četrtek, september 04, 2014

Največji problem te države je Alenka Bratušek!

Kamor koli na slovenskem medijskem delu interneta kliknem, povsod mi iz ekrana skoči Alenka Bratušek in njeno komisarstvo v EU. Želim kaj prebrati na spletnih straneh slovenskih tiskanih in elektronskih medijev ali na Facebooku ali na Twitterju in na mnogih blogih, povsod samo Alenka Bratušek in njena želja, da bi postala evropska komisarka.

Tako se že nekaj dni sprašujem kdo za hudiča je tako grdo nategnil mandatarja dr. Mira Cerarja, da se je kot nekompetenten spustil v to godljo in s tem potem celo nadlegoval Junkera. Načina predlaganja slovenskega kandidata za evropskega komisarja ni vzpostavila vlada Alenke Bratušek, temveč je bil doslej že nekaj krat uporabljen in nikoli nikomur sporen. Alenka Bratušek je bila in je praktično še danes, predsednica slovenske vlade, ki ima pristojnost predlagati kandidata ali kandidate za slovenskega komisarja predsedniku EU Komisije. To pristojnost so doslej izvrševale vse predhodne slovenske vlade in pač predlagale tako kot so. Sam se vsaj ob zadnjem takšnem predlaganju nisem strinjal, da se ponovno predlaga Potočnika, pa to ni nikogar posebej zanimalo in ne skrbelo in o tem, da meni predlog ni najbolj všeč, se ni nikjer nič pisalo ter na široko razpravljalo.

Slovenska vlada, ki jo še vedno vodi zadnje dni tako zelo popljuvana Alenka Bratušek, je pač Junkeru predlagala tri kandidate.Karla Erjavca, Tanjo Fajon in aktualno predsednico vlade Alenko Bratušek. Kaj je torej s tem predlogom tako zelo narobe? Če predsednik EU Komisije Junker želi v svoji ekipi Alenko Bratušek, jo pač naj ima. V čem pa je slabša kandidatka od Karla Erjavca ali Tanje Fajon? Glede na svoje dosedanje delovne izkušnje je celo veliko bolj primerna od obeh ostalih kandidatov. Šef Komisije Junker bo že vedel kaj potrebuje in kaj želi. Tako kot mandatar nove slovenske vlade v nastajanju dr. Miro Cerar ve kaj v svoji ekipi potrebuje in kaj želi, da bo lahko uspešno vodil vlado in z njo dosegal zastavljene cilje ter naloge, ki jo čakajo. Če pa je kandidatura Alenke Bratušek sporna zaradi kakih veliko bolj resnih stvari, potem pa naj se vključijo Sova, NPU in tožilstvo in zadevo raziščejo ter seveda v skladu s svojimi pristojnostmi tudi ustrezno ukrepajo.

Zakaj je torej sporna le kandidatura Alenke Bratušek in ne tudi kandidatura Karla Erjavca? Oba sta člana vlade v odhajanju in za Alenko se vsaj zaenkrat še ne vleče tako grdo zaudarjajoč rep kot je zadnje dni zrasel Karlu Erjavcu. Komisija za preprečevanje korupcije ( KPK ) obravnava (samo)predlaganje Alenke Bratušek kot sporno, ne pa tudi (samo)kandidaturo Karla Erjavca, ker pač na tisti seji vlade slučajno ni bil prisoten, Je že vedel zakaj ga takrat ni bilo. Ker v komisijo KPK verjamem in ji poklanjam vero, se že danes zelo veselim informacije, ko bo KPK objavila, da je v postopek obravnave vzela kopico obtožb, ki jim jih je na račun ravnanj Karla Erjavca kot zunanjega ministra, predložil odstavljeni ambasador R Slovenije v Avstraliji dr. Milan Balažic. Vsi morajo biti podložni enakim vatlom kritične pravne ter moralne presoje pristojnih državnih organov ter tudi slovenske javnosti. Takoj, ko se začnejo na teh področjih kritične in seveda tudi objektivne presoje, delati izjeme, postanemo enaki tistim, ki jih kritiziramo ter obsojamo in po katerih sedaj tako zelo  pljuvamo.

Sam do predsednice vlade Alenke Bratušek in dobršnega dela njene vladne ekipe nisem gojil kakih posebnih simpatij. Priznaval pa sem ji pogum, ki ga je pokazala, ko je padel Janez Janša s svojo nesposobno vlado in je imela korajžo v hudo nestabilnih razmerah prevzeti krmilo vlade. Priznaval in ji priznavam še danes, kar nekaj uspešnih potez, ki jih je izvedla vlada pod njenim vodenjem. Imela pa je Alenka to smolo, da se je obdala s kopico nesposobnih in oblasti željnih malih nepomembnežev in dotedanjih anonimnežev, ki so želeli izrabiti ponujeno priložnost iz nič preko noči postati nekaj. V svoji zaslepljenosti in ihtavosti so tako zrušili in uničili stranko PS, zrušili slovensko vlado in državni zbor ter izsilili predčasne parlamentarne volitve od katerih so si veliko obetali. Kaj so potem dobili danes vemo. Pravzaprav so imeli celo veliko srečo in se po nekem čudežu prebili v parlament.

Danes spoznavam, da je Alenka Bratušek v resnici veliko bolj sposobna dama kot sem sam mislil in kot so ji pripravljeni priznati mnogi tisti, ki so se ji še včeraj dobrikali ter prilizovali in so danes njeni največji kritiki. Karlu Erjavcu in Dejanu Židanu pa naj nekdo vendarle že pove, da naj se raje ukvarjata s svojimi osebnimi in strankarskimi problemi ter nalogami, ki ju čakajo kot  nova ministra in člana nove koalicije na področju vodenja države ter resorjev, ki naj bi jih prevzela. Izbiro novega komisarja ali komisarke pa naj prepustita Junkeru, ker sta kot ministra in člana dosedanje vlade svojo priložnost na tem področju že zamudila in zapacala.

Mandatarja nove vlade in bodočega predsednika slovenske vlade dr. Mira Cerarja pa menda ni potrebno posebej opozarjati, da si zaradi neke Alenke Bratušek res ne kaže nakopati jeze in zamere predsednika EU Komisije Junkera, če bi mu slučajno Slovenci zrušili kadrovski koncept Komisije ali povzročili kake neprijetnosti v EU parlamentu. Cenjene gospe in gospodje politiki, stari in novi oblastniki, država Slovenija ni vaša zasebna prćija, da bi se tako neodgovorno igrali in na tak primitiven način zdravili svoje frustracije ter uresničevali lastne ali osebne interese svojih ožjih strankarskih, koalicijskih in drugih elit.

Če je Alenka Bratušek edini problem te države in nastajajoče vlade ter nove koalicije, potem naredite kot mislite, da je prav in takoj vsaj za 50% povečajte pokojnine, minimalno plačo, socialne transfere, začnite odpirati delovna mesta in zmanjšajte brezposelnost vsaj tam na okrog  50.000, začnite izvajati velike investicije nacionalnega značaja, uredite vodenje državnih podjetij in jih prenehajte prodajati tujcem. Vsaj to, ker zaradi tega smo vas tudi izvolili. Potem pa lahko Alenko mirno pošljete na zavod za zaposlovanje in tudi Junkera nekam.


4 komentarji:

  1. Preveč razburjenja. Ni vredno. Kot da so drugi komisarji biseri sposobnosti in spodobnosti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Seveda niso. Vsaj ti, ki jim sedaj izteka mandat so bili nekateri prave nesreče. skupaj s svojim predsednikom seveda. In očitno tudi v novi sestavi ne moremo računati na kaj boljšega. Velika napaka pa je, da si že v samem startu nakopljemo nepotrebne zamere. Gospodje znajo biti zelo zamerljive sorte in bi nas to v naslednjih letih lahko še veliko stalo.

      Izbriši
  2. Oh SLO. Pri nas bi najraje kar vsak sam sebe predlagal. Če ji je uspelo, naj dobro opravlja svoje delo - m8i ser pa že pričnimo brigati zase, pokra motorka.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo dr. Zvone Čadež. Bravo Alenka! Da, tudi sama se sprašujem, le kako se je gospod Miro Cerar pustil tako sprovocirati onim predstavnicam in predstavnikom Slovenije s sanjsko službo in krasno plačo v Bruslju (z izjemo gospoda Šoltesa) in novi koaliciji (gospodu Erjavcu in Židanu). Gre za navadno slovensko zavist. Zanimivo, da taisti v Bruslju nič ne protestirajo oz. jih ne skrbi za ugled Slovenije v EU, ko v našem, slovenskem parlamentu sedi kriminalec pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje. Kakšna sramota!

    OdgovoriIzbriši