torek, april 09, 2013

O mrtvih vse dobro!

Umrla je Margaret Thatcher

London − Umrla je legenda britanske politike 20. stoletja, nekdanja konservativna premierka (v letih od 1979 do 1990) in baronica Margaret Hilda Thatcher, bolj znana ko Železna lady in ženska, ki je je kot predsenica vlade stavkajoče in demonstrirajoče obupane delavce javno označila za drhal.


Danes torej jokajo in žalujejo vsi, ki imajo za to razlog in so imeli ali še vedno imajo od njene politike velike materialne, finančne,  politične in druge koristi. Drhal v Britaniji in širom Evrope ter sveta ne joka in ne izreka velikih besed, temveč ji ob večnem odhodu, le kot človeku, ki zapušča ta nesrečen svet, izkazuje čast z molkom ter dostojanstveno rahlo sklonjeno glavo.

Dediči njene neoliberalne ter krute izkoriščevalske politike po Evropi in svetu, prikriti fašisti ter drugi tirani in krvosesi imajo razlog, da so danes  žalostni in zaskrbljeni. Ker drhal je zaradi svoje nesreče prenehala jokati in stokati ter upogibati svoje izmučene hrbte in je uporniško dvignila glave ter glasno spregovorila. Vsak dan bolj glasno, odločno ter pogumno. Tudi pri nas v Sloveniji.



Ni komentarjev:

Objavite komentar