ponedeljek, november 17, 2014

Vi kar zamahujte z roko!

Predsednik ruske vlade Dimitrij Medvedjev je pred dnevi zahodne države opozoril, da se po končanih gospodarskih sankcijah, ki so jih uvedli proti Rusiji, vsa podjetja iz teh držav ne bodo mogla vrniti na ruski trg. Tudi če ruski premier Medvedjev tega sedaj ne bi javno povedal, se mi je to zdelo precej verjetno, ker so na mnogih gospodarskih in trgovskih področjih, ki so jih doslej pokrivala podjetja iz držav zahoda, njihova mesta zavzela podjetja iz drugih držav, ki sankcij proti Rusiji niso uvedla in tako tudi niso deležna  Ruskih povračilnih ukrepov. Da na tem področju razmere niso dobre, priča tudi predčasni odhod predsednika Rusije Vladimira Putina z vrha G20 v Avstraliji. Voditelji zahodnih držav članic G20 in tako seveda tudi večine ostalih, ki jih za roke vodijo in usmerjajo ter jim dejanja določajo ZDA, zelo podcenjujejo Rusijo in njeno politiko ter rusko sposobnost preživeti v ekonomskih okoliščinah v katerih bi največji del zahoda katastrofalno klecnil. O vlogi EU v tej zgodbi pa tako ni vredno niti posebej govoriti, ker imajo prav tisti, ki pravijo, da je EU pripeljana v stanje ameriške gospodarske, finančne in vojaške kolonije. Z morebitnim sprejemom in uveljavitvijo tistih treh nesrečnih politično- pravno- gospodarsko in finančno zavezajočih sporazumov med EU ter ZDA in Kanado ne bo moglo biti več prav nobenih dvomov v kolonialno podrejenost EU. S tem bo amerikanizacija EU dokončana in EU bo praktično čisto navadna kolonija ZDA v popolnem pomenu te besede.

Med članicami EU je kar nekaj držav, ki vedno bolj spoznavajo nevarne pasti v katere jih ob podpori nekaterih večjih vodilnih in ekonomsko močnejših evropskih držav peljejo ZDA in o tem tudi vedno glasneje govorijo. Kje pa smo v vsem tem mi Slovenci? Nam je seveda dodeljena le vloga malega in nepomembnega, prestrašenega ter molčečega opazovalca in izvrševalca, ki se pač mora s to vlogo sprijazniti in nositi tudi vse posledice. Slovenski gospodarstveniki že lep čas, čeprav nekam boječe,  opozarjajo, da se zgodba za naše gospodarstvo ne bo dobro končala. Če se ne bo dobro končala za naše gospodarstvo, se bo še veliko slabše končala za prebivalstvo države Slovenije.

Ukrajinsko krizo so brez slehernega dvoma zakuhali politiki EU in ZDA in se očitno pri tem krepko ušteli ter svet pripeljali na rob svetovnega vojaškega spopada. Mnogi politiki nekaterih držav članic  EU se tega že resno zavedajo in tako danes o Krimu sploh ni več govora, vedno bolj jasno postaja, da sta postali osrednja točka preloma in preizkusa zdrave pameti sedaj obe uporniški proruski vzhodno ukrajinski republiki in tudi kdo je pobil tistih 300 nesrečnih in nič krivih ljudi v malezijskem letalu,  skoraj več nikogar posebej ne zanima, ker tisti, ki o tem kaj morajo vedeti, to tudi zelo dobro vedo.

Po ukazu ZDA so politične elite v Bruslju, Parizu, Londonu in Berlinu, tudi v našem slovenskem imenu, uvedle gospodarske sankcije proti Rusiji, na katere so seveda Rusi odgovorili s povračilnimi gospodarskimi ukrepi. Državljani Slovenije bomo tako plačali davek za nekaj za kar nismo niti najmanj krivi in za nekaj česar nismo povzročili. Zakaj? Zaradi hlapčevskega obnašanja hudo razdeljene, med sabo sprte in nesposobne slovenske hlapčevske politike, ki ne ve kaj naj s svojo državo počne, kako in predvsem kam naj jo vodi  ter kako zavaruje dolgoročne interese ter koristi države in v njej živečih ljudi. Čeprav skušajo nekateri slovenski politiki, redki ekonomisti in mnogi veliki EU verniki in demagogi, v svojih javnih nastopih zmanjšati vpliv zahodnih sankcij proti Rusiji in ruskih povračilnih sankcij, na slovensko gospodarstvo in državno ekonomsko stabilnost, jim to ne uspeva ravno najbolje, ker jih sedaj že dnevno demantirajo slovenski gospodarstveniki. Na koncu bo seveda, tako kot vedno doslej, račun izstavljen slovenskemu gospodarstvu in državljankam ter državljanom države Slovenije.

S čim in kako pa si bo država Slovenija po končanju te nesrečne zgodbe, ker vsake zgodbe je enkrat konec in bo tako nekoč tudi te, opomogla in se ponovno poskušala postaviti na noge? Banke bomo po ukazu Bruslja morali prodati. Pravkar teče postopek prodaje 15 zelo pomembnih in relativno uspešnih državnih podjetij in razprodaja ter privatizacije še drugih državnih gospodarskih ter naravnih resursov se bodo še nadaljevale, vse tako dolgo dokler nam ne bo nič več ostalo. Veliko večino strateško pomembnih naravnih virov ( voda, gozdovi, infrastruktura in še kaj ), gospodarski in celoten finančni sektor bodo obvladovali tujci, ki jih bodo vodili njihovi multinacionalni profitni in tudi njihovi nacionalni interesi. Ker Slovenci smo se morali svojemu nacionalnemu interesu odpovedati oziroma so nam ga celo prepovedali. Vsi drugi ga smejo imeti, le Slovencem ni dovoljen. Pa za nič od tega s čimer smo stopili na pot lastnega samouničenja nam niso krivi Rusi!












6 komentarjev:

  1. Upam, da se tvoja napoved ne bo uresničila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kolega, si upaš napovedati kako bo to kar je danes še država Slovenija izgledalo leta 2050? Skoraj gotovo ne bo obstajala v formi in državni obliki kot jo danes poznava.

      Izbriši
  2. Kako naivno - "napoved, ne uresniči se! Plis, plis!"

    Zakaj pa recimo Izrael ni pristopil k sankcijam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi Madžari se niso želeli ukloniti in so jih sedaj dolete "faceook" demonstracije, ki po organizaciji precej spominjajo na tiste arabske. Srbe pa so tako že skoraj do kraja potunkali.

      Izbriši
    2. Seslja so spustili da bi v srbiji okrepil demokracijo.kako rafinirano.sankcije za srbijo ne veljajo.

      Izbriši