedarije. Časopisi razen Reporterja pa nič. Samo o vremenu in nesrečah na cesti še pišejo. Svetovna štala.

    OdgovoriIzbriši
  8. ja šur naturlih - Janša je kriv... pa pika.
    sicer pa... a je zate opozarjanje o vedno bližnji realnosti po prihodu trojke pa kar privoščljivo klicanje...
    aha... ta ekipa pa ne bo mogla...
    ne pa kaj bo sploh zmogla glede na svojo sposobnost
    ja, ja, semantika je kriva
    ;-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Kakšne pišejo nekateri. Ta komunizem je 70% Slovencev totalno skuril možgane.Kaj takega ne najdeš več v Evropi.
    Vidijo le izkoriščevalce. Zadolževali bi se, živeli preko ustvarjenega in ko je treba vrniti tuliti o kapitalizmu in izkoriščanju. Kako je majhen svet za teh 70%.

    OdgovoriIzbriši
  10. Oktobra je bil donos na oveznice 4.5%, danes je presegel 6%.
    Seveda je kriv Janša.
    Ta finančni trgi ne zaupajo vladi si komunajzarji niti ne upajo pomisliti.
    Do žalostnga konca bodo lajali kako je vse zjebal Janša.
    Na kretene tipa Križanić, Lukšić in podobne iz vlade Pahorja še pomisliti neznajo.
    namesto dabi uvedli varčevanje takoj leta 2009, so kupovali socialni mir z zadolževanjem (cca 2,2 miliarde EURU/leto).
    In spet je kriv Janša.

    OdgovoriIzbriši
  11. (((Strici in jankovič s pomočjo viranta in erjavca so nas uničili. Toš pa še kar piše ocene, da je najbolj priljubljen politik potočnik, da ima vlada 60 % podporo in podobne bedarije. Časopisi razen Reporterja pa nič. Samo o vremenu in nesrečah na cesti še pišejo. Svetovna štala.))))

    V to godljo sta nas spravila janša in bajuk . največji bedaki pričakujejo , da nas iz nje lahko reši janša . slovenija se je najbolj zadolžila v letih 2004 do 2008. To je dokazano !

    OdgovoriIzbriši
  12. @Anonimni26. marec 2013 20:39

    Seveda, Janša in Bajuk sta se bala korenite zamenjave vlade leta 2004, zato sta začela tajkunske prevzeme, da jih ne bi prehitela, glej hudiča, spet Janša in Bajuk...

    Kdo je tukaj neumen...???

    LP Danilo

    OdgovoriIzbriši